Meer nieuws

“Febeke” van Jens Van Cutsem doet het opnieuw Tweede provinciale zege op 2 weken tijd

26 Jul 2022

Idegem: Inderdaad… ze bestaan nog… de uitzonderlijke duiven waarvan we allen dromen om ooit zo een te mogen ringen. “Febeke” (B22-4116188) van Jens Van Cutsem is een van die uitzonderlijke duivinnen. Verleden week won ze de 1e provinciaal Orleans en nu afgelopen weekend deed ze dit huzarenstukje opnieuw over…terug 1e provinciaal Orleans.

 

16/07/2022         1             Prov. Orleans (350km)    7.205 jonge      1220,68m/m
                                               Snelste van                       10.811d.

 23/07/2022        1             Prov. Orleans (350km)    7.093 jonge      1220,68m/m
                                               Snelste van                       10.934d.

Natuurlijk hadden we een super gelukkige Jens voor ons zitten. “In wat voor een droom leef ik. We waren de duiven van Sermaises aan het wachten en we wisten toen al dat het geen makkelijke vlucht ging worden. Mijn eerste duif van Sermaises was reeds geklokt en het was wat wachten op mijn 2e duif toen er plotseling 3 duiven tegelijk richting valplank doken. Een ervan bleek een vreemde te zijn, de andere was een duif van Sermaises en verdorie op mijn PAS verscheen plots het ringnummer van mijn “Febeke”. Dat kon toch niet…zoveel sneller als de duiven van Sermaises. Vlug naar het hok en inderdaad… ze zat al haar doffer te knuffelen.”

Laatste tijdens de week

Na haar 1e provinciale zege heeft Jens niets aan zijn systeem gewijzigd. Dit kan u nog eens nalezen in de vorige reportage KLIK HIER

Jens “Wegens de grote hitte van dinsdag had ik besloten om mijn duivinnen niet s’ avonds maar ’s morgens eens los te laten. Het is niet van hun gewoonte, maar ik dacht…beter vliegen in de “koelte” van de ochtend dan in de late namiddag bij temperaturen van + 35 graden. De duivinnen vlogen zoals gewoonlijk een goed half uur maar toen ik ze wou binnenroepen ontbraken er 5. Een kwartiertje later waren er 4, dus 1 ontbrak… u kan al raden wie… inderdaad “Febeke”. De paniek sloeg toe…ik dacht dit is toch niet mogelijk. Meer dan 2u heeft ze me in spanning gehouden en plotseling was ze daar. Niet te schatten…”

En wat nu? “Ja..” zegt Jens “er zijn verschillende opties…ik ga nu niets zeggen. Nog enkele slapeloze nachten en dan zal ik de knoop moeten doorhakken.”

Jens, vanwege het Herbots team nog veel succes

Stefan Mertens