Meer nieuws

Internationale wedvlucht vanuit Narbonne - Mededeling van de KBDB

08 Aug 2020

Rekening houdend met de hoge temperaturen tot boven de 35 graden, dewelke zullen aanhouden tot woensdag 12/08/2020 , hebben de voorzitter van het NSC en ikzelf, in samenspraak met de inrichter Indépendante de Liège en na consultatie van de betrokken vervoerders, de beslissing genomen de internationale wedvlucht vanuit Narbonne in te korven op woensdag 12/08/2020 met lossing op zondag 16/08/2020.

Rekening houdend met het feit dat op woensdag 12/08/2020 eveneens de nationale wedvlucht vanuit Brive zal worden ingekorfd,  herinneren wij de inkorvingslokalen aan de bepalingen voorzien door art. 37 § 2, 3 & 4 van het NSR:

In lokalen waar wordt ingekorfd voor nationale en internationale wedvluchten mag dezelfde dag niet gelijktijdig, in dezelfde ruimte, worden ingekorfd voor andere wedvluchten. De inkorving van duiven voor opleervluchten, op dinsdag of woensdag, dient beëindigd te zijn vooraleer de inkorving van de duiven, die deelnemen aan de wedvlucht, mag worden aangevat.

Voor alle overige wedvluchten worden de inkorvingen die gelijktijdig plaatsvinden beperkt tot twee. Wanneer in éénzelfde lokaal duiven gelijktijdig worden ingekorfd voor twee verschillende wedvluchten moeten deze inkorvingen geschieden op twee van elkaar gescheiden plaatsen.

Niets belet een vereniging om dezelfde dag voor een derde wedvlucht in te korven op voorwaarde dat die inkorving vóór de 2 andere inkorvingen plaatsvindt.

 

Met vriendelijke groeten.

Voor de leden van de NRBB,

De nationale voorzitter,

Pascal Bodengien.