Montélimar Jaarlingen

Nationaal

  • Aerts Julien & Tom
  • 22 Jul 2020 00:00
  • 24 Jul 2020 07:15
  • Jaarlingen

Aerts Julien & Tom (Mol): 1e Nationaal Montélimar 2.836 jaarse

Afstand: 751km
Snelheid: 1094,41m/m

Mol: Als u ooit de duivenbeurs Fugare te Kortrijk bezocht heeft dan ben ik er van overtuigd dat u de stand van Tom sowieso bewonderd heeft. Tom is namelijk een collectioneur van “oude duivenspullen”… constateurs, uitslagen, tijdschriften, enz… het zou ons niet verwonderen dat Tom de enige is die zo een unieke collectie heeft. Schitterend dat u dat doet Tom en bij deze zouden we aan de liefhebbers welke nog unieke stukken duivengeschiedenis op zolder staan hebben vragen om deze zeker en vast niet weg te gooien maar Tom te contacteren zodat hij zijn verzameling kan aanvullen.

Maar naast verwoed verzamelaar is Tom ook, en dit samen met zijn vader Julien, een verwoed duivenliefhebber en afgelopen WE beleefden ze het voorlopige hoogtepunt uit hun carrière door het winnen van de 1e Nationaal Montélimar. Julien en Tom hadden al een voorliefde voor de vluchten vanuit de Rhône vallei, maar nu zal de “voorliefde” overgeslagen zijn naar “eeuwige liefde”. 

De nationale zege werd door “Snelle Rik” (B19-6045372) behaald. Een schitterende rood/vale duiver welke op zijn eerste “echte” test de palm mee naar huis bracht. “Spijtig dat we zijn aankomst gemist hebben” wist Tom te vertellen “noch ik… noch mijn pa hebben hem gezien. Onze winnaar kan geen uitgebreid palmares voorleggen omdat we onze jonge duiven niet spelen en als jaarling vloog hij 4 x Momignies, 1 x Soissons, 1 x halve fond Sermaises, dan Vierzon en Chateauroux als voorbereiding om dan naar Montélimar te gaan. 

Systeem

Een team van 32 doffers welke op klassiek weduwschap gespeeld wordt moet de naam Aerts bovenaan de uitslag brengen. De weduwnaars deden aan winterkweek en mochten jongen groot brengen. Nadien brak er een rustperiode aan om dan in Maart een 2e maal gekoppeld te worden en een week te broeden.
Voor de rest zijn er weinig geheimen te ontdekken. Voederen gebeurt zoals bij velen van licht naar zwaar en bij thuiskomst doet men graag een extra schep druivensuiker in de drinkpot. Tussen 2 vluchten door wordt er “Kuurolie” en vitaminen van de firma Comed verstrekt. De dierenarts wordt 3 maal per vluchtseizoen bezocht maar de medicijnenkast mocht tot op heden dicht blijven. Wel worden de gekende “gele druppels” tegen tricho wekelijks via het voeder verstrekt.

Qua basis is deze vader-zoon tandem zeer tevreden van de duiven van Johny Van Lerberghe (Vleteren), Gerry & Jean Conaert (Dilsen en leverancier van de vader van de “Snelle Rik”), Kristof Mortelmans (Ranst), Anemie Vanhee (Wervik) en Jos Thoné (Niel-bij-As)

Julien en Tom… geniet van jullie eerste nationale overwinning en wie weet wat de toekomst nog brengt. Nog heel veel succes gewenst.

BE19-6045372 : 1e Nationaal Montélimar 2.836 jaarse

Hokken

Stefan Mertens