Limoges II Oude duiven

Nationaal

  • CASAERT-SENECHAL
  • 15 Jul 2020 00:00
  • 18 Jul 2020 07:30
  • Oude duiven

Casaert-Sénéchal (Russignies): 1e Nationaal Limoges II tegen 10.319 oude duiven

Afstand: 602km
Snelheid: 1306.75 m/m

Ruisseignies:  Achter de naam Casaert-Sénéchal schuilen vader Sébastien Casaert, zoon Hugo en compagnon François Sénéchal. Sinds een 5-tal seizoenen vormen ze ook combinatie met P.E.C..
De naam Casaert-Sénéchal staat garant voor top uitslagen op lokaal, provinciaal en nationaal. Hoogtepunten waren tot op heden het behalen van de 1e Nationale asduif KBDB grote halve fond jaarse 2011 met “Amalia” en 1e Nationale asduif grote halve fond KBDB oude duiven 2013 met “Nikolaas”. In 2015 behaalde Sebastien zijn eerste nationale overwinning vanuit La Souterraine en 3 jaar later was het bingo vanuit Jarnac tegen 4.899 jaarse duiven. 
Afgelopen weekend kon de 3e nationale zege tegen het spreekwoordelijke plafond gespijkerd worden want blauwe duivin “Julienne” (B18-4194032 – genaamd naar de overleden mama van Sébastien) schitterde met de nationale overwinning tegen 10.319 oude Limoges vliegers. Voorheen won ze: 23e prov. Orleans 2.721d. – 33e Maisseny 1.186d. – 88e Nat. Argenton 16.496d. en 327e Nat. Argenton 22.826d.

Totaal weduwschap

Sébastien en Hugo spelen zeer graag met veel duiven. Hun vliegploeg bestaat uit 90 koppels welke op totaal weduwschap gespeeld worden. Sébastien : “Mijn vliegploeg zit over verschillende hokken verspreid en het is de bedoeling om alle duiven van iedere afdeling op dezelfde vlucht te spelen. Enkel op het laatste van het seizoen zal nu en dan eens een enkeling uit een groep gehaald worden.
Wegens de samenwerking met PEC heb ik geen kwekers meer zitten. De vliegduiven hebben in december gedurende 8 dagen gebroed. In Mei kwamen ze dan nog eens 10 dagen samen en op 15 Mei werkten ze de eerste trainingsvlucht af vanop 40km.  
Wij hebben het volle vertrouwen in de mengelingen van Beyers. Na aankomst van een wedstrijd wordt er een mengeling verstrekt van sport +zuivering +kweekmengeling+ Energy Light + Gaby Vandenabeele. Deze mix wordt steeds verrijkt met proteïnen. Dan wordt er overgeschakeld op “Energy Light” en de laatste twee dagen wordt het dan “Energy Galaxy”. 
Medisch wordt er goed naar het bord gekeken, maar moet de medicijnenkast zo veel als mogelijk dicht blijven. Dierenarts Pascal Lanneau komt iedere maandag de duiven controleren. In het begin van het seizoen werd er 7 dagen behandeld tegen trichomonas. Een behandeling tegen tricho in de loop van het seizoen gebeurt door toediening van Belgamagix. Tegen luchtweginfecties werd er tot op heden nog niks ondernomen.
Bij de inkorving van doffers en duivinnen wordt er gestreefd naar variatie. De ene keer komen doffers en duivinnen helemaal niet samen. Een andere keer komen de partners een half uur samen vooraleer ze de mand in gaan. Na aankomst van een wedstrijd blijven de partners doorgaans samen tot ’s avonds. “

Vanwege het hele Herbots team van harte proficiat en op naar nationale zege nummer 4 zouden we zeggen…

BE18-4194032: 1e Nationaal Limoges II tegen 10.319 oude

Afstamming

Hokken

Stefan Mertens