Meer nieuws

Hok Bommerez uit Heverlee opent zijn schatkamer

09 Jan 2023

Voor het eerst gaan we in de winterperiode langs bij de topkolonie Hok Bommerez in het Vlaams Brabantse Heverlee. We hebben al veel gehoord over deze vader en zoon combinatie en als het gesprek start is het niet enkel duivensport dat aan bod komt. Voor vader Michel is duivensport een hobby en zal dit altijd zo blijven, familie en vroeger zijn job stonden hier altijd voor. Nu geniet hij van zijn pensioen en is zoon Maarten meer gepassioneerd dan vader Michel. Voor zoon Maarten is het niet makkelijk omdat hij in Londen woont en werkt, maar gelukkig is de online wereld van nu een voordeel om veel te kunnen volgen. Ze communiceren hierdoor heel vaak en de camera’s filmen online de aankomsten zodat Maarten toch wekelijks zijn stuk duivensport kan beleven. 

Zowel Michel als Maarten hebben elk hun mening en die durft ook al eens te verschillen, maar dat kan perfect. Niemand is feilloos en overleg is er altijd. Een duivenmelker die zo weinig mogelijk fouten maakt in het seizoen zal een superseizoen maken. 

Zij zelf waren aanwezig op de afspraak die ze wouden, hun halve fond en nationale vluchten verliepen goed en verder in dit artikel stellen we enkele van deze toppers aan jullie voor. 

Maar waar ze vooral blij om zijn is dat hun duiven het elders ook zo goed doen. Als je 3 Nationale winnaars en een 1ste Nationale Asduif kan binnenhalen ben je fantastisch bezig en kan je teren op een ijzersterk kweekhok. Die weg willen ze de komende jaren zeker en vast nog verder zetten. 
Bij ons bezoek viel het op dat Michel geen vast schema heeft, de gezondheid liet wat te wensen over in de winter van 2021-2022 samen met het voorjaar wat daarop volgde zodat de voorbereiding niet optimaal was. De teugels werden een beetje minder strak aangespannen maar de resultaten bleven er staan. Eerlijkheid en open op tafel, er werd vooral minder een bad gegeven, minder gele druppels, minder verse look gegeven, … De duiven moeten gezond zijn en de conditie moet er zijn, zo simpel is het. 

Het verhaal achter deze kolonie

In het begin van de jaren ’80 had ik enkele duifjes maar door de drukke job ben ik er in 1986 mee gestopt. In 1992 deed Maarten zijn plechtige communie en dankzij de goede band met wijlen Filip en Jos Herbots ging de duivensport terug van start, van beide heren hebben ze veel geleerd en daar zijn ze hen nog steeds heel dankbaar voor. Doorheen de jaren wouden ze meer en meer richting de fond en zware fond gaan. Michel schreef artikels en veilingen voor de Reisduif en LCB waardoor hij met meerdere liefhebbers in contact kwam. Die liefde bleef niet duren want tussen de periode 2000 en 2010 konden we niet bezig zijn met de duiven zoals we wilden, Maarten ging in 2000 naar de universiteit en in 2002 naar Japan voor zijn studies waardoor alles terug naar nul ging. In 2010 ging Michel op pensioen en waren de zware fond duiven nog steeds aanwezig, maar sinds de terugkeer van Maarten in 2013 naar Europa hadden ze het geweer van schouder veranderd. Ze wouden met de duiven spelen en niet uren wachten alvorens alle duiven thuiswaren. 

Ze legden de focus op de Gaby Vandenabeele duiven. Ze kochten er enkele en kregen er meerdere in bruikleen van familie Herbots, ook via Theo Weytjens kwam het Gaby bloed richting Heverlee. Nadien was het vooral de lijn van Patrick Vervloesem en Rik & Jan Hermans die het hier fantastisch deden.

Op het huidige kweekhok hebben ze nu 2 grote lijnen : “Gloria” en “Pelican” (Vandenabeele) en “Jaarling Dondersteen” en “Bazooka” (Rik Hermans). Deze werden dan aangevuld met duiven van o.a. Patrick Vervloesem, DVV, Annick Goeteyn, Jules en Yves Engels Theo Weytjens, Johny Jonckers, Jespers-Vanderwegen, Leekens-Bosmans, Wouters-Wouters, Gaston Van de Wouwer, geruild met Willy Daniels enz. Ze hebben op dit moment 40 koppels kwekers zitten waar ze vooral veel aan herkoppelen doen. 

