Meer nieuws

Poussart Olivier - Vaulx/Chimay: 1e Nationaal Gueret 7.175 oude - snelste van 20.063d.

02 Aug 2020

Afstand: 470km
Snelheid: 1278.65 m/m

Verleden jaar speelden deze gekende kampioenen zich al volop in de kijker want tijdens de nationale KBDB dagen werden ze als 1e Nationaal Kampioen KBDB halve fond oude + jaarse gehuldigd. Noteer daarnaast ook nog de 3e nationale asduif KBDB’19 halve fond oude , 3e nationale asduif KBDB ‘19 snelheid oude en 4e nationale asduif KBDB ’19 halve fond jaarse en ik moet er geen tekening bij maken dat we hier met een echte topper aan tafel zitten. 

Paul Santens

Olivier Poussart vertelt: “via mijn broer Daniel ben ik in contact gekomen met Paul Santens uit St. Martens Latem. Het klikte meteen tussen ons en Paul bezorgde mij een ronde jongen om te spelen. Deze duiven vlogen de pannen van het dak. Paul zag dat het goed was en ondertussen heeft Paul al zijn kwekers ook al naar Vaulx verhuisd. Tussen deze kweekkoppels zit een echt topkoppel namelijk “B12-4179930” (een kleinzoon 1e Nationaal Chantilly 12.108d. - ras:  Evans Mark) x “B11-4235169” (ras: Geert Munnik X Evans). Ze zijn ouders van zowel de 3e Nationale asduif KBDB ’19 – de 2e Nationaal Argenton’15 als de 1e nationaal Bourges ‘15. Aangezien onze nationale Gueret winnares een dochter is van onze nationale Bourges winnares is ons stamkoppel dus ook al grootouder van een nationale winnares. Dat zijn toch al referenties die kunnen tellen. “

Zowel doffers als duivinnen moeten hier aan de bak

De vliegploeg bestaat uit een 25-tal duivers en een 25-tal tal duivinnen voor de halve en grote halve fondvluchten. Tevens wordt er beetje bij beetje een fondploeg gevormd. Zij worden allemaal gespeeld op klassiek weduwschap met thuisblijvende partners. In de winter worden de weduwnaars samen met de kwekers gekoppeld omdat deze hun eieren uitbroeden en de jongen groot brengen. De dames doen niet aan winterkweek maar blijven tot Maart in de volière. Daarna worden ze gekoppeld, mogen 4 dagen broeden en het spel zit dan op de wagen. 
Door de week zitten de duivinnen opgesloten in een loketkast.  Op gebied van motivatie hebben we een vaste regel, we geven alle duiven hun partner en na 5 à 10 minuten beginnen we de eerste duiven in de korven te steken. De laatste duiven zitten dan wel 15 à 20 minuten samen met hun partner maar dat is geen probleem en geeft zeker en vast geen verschil  qua prestaties. Na een snelheidsvlucht mogen de koppels gedurende maximum 4u samen blijven, eenmaal halve en grote halve fond is dit tot ’s avonds en na een slecht verlopen vlucht sowieso tot s’ anderdaags.

Begeleiding

Olivier: “Wij hebben hier volledig het vertrouwen in de Beyers Galaxy mengelingen. We werken met Galaxy Light, Sport , Energy en Rui. Enkel de laatste 2 – 3 dagen voegen we er een grote portie snoep met pinda’s aan toe. Snel recupereren na een vlucht is zeer belangrijk en daarvoor  gebruiken we  vooral de Schroeder Tollisan producten met Tolyamin Forte, Immunol en Quick. De laatste dagen voor de inkorving geven we zuiver voeder zodat de duiven voldoende blijven eten. 
Op medisch gebied bezoeken we Vincent Schroeder 1x per jaar en kuren we om de 14 dagen kort met Tricho Groen en om de maand steken we ze individueel iets op tegen coccidiose. Tegen de luchtwegen proberen we zo weinig mogelijk te doen, enkel indien de prestaties niet goed genoeg zijn. 

Olivier, Justin en Paul… van harte proficiat van het hele Herbots team

 

BE18-4094895 : 1e Nationaal Gueret 7.175 oude - snelste van 20.063d.

Afstamming

 

De hokken

Stefan Mertens