Meer nieuws

Mededeling van de KBDB 12-08-2020

11 Aug 2020

Enkele aandachtspunten:

  1. Er wordt vastgesteld dat bepaalde verenigingen zich niet houden aan de vastgelegde inkorvingsuren en enkele liefhebbers laten inkorven na sluitingstijd.

We dringen er dan ook bij de verenigingen op aan de inkorvingsuren STRIKT na te leven en dit voor AL hun inkorvende liefhebbers.

Verenigingen die fungeren als (inter)nationaal inkorvingslokaal kunnen, bij een vastgestelde overtreding en na gehoord te zijn geweest door de nationale raad van beheer en bestuur, hun inkorvingslokaal voor de (inter)nationale wedvluchten verliezen.

2. Snelheidswedvluchten weekend 08 & 09/08/2020

De snelheidswedvluchten op zaterdag 08/08/2020 werden allemaal gelost daar waar de voorziene wedvluchten in deze categorie, wegens overmacht en door een algemene beslissing van de KBDB wegens de extreem hoge temperaturen, werden geannuleerd op zondag 09/08/2020.

Teneinde alle liefhebbers op een gelijke basis aan de nationale kampioenschappen 2020 te laten deelnemen, zal nog een extra kans worden geboden aan de liefhebbers dewelke afgelopen zondag niet aan de snelheidswedvluchten hebben kunnen deelnemen en dit zowel van de kampioenschappen 1ste en 2de getekende als voor de as-duiven nl.

  • Oude duiven en jaarlingen: mogelijkheid tot het gebruik van een uitslag van zondag 23/08/2020
  • Jonge duiven: mogelijkheid tot het gebruik van een uitslag van zondag 06/09/2020

We herinneren u er aan dat voor het kampioenschap snelheid en kleine halve fond, de ingediende uitslagen allen uit hetzelfde lokaal/verbond moeten zijn (met uitzondering voor de liefhebbers die niet over de mogelijkheid beschikken om de kleine en de grote snelheid in hetzelfde lokaal in te korven). Dergelijke liefhebbers kunnen kiezen uit de resultaten van 1 lokaal/verbond voor de kleine snelheid en van 1 lokaal/verbond voor de grote snelheid. Deze uitzondering is ook van toepassing op de kleine halve-fond.

De liefhebber is verplicht de uitslag van één enkel verbond te nemen met inbegrip van de dubbelingen waaraan de vereniging, waarin hij inkorft,  in de schoot van dit zelfde verbond, deelneemt.

Voor alle kampioenschappen 2020 waarvoor snelheids- en kleine halve-fondwedvluchten in aanmerking worden genomen, zullen de regels gesteld voor deze categorie (snelheid en kleine halve-fond) van toepassing zijn.          

 

Met vriendelijke groeten.

Voor de leden van de NRBB,

De nationale voorzitter,

Pascal Bodengien.