Enkel met duivinnen

Zoals meerdere liefhebbers is er hier ook gekozen voor het spel met duivinnen. Weinig werk, een mooie groep en vliegen maar. De vliegploeg bestaat jaarlijks uit een 35-40 oude duiven aangevuld met jaarlingen. Vooral 2-jaarse en 3-jaarse doen het hier zeer goed omdat ze als jonge duif niet getest worden. Ze krijgen een natuurlijke harde selectie en daar stopt het dan. Als jaarling kunnen ze zich dan tonen maar als je door de beste duiven gaat van deze kolonie is het toch meestal het 2de en 3de jaar dat ze echt op de top van hun kunnen zijn. Dit komt door hun systeem, want ik ben er zeker van als je deze duiven speelt op nationale vluchten als jonge duif ze er ook wel zullen staan. 

Omdat vorig seizoen het in het begin toch wat moeilijker was om alle duivinnen een vaste partner te laten hebben zijn ze voor het seizoen 2023 wat vroeger gestart, ze hebben 20 duivinnen van 2021 gekoppeld aan oude partners op het broedhok in het najaar om eens te laten broeden. Daarna is het de beurt aan de beste 2 en 3-jaarse duivinnen die voor het eerst wel eens gaan kweken in de winter. Of het een goede beslissing is zullen we na het seizoen bespreken en bekijken. 

Maar normaal gezien wordt er dus niets gedaan met de vliegduivinnen in de winter en zitten ze dus gewoon in het rusthok. De bedoeling is hier ook altijd dat de duivinnen in het najaar vliegen, zolang er geen sneeuw ligt komen ze bijna dagelijks buiten. Na de winter komen ze dan terug buiten rond half februari en worden alle trainingen hervat. Ze vliegen hier maximum 2x 40 minuten per dag doorheen het seizoen. We houden er liever van dat ze minder lang vliegen maar dat ze buitenkomen, snel uit het zicht zijn en heel hoog in de lucht vliegen. Een duivenmelker heeft altijd persoonlijk zijn ideale training voor zich. Hoe ze trainen of doen, wel bij ons is het hoog en snel trainen. 

Met een grote vliegploeg is het toch moeilijk om alles te motiveren ? 

Klopt helemaal, we hebben 20 doffers voor al onze duivinnen. We laten ze daarom in reeksen bij de doffers net voor de inkorving. Deze tijdsduur is heel kort maar ze zijn slim genoeg om te weten wat er aan de hand is. Op de inkorvingsdag trainen ze in de ochtend sowieso en om 16u krijgen ze hun laatste voederbeurt. Deze is op het hok langs het rusthok waar gewoon roosters liggen op de vloer en een eetbak is voorzien. Dit is een ruime volière waarin ze kunnen eten en drinken en daarna weer richting het rusthok.

Bij thuiskomst in het begin is het even chaos omdat ze zo kort bij elkaar thuiskomen maar de tijdspanne dat ze dan hun doffers zien is heel kort. Nadien wanneer de halve fond en nationale vluchten aan de gang zijn mogen ze maximum 1uur bij de doffers blijven. De duiven van de halve fond zijn meestal al in recuperatie op het rusthok als die van de nationale vluchten thuiskomen. 

Jonge duiven 

Even terug naar de jonge duiven, deze worden dus niet verduisterd en de 1ste ronde zit op het hok langs de vliegduivinnen. De 2de en 3de ronde zit rechts in de tuin en volgen hetzelfde regime. Wij krijgen door ons systeem dus frisse jaarlingen met weliswaar weinig ondervinding, in 2021 vlogen ze 1x Soissons, in 2022 1x Momignies. Dit kost ons pluimen in het voorjaar bij de jaarlingen maar dan is het maar zo. 

We hebben gemerkt dat onze duiven dan op 2 en 3 jaar zeker niet uitgeblust zijn en ook nog naar de kop kunnen vliegen. Een echte topper die op 2 jaar super is kan haar plaats op het kweekhok ook al verdienen, daar hebben we geen schrik van. We zetten nu vooral de laatste jaren in op onze eigen bewezen duiven die hopelijk binnen enkele seizoenen de topkweeksters worden van onze kolonie. 

