Meer nieuws

Hebberecht Chris (Evergem): 1e Nationaal Marseille 2.102d.

25 Jul 2020

“ik was nog duiven aan het wachten van de vlucht Montelimar en plots hoorde ik een duif voorbij zoeven als een raket”…..dat zijn de woorden van Chris over de wijze waarop zijn nationale winnaar Marseille zijn hok bereikte na een zware fondvlucht.

Ik dacht totaal niet aan een duif van Marseille en dit gelet op de ligging van Evergem t.g.o. de wind op dat ogenblik. Het lag in de lijn der verwachting dat de kopduiven zich vooral in het zuiden van het land zouden bevinden of in midden-België.

Een gemotiveerde thuiskomst

Toen ik naar mijn bestatiging keek zag ik Marseille op het scherm staan en toen kwamen de enkele haren die ik nog heb wel even recht op mijn hoofd. Ik voelde onmiddellijk aan dat dit een topduif kon zijn. Alras bleek dat hij, volledig uit de windinvloed, alleen zijn weg had gezocht naar het hok. Hij moet uitermate gemotiveerd zijn geweest op de wijze waarop hij het hok binnenstoof. Ik heb nochtans niks anders gedaan dan anders zegt Chris. Bij de inkorving sluit ik de duivin op in het nestbak op halfbakstand en laat de duiver er een halfuurtje naast floreren. Dan laat ik ze in de nestbak samen, het grootste geweld is dan reeds wat gereduceerd en vlug gaat de duiver in de nestschotel liggen. Dan korf ik ze rustig in.

Dankjewel Michel en Didier

Ik had nog net gezien dat het een blauwe was en dacht onmiddellijk dat het de duif van de broer Desbuquois was. In de zomer van 2018 ruilden we wat zomerjongen met elkaar en hiervan heb ik er enkele als duiver kunnen spelen. In zijn geboortejaar werd hij opgeleerd tot Clermont, zodoende had hij wel wat ervaring maar nog geen ervaring op verdere afstanden.

Als jaarling vloog hij in 2019 424e nationaal op Aurillac en had hiermee zijn rijbewijs op zak.

Deze duif heeft als voorbereiding Vierzon en Limoges gevlogen en op beide vluchten vloog hij lokaal in de prijzen, om dan op Marseille de absolute top te behalen.

Dit is het bewijs dat de genen van de duif naar boven komen op het ogenblik dat ze worden gespeeld op de afstanden waarvoor ze geschikt zijn. Het is een gekend gegeven dat de duiven van de Michel & Didier de zwaarste afstanden aankunnen met nationale zege op Barcelona als hoogtepunt. De laatste jaren hebben zijn ook wat dagfondbloed ingekruist en met zeer goed resultaat. De laatste jaren halen zij ook gemakkelijk top op de vluchten van 600 tot 900 km.

De overwinnaar Marseille heeft het edele bloed van de Julius Barcelona in zijn aderen langs vaderszijde en Bolleke Watten (origine Limbourg) aan moederszijde. Topkwaliteit in de afstamming.

Chris is een constante op de fondvluchten

De naam Chris Hebberecht is wereldberoemd. Van vader op zoon zijn de fondvluchten steeds hun geliefkoosd terrein geweest. Chris heeft in het verleden een nationale zege op Sint Vincent behaald, maar daarnaast titels van Kampioen Fond België, asduif fond, asduiven zware fond en een karrevracht aan podia in de meest

gerenommeerde klassementen. Ook op andere hokken zorgen de Hebberecht-duiven voor successen tot ver over de landsgrenzen heen. Het is een sterk gevormde stam waarin de namen zoals de onevenaarbare Champion, Costello, Ike, en nog zovelen meer voor topprestaties zorgden en voor een succesvol nageslacht.

Het is hen daar hartelijk gegund in Evergem, sympathieke Kathy en Chris kunnen er maar van genieten en hopelijk nog een mooi vervolg aan breien in de komende vluchten.

De “Marseille” zal op de hokken in Evergem blijven en ingezet worden om de kweekstam nog te versterken.

Alle succes vanwege het Herbotsteam !

Afstand: 880km
Snelheid: 1036,39 m/m

BE18-2096571: 1e Nationaal Marseille 2.102d.

Hokken