GOOSSENS-DRUART HYON

  • Nieuws
Gepubliceerd op: 01/09/2018 12:55

1e NATIONAAL MONTELIMAR 4.652 OUDE DUIVEN SNELSTE VAN 6.695d.

Hyon: Met Montélimar stond de 2e vlucht vanuit de Rhône Vallei op het programma. Gezien de heersende oosten wind hadden we de winnaar redelijk centraal van het land verwacht en zo geschiedde… de snelste Montélimar vlieger werd in de provincie Henegouwen en dan meer specifiek in Hyon (deelgemeente van Bergen) geklokt. Daar woont de man-vrouw tandem Ingrid Goossens en Jean-Pierre Druart. Hun blauwe duiver “Golden Palace” (B16-2207367) schitterde klasrijk en zorgde ervoor dat zijn baasjes na Irun in 2007 een 2e nationale zege op hun palmares mogen noteren.

BEDANKT HILAIRE EN NADIA

Vooraleer we een eerste vraag konden stellen wou Jean-Pierre er ons op wijzen dat zijn winnaar een originele Surinx-Pletsers duif is. “Ik ben zo tevreden met mijn nationale zege maar ook zo tevreden dat ik deze overwinning met een rechtstreekse Hilaire Surinx- Nadia Pletsers duif behaal. Hilaire en Nadia zijn meer dan vrienden en sinds 3 jaar ruilen we succesvol jonge duiven die we dan elk spelen. Zij  behaalden o.a. reeds een 4e Nationaal Bourges met een rechtstreekse duif van mij en nu win ik de 1e Nationaal met een rechtstreekse duif van hen. Maar dat zijn niet de enigste wapenfeiten van de originele Surinx-Pletsers duiven hier in Hyon. Dit seizoen wonnen zij ook al de 72e en 81e Nationaal Bourges tegen 20.284d. – de 55e Nationaal Valence tegen 7.682d. en de 173e Nat. Limoges tegen 15.789d…. allemaal met originele stamkaart Surinx-Pletsers. Ongelofelijk dat dit gebeurt en samen gaan we dit gegarandeerd goed vieren.

WEDUWNAARS

Ingrid en Jean-Pierre onderhouden een team van 50 weduwnaars. Aangezien Jean-Pierre nog dagelijks uit werken gaat is er geen tijd om ook met duivinnen te spelen. Het hoofddoel is schitteren op de eendaagse fondvluchten en hiervoor hebben ze als basis duiven van Eric Limbourg (Brussegem), Casaert Maurice (Néchin) en natuurlijk Surinx-Pletsers (Nieuwerkerken).

De weduwnaars werden midden Februari gekoppeld en mochten maximum 8 dagen broeden. Nadien werd alles verwijderd en zaten ze op weduwschap. De 3e week van April werd de eerste snelheidsvlucht afgewerkt en na 2 x vitesse, 1 x kleine halve fond en 1 x Orleans ging het richting Bourges nationaal. 
De weduwnaars huizen op 4 afdelingen en zolang het mogelijk is worden alle duiven van 1 afdeling op dezelfde vlucht gespeeld. Naargelang het seizoen vordert is dit natuurlijk niet meer houdbaar.
Qua voeder heeft Jean-Pierre het volle vertrouwen in het gamma Columbi (gecommercialiseerd door Frédéric Leclercq uit Taintignies). Mengeling “Recup Prestige” is de basismengeling en de laatste 3 dagen voor de inkorving wordt deze vervangen door “Energy Prestige”. Bijproducten worden op regelmatige basis verstrekt en ook deze komen allen uit het Columbi gamma.
Medisch gezien werd er naast de verplichte inentingen enkel midden mei een 7-daagse tricho kuur gegeven. Drie weken geleden werd deze gedurende 2 dagen herhaald. Tegen ornithose wordt niets gegeven.

Dit jaar trainen de weduwnaars uitzonderlijk goed. Zonder enige verplichtingen amuseren ze zich een vol uur in de Henegouwse lucht en als er op woensdag een vrij bad ter beschikking gesteld wordt, twijfelen ze nooit een seconde om er in te duiken.

“GOLDEN PALACE”

De nationale Montélimar winnaar is een schitterende duif in de hand. Middelmatig van type, dikke spieren omringd door een pak zachte pluimen. Op de vraag of hij speciaal gemotiveerd was, kon Jean-Pierre niet antwoorden. ”Op de dag van de inkorving krijgen ze nooit een duivin, dus moet er iets anders geweest zijn, maar ja… als dagelijks uitwerkende mens is het niet mogelijk om alles te zien wat er zich op de hokken afspeelt. Of toch… het was mij wel opgevallen dat hij de laatste dagen tijdens de dagelijkse trainingen alleen weg trok. 
Gelukkig hebben we hem zien arriveren… samen met 2 andere duiven… hij vloog als middelste en dook onverstoord richting spoetnik. Een goede halve draai heeft hij gemaakt toen het verlossende “piepje” van het elektronisch constateer systeem door de blauwe lucht galmde. “Golden Palace” had er een rit van 656km aan een gemiddelde snelheid van 1167,82 m/m op zitten. Zijn aankomst zal voor eeuwig en altijd op mijn netvlies gebrand staan.”

Ingrid en Jean-Pierre…vanwege het hele Herbots team van harte proficiat !

B16-2207367 - ORIGINEEL SURINX-PLETSERS 

1e NATIONAAL MONTELIMAR 4.652 OUDE DUIVEN

GOOSSENS-DRUART HYON

1e NATIONAAL MONTELIMAR 4.652 OUDE DUIVEN SNELSTE VAN 6.695d.