Beste duiven van de voorbije seizoenen

BE 19-2027653 “Tiny Rebel”

Deze duivin heeft haar naam niet gestolen, als jonge duif werd ze niet opgeleerd en was ze enkele weken weg van het hok. Als jaarling klasseerde ze haar af en toe mooi, maar vanaf 2021 begon ze top te vliegen, dat gaf ze een vervolg in 2022 waar ze ijzersterk vloog maar jammer genoeg in juni gekwetst werd. Ze mocht hierna op pensioen en richting het kweekhok, ze klasseerde haar als 19de World Best Pigeon Halve fond 2022.

  1 Prov Argenton         1.559d
18 NAT                        20.467d
  1 Club Salbris                761d
  3 Br.Unie                     1.655d
  2 Club Bourges          1.169d
  8 Nat (z)                      4.514d
  5        Soissons              574d
  7        Sermaises        1.370d
20        Melun               1.204d
67 Prov Vierzon          1.296d
68 Prov Bourges         3.095d

Vader BE 16-2289575 “Kalypso”
1/2 broer “Missing Wing” moeder van “Patrick” die 1ste Nationaal Tulle 7.267d won bij Olivier Poussart
½ broer “Route 66” 10 Nat Bourges 8.340d en 16 Nat Bourges 10.173d
Zoon van “Pelican Cluster” 100% Gaby Vandenabeele x “Fijn Bont” Vanoppen Luyten

Moeder BE 14-3150591 “Skyfall” Orig.Gaby Vandenabeele
Dochter van “399/10” Zoon Neptunus x “764/09” Inteelt Champion Chris Hebberecht

BE 19-2027702 “Davina” Duivin

Deze duivin vloog bijna altijd halve fond in haar carrière, 1x vloog ze een nationale vlucht. Dit was in 2022 waar ze 36 Nat (z) Bourges tegen 1.231 duiven won. Ze werd in 2022 2de Asduif halve fond Sans Peur Herent met 16 prijzen op 17 vluchten op de halve fond, een ijzersterke madam. 

  1        Sermaises           521d
  2        Sermaises           264d
  3        Sermaises           924d
  3        Sermaises           145d
  7        Sermaises           521d
  8        Orléans                196d
14        Sermaises        1.490d
16        Sermaises           367d
17        Melun                1.204d
18        Melun                   976d
21        Soissons              702d
23        Soissons           2.146d
24        Soissons              648d
36 Nat (z) Bourges     1.231d
42        Sermaises           984d
85 Prov Orléans          1.605d

Vader BE 13-2140636 “Davidoff” Deno – Herbots
Superkweker en ook nog vader van 12 Nat Asduif H.F. KBDB 2018 en van 11 x 1ste prijs 
Zoon van “275/11” Zoon superster Beckham x “991/10” Zus Hassan en 100% Gaby Vandenabeele

Moeder BE 12-6059347 Mammy Blue – Johny Jonckers
Topkweekduivin en ook nog moeder van 14de Nat Asduif fond KBDB 2020  
Dochter van “709/11” Broer Magda x “632/05” Kleindochter Schone Vooruit 

BE 19-2027732 “Ivy Blue” Duivin

Deze duivin was de beste van de kolonie in 2021 maar werd ook nog eens 1ste Prov Asduif All Round oude KBDB 2021. Topklasse uit het allerbeste van deze kolonie

  2           Soissons               596d
  4           Melun                 6.951d
  4 Prov Salbris                 1.832d
10           Melun                 1.204d
53 NAT La Souterraine   8.383d

Zus van “Calliope” 4 Nat Asduif halve fond KBDB 2019 bij Olivier Poussart, ze won o.a. 1 Fay Aux Loges 5.832d – 1 Fay Aux Loges 1.144d – 1 St.Soupplets 1.062d – 3 Gien 1.514d – 3 St.Soupplets 1.580d – 5 S.Nat Bourges 3.885d
Zus van “Le 023” 51 Nat Asduif zware halve fond KBDB 2020, ze won o.a. 1 Gien 1.514d – 3 Prov Argenton 3.018d – 4 St.Soupplets 1.062d – 6 Prov Bourges 3.716d – 7 S.Nat Bourges 3.885d – 12 Prov Vierzon 1.795d – 21 Prov Bourges 1.841d

