Meer nieuws

HET NIEUWE HERBOTS KWEEKBOEK 2021-2022

11 Jun 2021

Beste sportvrienden, 

“ Prestaties worden voor een groot deel bepaald door de klasse van uw kweekhok”. Een waarheid als geen ander. Zonder een “klasrijk kweekhok” is het onmogelijk om sterk uit de hoek te komen. Zowel onze papa Filip als wijzelf hebben hier steeds veel aandacht aan besteed, steeds zijn we op zoek gegaan naar die unieke kwekers/kweeklijnen en dankzij deze strategie kunnen we al decennia lang uitzonderlijk goede resultaten voorleggen. Ook onze prestaties in 2020 mogen we omschrijven als uitzonderlijk ! 

17 x 1e Interprovinciaal of Semi – Nationaal 
59 x Top-100 National ( 28 x Top-50 ) jaarse en oude duiven 2020 

  • 1e Nationale Olympiade duif halve fond (Cat.B) met “Olympic Manuela”
  • 2e Nationale Olympiade duif fond ( Cat.C) met “ Olympic Golden Gusta”
  • 3e Nationale Olympiade duif Allround (Cat.D) met “Olympic Golden Gusta”
  • 4e Nationale Olympiade duif Allround (Cat.D) met “Olympic Manuela”
  • 4e Nationale Olympiade duif jaarse (Cat.G) met “ Million Alaphilippa”
  • 4e Nationaal kampioen KBDB grote halve fond oude + jaarse 
  • 6e Nationale Asduif KBDB Allround oude + jaarse met “Olympic Golden Gusta”

(voor meer info zie pag.4)

Het fundament van deze successen is nog steeds onze stamvader  “Yvan” (B07-2103401) Hij won 4e Nationale Asduif KBDB in 2018 en 1e Nationale Asduif KBDB in 2019 ! Niet enkel in eerste maar ook in de daaropvolgende generaties scoort de “Yvan kweeklijn” als geen ander. Ter illustratie, in 2020 wonnen we met een kleinkind van “Yvan” de 13e nationale asduif KBDB Allround ! (Yvan’s Star)
“Yvan” is een kleinkind van de wereldberoemde “Bliksem” van Gaby Vandenabeele en aangezien “Harry” (NL07-2007621 - Hooymans Jan) ook een kleinkind van dezelfde “Bliksem” is hebben we de laatste jaren bewust in deze succesvolle kweeklijn geïnvesteerd en momenteel huizen er 6 rechtstreekse kinderen van “Harry” op ons kweekhok, zie pagina 36 tem pagina 41

De duiven van Jan Hooymans maken indruk op ons en daarom kochten we tevens een van de laatste kinderen van “Beauty Harry” (NL12-1784621). “Beauty Harry” is de vader van topper “New Harry” (NL14-1219811). Over “New Harry” gesproken, ook van hem kochten we een schitterende zoon. 

Zoals eerder vermeld kroonde “ Olympic Golden Gusta” zich tot 2e Nationale Olympiade duif fond (Cat. C.) en zo komen we bij de gekende “Kittel” (B13-6139803 – Dirk Van den Bulck) terecht. De kweeklijn van “Kittel” levert een extra portie snelheid en pakt als de beste boter op onze bestaande basislijnen. Een “Inteelt Dochter Kittel” (pag.30) en een speciaal gekweekte “Zoon Kittel” (uit “Kittel” x zijn eigen zus) pagina 31  versterkten onlangs ons kweekhok.  Ook een dochter van die andere gekende Van den Bulck topper “Greipel” (B13-6139849) zit momenteel te Halle-Booienhoven.

Zoals u kan zien gaan we niet onbezonnen te werk. Onze strategie is dat we eerst zelf mooie resultaten met een bepaalde kweeklijn behalen en deze dan zo goed als mogelijk proberen vast te leggen en in te kruisen met onze basiskweeklijnen zoals “Yvan”, “Alaphilippe”, “Olympic Jules”, enz…

De prestaties van “Armando” (Joël Verschoot) gingen de wereld rond en trokken natuurlijk ook onze aandacht. Aangezien we met onze eigen vliegploeg meer en meer richting fond gaan, hebben we een exclusieve “Zoon Armando” ( Royal Armando pag. 27) en 3 kleindochters “Armando” bijgehaald. 

En dan last but not least zijn we bijzonder trots met de aankoop van “Bella Belgica” en “Diva Belgica”, 2 top duivinnen welke puur winnaarsbloed door de aderen stromen hebben. “Bella Belgica” (B19-5052957 pag 7) won 1e Nat. asduif KBDB halve fond jonge duiven ’19 en werd samen met haar ouders “David” (B16-2178652) en “Victoria” (B17-5001747) aangekocht. Daarnaast kwam ook “Diva Belgica” (B16-2178654 pag 8) onze kweekploeg versterken. “Diva Belgica” won 1e Nat. asduif KBDB halve fond jonge duiven ’16 en bewees al haar kweekwaarde want ze is moeder van “Davon Nationaal” (13e Nat. asduif KBDB halve fond jaarse ’19 – 4 x 1e prijs).

Heeft u interesse in  jonge duiven uit onze kwekers,  twijfel niet en contacteer ons volledig vrijblijvend voor alle informatie.
Geniet samen met ons van dit prachtig kweekboek (klik hier voor de digitale versie) en we wensen u veel succes toe!

Indien u onze papieren versie van het nieuw kweekboek kostenloos wil bestellen, dan kan dit via e-amail naar: [email protected]

 

Filip, Miet en Jo Herbots.