Meer nieuws

Team Hooymans WVL: 1e Nationaal Tulle 4.185 oude

30 Jul 2022

Terug bingo voor een van de “co-hokken” van Nederlands topliefhebber Jan Hooymans. Zoals jullie weten heeft Jan 2 sateliethokken in België. Eentje in Mol waar Gregory Bekaert alle werk voor zijn rekening neemt en een in Desselgem waar Wout Spierings de skepter zwaait. Enkele weken geleden stonden we bij Gregory om Team Hooymans.be te gelukwensen met hun nationale zege vanuit La Souterraine en nu stonden we bij Wout om Team Hooymans WVL te feliciteren met de nationale zege vanuit Tulle.

Hoe het begon
In 2012 ontmoetten de twee elkaar voor het eerst. Wout kocht bij Jan een aantal duiven, waaronder een dochter van Alexia. Misschien wel de beste kweekzus van zijn “Harry”. Wout bleek jaren later uitermate succesvol met deze duivin. Inmiddels loopt zij, samen met andere duiven van Jan Hooymans, door de kolonie van Wout. Toen Jan en Wout in 2019 spraken over het idee om een hok te zetten in België en te wedijveren met de grootsten uit België begon het bij beide toch te kriebelen. Jan, die al enige tijd op zoek was naar een geschikte locatie, zag in Wout een perfecte compagnon en van het één kwam het ander. Voordat de kogel door de kerk was, moesten beide heren toch even wennen aan het idee. Enkele dagen later namen zij wederom contact met elkaar op en merkten ze dat ze beide voldoende gemotiveerd zijn om de sportieve uitdaging aan te gaan. 
In Desselgem werd de geschikte woning gevonden en in de tuin werd een prachtinstallatie die aan alle normen voldoet neergezet. 
Ondertussen zijn we 3 jaar later en kan men al van 2 volwaardige seizoenen spreken en het mag gezegd worden. Team Hooymans WVL heeft zijn start niet gemist. Meerdere provinciale zeges sieren al het palmares en afgelopen weekend werd de eerste, en als je het ons vraagt waarschijnlijk niet de laatste, nationale zege gewonnen. 

“Wout” deed het

Nee… de naam “Wout” refereert niet naar onze huidige topwielrenner Wout Van Aert maar naar top verzorger Wout zelf. Jan Hooymans doet zijn verhaal terwijl hij de kurk van een fles champagne in de lucht laat knallen “Ongelofelijk wat Wout hier doet en aangezien het nog met een van zijn duiven is, kan ik toch niets anders dan deze nationale winnaar naar hem vernoemen. De winnaar werd inderdaad door Wout gekweekt. Toen we onze overeenkomst met de nodige handdruk vastlegden had Wout nog enkele jongen, welke slechts een paar maal in zijn vorige woonplaats Waalwijk buiten gekomen waren, zitten. Wout heeft deze mee naar België verhuist en zie een ervan wint nationaal Tulle. Wat een mooi verhaal.

“Wout” (NL20-2014738) is een topper van formaat want voorheen won hij reeds

4e Nationaal Brive 6.117d. (4e snelste van 12.002d.)
26e Nationaal La Souterraine 3.118d.
31e Nationaal Argenton 20.467d.
63e Nationaal Tulle 7.267d.
63e Nationaal Souillac 4.476d.

En nog andere toppers

En het is niet enkel “Wout” die de kolonie Team Hooyman WVL in de spotlights laat staan. Met NL20-2014748 (5e beste oude duif 3 vluchten GHF) en “Red Harry” (NL20- 1608610, 1e beste oude duif fond 2 vluchten) hebben ze twee duiven die mooi staan gerangschikt na drie nationale vluchten. Zij gaan normaal gezien allebei de mand in voor Chateauroux. “Zeker geen Libourne, dat is te zwaar, ze hebben al wat zware vluchten achter de rug. De nationale Tulle-winnaar gaat ook zeker nog de mand in, die mag zich wel gaan bewijzen op Libourne.”

We zijn benieuwd wat het komende WE gaat brengen. Alvast veel succes gewenst 

 

NL20-2014738
1e Nationaal Tulle 4.185 oude

Afstand: 605km
Snelheid: 1300.52 m/m

Stefan Mertens