Vader BE 16-6128801 “Bazooka” Orig.Rik Hermans
Superkweker
Ook nog vader van “Loredana” 11 Br.Unie Salbris 1.655d – 14 Nat (z) Bourges 1.231d – 19 Nat Gueret 8.375d 
Zoon van “643/09” Zoon Kanon Danny Van Dijck x “NL 539/09” Kleindochter Jaarling Dondersteen

Moeder BE 14-4033220 “The Nanny” Orig.Annick Goeteyn
Dochter van “198/13” Zoon Rudy Gaby Vandenabeele x “711/12” Kleindochter Bliksem Gaby Vandenabeele

BE 19-2027708 “Octomove”

Deze topduivin was in 2021 outstanding op de nationale vluchten en werd nadien naar het kweekhok verwezen. Telkens met zwaar weer was ze present. 

  4 Prov Chateauroux          941d
37 NAT                               9.847d
  5 Prov Argenton              1.434d
35 NAT                               7.099d
11 Prov La Souterraine       333d
84 NAT                               3.118d

½ zus van “Twice is Nice” moeder van 1ste Nationaal Bourges 24.496d in 2022 bij Olivier Poussart

Vader BE 15-2000974 “Cheops”
Zoon van “343/13” Pharao Rik Hermans is kleinzoon Propere Amore x “039/12” Blue Orchid R & P Vervloesem

Moeder BE 16-2049220 Tina Turner – Jespers Vanderwegen
½ zus van 1 Prov Bourges 3.126d – 1 Prov Blois 571d
Dochter van “251/15” Pedro Paul Huls x “549/09” Tina is dubbele kleindochter stamvader “Kleine Dirk”

BE 20-2020399 “Loredana”

Deze duivin was de sterkhouder van de kolonie op de nationale vluchten in 2022, ze won 2x 1ste in de club en schitterde altijd op de momenten van de waarheid. 

  11      Br.Un. Salbris                1.655d
  14      Nat(z) Bourges             1.231d ( 1 club 252d )
  19      Nat.     Guéret                8.375d ( 1 club 309d )
  19      Sermaises                         542d          
  50      Sermaises                      1.490d
  69      Soissons                         1.897d
733      Nat. Bourges               33.410d

Vader BE 16-6128801 “Bazooka” Orig.Rik Hermans
Superkweker
Ook nog vader van “Ivy Blue” 2 Soissons 596d - 4 Melun 6.951d – 4 Prov Salbris 1.832d – 10 Melun 1.204d – 53 Nat La Souterrraine 8.383d  
Vader van “Calliope” 4 Nat Asduif halve fond KBDB 2019 bij Olivier Poussart, ze won o.a. 1 Fay Aux Loges 5.832d – 1 Fay Aux Loges 1.144d – 1 St.Soupplets 1.062d – 3 Gien 1.514d – 3 St.Soupplets 1.580d – 5 S.Nat Bourges 3.885d
Vader van “Le 023” 51 Nat Asduif zware halve fond KBDB 2020, ze won o.a. 1 Gien 1.514d – 3 Prov Argenton 3.018d – 4 St.Soupplets 1.062d – 6 Prov Bourges 3.716d – 7 S.Nat Bourges 3.885d – 12 Prov Vierzon 1.795d – 21 Prov Bourges 1.841d
Zoon van “643/09” Zoon Kanon Danny Van Dijck x “NL 539/09” Kleindochter Jaarling Dondersteen

Moeder BE 19-6245648 “Magic Touch” Orig. Patrick Vervloesem
Dochter van “Kaasboer Gold” 
Zus van meerdere superduivin ten huize Vervloesem, o.a. 1 Nat (z) Gueret 2.115d – 18 Nat Gueret 12.208d – 19 Nat Gueret 8.375d - 19 Nat Chateauroux 5.720d – 25 Nat Chateauroux 4.203d – 46 Nat Chateauroux 20.516d - 50 Nat Gueret 12.208d – 52 Nat Argenton 18.763d – 64 Nat La Souterraine 6.761d – 81 Nat Bourges 33.410d 
Dochter van “Magic 121” Zoon van Superkweker 564 x “339/14” Kaasboer Gold is inteelt Kaasboer en 100% Gaston Vandewouwer

Parels op het kweekhok

Dankzij de meerdere referenties ten huize Olivier Poussart stellen we hier graag enkele topkoppels aan jullie voor. Het is niet makkelijk om er enkele uit te pikken door de weelde die hier op het kweekhok aanwezig is, maar we gaan het toch proberen

