CHATEAUROUX II OLD 2019

Inkorving
08 Aug
Lossing
10 Aug 00:00
0
Oude duiven
Winnaar:
PANIS GERARD

Reportage

PANIS GERARD - ZUTENDAAL
1e NATIONAAL CHATEAUROUX 4.241 OUDE DUIVEN

Zutendaal: Ook in de categorie oude duiven sloegen de snelheidsmeters tilt want met een gemiddelde snelheid van 1977,76 m/m behaalde de “Ceyssensduivin” (B17-5021119) van Gerard Panis de nationale zege. Hiermee klopt ze met voorsprong de oude duiven van Jos Thoné (As – 1695.42 m/m) en Reyniers Henri (Lubbeek – 1960.42 m/m).

GENIETEN
Bij Gerard is de duivensport pure ontspanning en kan er zo genoten worden van de prestaties van hun gevleugelde vrienden. Op zelf geconstrueerde hokken beoefent hij op zijn manier zijn geliefde hobby. Zijn oude en jaarse vliegploeg bestaat uit een groep van 14 duivinnen en 20 duivers. Beiden zijn gekoppeld aan een vaste partner welke de vliegers telkens opwacht bij hun thuiskomst. Doch een kleine 3 weken geleden werden de duivinnen gekoppeld. Het hok werd gezelliger gemaakt door tal van donkere hoekjes te creëren en gingen de duivinnen op 14 dagen broeden richting Chateauroux. Blijkbaar moet dit voor de “Ceyssens duivin” een super motivatie geweest zijn om alles uit haar vleugels te slaan. Met uitzondering van de nationale winnares gaan alle andere duiven op jongen naar Argenton nationaal.
Normaal gezien wordt er niet extra met de duiven gereden maar als de duiven op nest gespeeld worden krijgen ze toch een extra trainingsvlucht te verwerken. Zo vloog de Chateauroux ploeg de maandag voor de inkorving nog een 77km vlucht.
Voederen gebeurt zoals op vele hokken. Concreet wil dit zeggen 50% sport en 50% Super dieet als basismengeling en de laatste 3 dagen voor de inkorving wordt er 100% sportmengeling gevoederd. Voor de rest verdwijnt er dagelijks een vers teentje look in het drinkwater en worden regelmatig de vitaminen van Tollisan verstrekt.
Voor we het vergeten… de basis van de Panis kolonie werd opgebouwd met duiven van Gebr. Seurs (Zutendaal), Schellens Karel (Kessel), Ceyssens Louis (Meeuwen) en Thijs-Schroeder (Maasmechelen).

OOK 5e NATIONAAL JONGE DUIVEN
Het is niet enkel de oude duiven die de forme te pakken hebben, ook in de categorie jonge duiven werd er een top resultaat behaald met de 5e prijs nationaal tegen meer dan 22.000 jonge duiven. Hier is het donker geschelpt duivinnetje “B19-50488562” dat voor deze schitterende prestatie zorgde. Zij liet zich 2 minuten en 18 seconden na de “Ceyssensduivin” registreren. Gerard: “in het begin van het seizoen waren de jongen niet 100% top en in plaats ze van te forceren en toch mee te geven heb ik ze rust gegeven. Deze rust heeft hen blijkbaar deugd gedaan want de laatste weken zetten ze heel mooie prestaties op papier. “

Gerard… vanwege het hele Herbots team … proficiat met uw eerste nationale zege.

B17-5021119
1e NATIONAAL CHATEAUROUX 4.241 OUDE DUIVEN

Stefan Mertens

Deel deze reportage:

Aantal duiven

Resultaten

video