Issoudun Oude duiven

Nationaal

  • VANHEES FREDERIK
  • 16 Jul 2020 00:00
  • 18 Jul 2020 07:30
  • Oude duiven

Vanhees Frederick (Alt-Hoeselt): 1e Nationaal Issoudun 10.603 oude - snelste van 28.779b.

Afstand: 500km
Snelheid: 1383.56 m/m

Alt-Hoeselt: Gelegen tussen de betere gekende steden Tongeren en Bilzen…diep in de provincie Limburg… daar dienden we te zijn om de snelste Issoudun vlieger te gaan bewonderen. Frederik Vanhees weet niet wat hem overkomt als de vele felicitaties binnen stromen. Gelukkig is er zijn familie om hem bij dit alles te assisteren. 
Het is er mooi en rustig wonen in de Nieuwe Baan nr. 84… en we zijn er dan ook ten volle van overtuigd dat Frederik meer dan geniet van zijn fijne hobby die de duivensport is. Een hok met 7 afdelingen en een kleiner hok met 2 afdelingen behuizen de 32 weduwnaars, 10 vliegduivinnen en 80-tal jonge duiven. Werk genoeg …

Nationaal winnaar is de “B17-5118638”… een geschelpte duiver die eerder ook al 2 overwinningen op zijn palmares staan heeft maar aangezien Frederik niet alle uitslagen wekelijks noteert kon hiervan geen overzicht gegeven worden. De “638” is een kereltje apart… een tamme duif op het hok maar als het over “vlot binnenlopen” gaat, dan staat hij niet op de eerste rij. Kan je geloven dat hij bij zijn thuiskomst van Issoudun op het hok van de duivinnen is geklokt. Of deze winnaar speciaal gemotiveerd was… daarop bleef Frederik het antwoord schuldig… net zoals alle andere weken kregen de weduwnaars op de dag van inkorven hun nestschotel en enkel bij thuiskomst zit “madame” klaar haar partner op te wachten. 
Wat wel opviel is de conditie waarin de “638” verkeerde. Toen we hem enkele uren na zijn aankomst in de handen namen waren we verwonderd hoe mooi rond hij nog stond. Deze overwinnaar had zeker en vast niets afgezien .
De “638” is gekweekt op het hok van vriend Noelmans Johan (Schalkhoven). In zijn stamkaart vinden we o.a. een volle broer van de 12e National asduif snelheid en de gekende duiven van Maurice Haesendonckx terug.

Simpel

Zoals reeds vermeld beschikt Frederik over een groep van 32 weduwnaars en deze worden op een eenvoudige wijze, zonder teveel franjes, zo goed als mogelijk begeleid om top prestaties uit hun vleugels te schudden. Alle weduwnaars werden vroeg gekoppeld en mochten een koppel jongen groot brengen en via snelheid en halve fond ging het naar de nationale vluchten. 
Qua voeding wordt er met sportmengeling en energy mengeling gewerkt. Medisch gezien werd er enkel een Belga-magix door het strot geduwd en voor de rest bleef de medicijnenkast dicht. Bij thuiskomst zijn er elektrolyten door het drinkwater gemengd en op woensdag is het “vitaminendag”. 

Schitterend dat een gemotiveerde ervaren liefhebber met geen professionele aanpak toch de meest gegeerde podiumplaats kan inpalmen. Dit is het mooie aan de duivensport

Frederik …van harte proficiat vanwege het hele Herbots team

BE17-5118638 : 1e  Nationaal Issoudun 10603 oude - snelste van 28.779d.

Afstamming

Hokken

Stefan Mertens