BE 16-6128801 “Bazooka” x “BE 14-4033220” The Nanny”

“Bazooka” is de beste kweker van het kweekhok en 5 kinderen van hem maakte het al waar tijdens de vluchten. Hij is een originele Jan & Rik Hermans doffer en is gekweekt uit “Zoon Kanon” Danny Van Dijck x “Valkje” ( Kleindochter Jaarling Dondersteen x Koopman ). Zijn vaste partner is “The Nanny”, originele duivin van Annick Goeteyn en gekweekt uit “Broer New Bliksem” ( Zoon Rudy ) x “Kleindochter Bliksem” 

Ze zijn samen de ouders van
“Calliope” 4 Nat Asduif H.F. KBDB 2019 – 3 x 1ste + 1.000 duiven 
“Ivy Blue” 1 Prov Asduif All Round KBDB 2021 
“Le 023” 51 Nat Asduif Zw.H.F. KBDB 2020 – 5 x Top 10 +1.000 duiven

“Bazooka” alleen is nog vader van “Loredana” 2 x 1ste op Bourges en Gueret en o.a. 19 Nat Gueret 8.375d. Hij is ook nog vader van “Godiva” 2 Prov Chateauroux 1.304d 

BE 18-2009125 “Tobacco” x BE 17-2148550 “Fifty Fifty” 

Zij zijn de ouders van “Carina” 1ste Nationaal Bourges 33.615d en snelste van 57.621 duiven in 2022, deze topduivin won daarnaast ook nog 4 Nat (z) Issoudun 2.145d – 18 I.Prov Bourges 1.120d – 30 Nat (z) La Souterraine 809d 

Deze topduivin is dus gekweekt uit “Tobacco” die zelf een ½ broer is van “A-Team” die op zijn beurt dan weer vader is van 1ste Nationaal Tulle 12.334 duiven. “Tobacco” zelf is gekweekt uit “Tarantino” en is een zoon uit het topkoppel “Den 30 x Marina” van Jespers – Vanderwegen. Hij was gekoppeld aan “Smokey Blue” van De Vroe – Van Gaver die dus grootmoeder is van 2 x 1ste Nationaal. 

“Tobacco” was gekoppeld aan “Fifty Fifty” die zelf een bewezen vliegduivin was op halve fond en snelheid. Zij is een dochter van “Hugo Boss”, hij is een volle broer van “Super Gaby” die vader van “Devil Prince” van Gino Clique die 1ste Nationaal Montlucon 19.298d won. Hijzelf is een kleinzoon is van Bliksem van Gaby Vandenabeele. Aan “Hugo Boss” was “Orphelia” gekoppeld die rechtstreeks afkomstig is van Annick Goeteyn en een dochter is van superkoppel “Orlando” x “Nicophelia” 

BE 17-2024097 “Stars N Stripes” x BE 16-2050543 “Twice is Nice”

Zij zijn de ouders van “Aston Martin” 1ste Nationaal Bourges 24.221 duiven in 2022 en 2de snelste van 57.631 duiven na hokgenoot bij Olivier Poussart

“Stars N Stripes” is een zoon van “Tusky” Orig. Gaby Vandenabeele x “Wifi”, zij is nestzus van “Tusky”. “Wifi” zelf won 15de Nationaal Argenton 13.525 duiven en is ook de grootmoeder van “Real Dream” 1ste Nationale Asduif zware halve fond jaarse KBDB 2021 bij Olivier Poussart. Ze bezitten beide de beste lijnen van Gaby ( Royal Blue, Mona, Lion King )

“Stars N Stripes”  was gekoppeld aan “Twice is Nice”. Zij is een dochter van “Cheops”, één van de stamvaders van deze kolonie gekoppeld met “Guilty Pleasure” Orig. Gaby Vandenabeele en ½ zus van “Princess Gloria” 1ste Nationaal Gueret 9.754d. 

BE 15-2000922 “A-Team” x BE 18-2009150 “Missing Wing”

Zij zijn de ouders van “Patrick”, die 1ste Nationaal Tulle 7.267 jaarlingen won en de snelste was van 12.334 duiven bij Olivier Poussart. 

