Souillac Jaarlingen

  • PLATTEEUW KURT & RAF
  • 22 Jul 2019 00:00
  • 29 Jul 2019 07:00
  • Jaarlingen

PLATTEEUW RAF & KURT - RUMBEKE 1e NATIONAAL SOUILLAC 4.056 JAARSE

Rumbeke: Het kan niet op ten huize Platteeuw… de 3e Nationale zege van 2019 is een feit. Nu was het “Nathalie” (B18-3118067) die het hele jaarse deelnemers veld van 4.056 jaarse duiven het nakijken gaf. Waar gaat dit eindigen, stellen velen zich de vraag? Niet enkel en alleen qua overwinningen maar ook qua nationale asduif titels zijn de verwachtingen hoog want er staan nog enkele serieuze kandidaten in het gareel om naar deze eretitel te graaien. De volgende nationale vlucht zal ons veel wijzer maken !

NATHALIE
De nationale winnares van Souillac is een schitterende blauwe duivin in de hand. Middelmatig qua bouw, sterk gestel, super gepluimd en toen we ze enkele uren na haar aankomst in de hand kregen stond ze opnieuw zo rond als een kogel. Ze stond bij manier van spreken weeral klaar om ingekorfd te worden. “Dat is vooral te danken aan de super conditie die momenteel op de hokken heerst maar ook aan de zeer goede verzorging van de vergezellers in Souillac” zegt Kurt “de duiven van Souillac komen er beter voor dan deze die thuiskomen van een halve fond vlucht. Als het goed is mag het gezegd worden !”

“Nathalie” wordt net zoals al haar andere hokgenoten volgens het “chaos systeem” gespeeld. Een 5-tal uren voor de inkorving komen duivers en duivinnen (die verschillen qua aantallen) samen en laat het feest maar uitbarsten. Op verschillende plaatsen worden er kartonnen dozen gezet waardoor er extra donkere hoekjes gecreëerd worden.
“Nathalie” had haar motivatie gevonden in de verovering van een nieuwe liefde… en zoals wij allen kan een extra gemotiveerde duif net dat tikkeltje meer.

VEEL KWEKEN – VEEL SPELEN EN STRENG SELECTEREN
Het systeem dat Raf en Kurt hanteren is ondertussen bekend. Wekelijks worden er veel duiven gespeeld en de reismand doet de nodige selectie. Zo wordt er naar verloop van jaren een stam duiven gecreëerd die net dat tikkeltje meer aankan dan al de anderen. Antibiotica wordt vermeden maar om de 14 dagen worden “Yellow Chrystals” toegediend. Bij thuiskomst van een vlucht verdwijnen er “Platteeuw Eye Drops” in ieder oog en gaat er “Platteeuw Yellow Drops” over het voeder. Om de recuperatie te bevorderen, wat hoogst nodig is om zulk zwaar vliegprogramma af te werken, gaat er “Recup Fast” en “Carbo Plus” in het drinkwater.

Ondanks de vele successen gaan alle duiven wekelijks de mand in… de volgende opdracht is Tulle nationaal. Op deze vlucht zal nog eens alles uit de kast gehaald worden en als ze dan thuis komen kunnen ze aan een welverdiende rustperiode beginnen.

"NATHALIE" BE3118067-18
1e NATIONAAL SOUILLAC 4.056 JAARSE

Afstand: 682km
Snelheid: 1376.61 m/m