Dit koppel bestaat dus uit “A-Team”, een doffer die ook vader is van “Vaper”. Deze duif won 7 x TOP 20 Provinciaal op de zware halve fond en “A-Team” is gekweekt ui “Ferrero Rocher” die rechtstreeks afkomstig is van Annick Goeteyn en een zoon is van “Memphis” x “Beauty Betsy”. “Ferrero Rocher” was gekoppeld aan “Smokey Blue” van De Vroe – Van Gaver die dus grootmoeder is van 2 x 1ste Nationaal. Zij is een volle zus van 1ste Nationaal Bourges 41.783 duiven. 

“A-Team” was gekoppeld aan “Missing Wing”, deze duivin is inteelt naar de topduivin “Route 66” ( vader x dochter ), die 2x TOP 16 Nationaal won vanuit Bourges. Ze is een dochter van “Pelican Cluster” 100% Gaby Vandenabeele via Theo Weytjens x “Route 66” ( dochter “Pelican Cluster” x “1/2 zus Superkweker 564” Patrick Vervloesem )

BE 14-2171258 “Wifi”

Deze duivin stellen we alleen voor, maar enkel en alleen omdat ze zo goed is op het kweekhok. Ze won zelf 15de Nationaal Argenton tegen 13.525 duiven en werd 2de Asduif halve fond in Sans Peur Herent. Ze is moeder van 3 S.Nat Bourges 3.885d – 4 Nat (z) Brive 747d – 17 Nat (z) Souillac 1.305d en grootmoeder van “Real Dream” 1ste Nationale Asduif zware halve fond jaarse KBDB 2021 bij Olivier Poussart en ook grootmoeder van “Aston Martin” 1ste Nationaal Bourges 24.221 duiven in 2022 en 2de snelste van 57.631 duiven na hokgenoot bij Olivier Poussart

“Wifi” is een 100% Gaby Vandenabeele duivin en is gekweekt uit “Big Deal” ( ½ broer Lion King ) x “Bluetooth” ( Broer Gloria x Dochter Lion King ). 

Begeleiding 

Op gebied van voeding hebben we wel een vast schema dat we gebruiken, de duiven krijgen vanaf thuiskomst tot dinsdagochtend een lichte mengeling ( 1/3 zuivering, 1/3 sport en 1/3 superdieet ). Dinsdagavond schakelen we dan over naar Dynamic Sport van Vanrobaeys, dit houden we aan tot donderdagochtend. De laatste voederbeurt krijgen ze dan Energy Vanrobaeys. In de laatste dagen krijgen ze ook nog snoepzaad en allerlei grit mix. 

Doorheen de week is het vooral olie en biergist dat over het voer gaat, ofwel eens Probac 1000. Bij thuiskomst krijgen ze altijd Belgasol van Belgica De Weerd in het drinkwater. 

De vliegduiven krijgen een kuur met parastop van Belgica De Weerd voor het seizoen, alsook een tricho kuur. Na het seizoen wordt er opnieuw een kuur tegen paratyphus gedaan zonder te enten. De duivinnen worden meestal 1x per jaar behandeld tegen luchtwegen voor het seizoen van start gaat. Ze worden enkel geënt tegen paramyxo voor het vliegseizoen van start gaat. 

Beste resultaten 2022

Sermaises 1.370 oude : 7,9,14,23,35,59,83,101,123,… 24/42
Sermaises 521 oude : 1,2,21,23,… 11/21
Sermaises 924 oude : 3,12,14,17,19,22,47,53,59,73,85,… 18/24
Sermaises 264 oude : 2,11,12,14,… 5/11
Sermaises 521 oude : 7,7,10,… 6/9
Salbris 761 oude : 1,6,12,18,39,40,46,51,57,58,68,… 17/26
Argenton Br.Unie oude : 1,15,31,163,… 13/22 ( 18 en 85 Nationaal tegen 20.467 oude )
Issoudun Prov 1.790 jaarse : 27,33,102 3/3
Vierzon Prov 749 oude : 5,6,22,24,62,… 8/11
Vierzon Br.Unie 565 oude : 21,31,… 3/3
Bourges Br.Unie 831 oude : 8,28,33,50,… 7/17
Gueret 309 oude : 1,… 4/13 ( 19de Nationaal 9.375 oude )

Michel en Maarten, van harte dank voor dit aangenaam gesprek en van harte proficiat met de huidige prestaties hier en elders vanwege het hele HERBOTS TEAM.

Buelens Kim