Meer nieuws

Eddy & Maarten Leutenez brengen met 'Golden Tulle' een 2de Nationale winnaar naar hun kweekhok.

19 Feb 2020

Een kleine 10 dagen geleden sloot hier op de Herbots website de verkoop van Ronny Menten af. Met een gemiddelde verkoopprijs van 5.778€ voor 20 duiven kon deze internet verkoop als een super verkoop gecatalogeerd worden. 

De topper in de verkoop was koop nr. 1 en dan spreken we over de nationale winnaar Tulle 2017 namelijk “Golden Tulle”. “Golden Tulle” won niet enkel tegen 9.586 jaarse duiven maar was tevens de snelste van 17.035 Tulle vliegers. Ondertussen heeft hij ook al zijn eerste referenties op het kweekhok want “Golden Tulle” is al grootvader van de 17e nationale asduif KBDB jonge duiven.

Tijdens de verkoop was de internationale belangstelling voor deze topper zeer groot en na een lange biedstrijd brachten Eddy en Maarten Leutenez het hoogste bod (50.000€) uit en werden ze de nieuwe eigenaars van deze unieke duiver ! 

Dinsdag 18 Februari gingen Eddy en Maarten hun nieuwe aankoop bij Ronny Menten ophalen. Voor Eddy en Maarten was het een super gevoel om deze knaller in hun mand te steken terwijl het voor Ronny een emotioneel moment was om “Golden Tulle” te overhandigen. “Maar” zegt Ronny “ik ben super blij dat “Golden Tulle” in België blijft en dat hij een kweekbox bij zulke gekende kampioenen die Eddy en Maarten zijn krijgt. Ik wens hen dan ook alle succes. “

Eddy en Maarten gaan nu heel gericht uit “Golden Tulle” kweken en gaan hem vooral kruisen met rechtstreekse dochters uit hun gekende toppers zoals “Oscar” en “Alaphilippe”. Het zou ons dan ook niet verwonderen als we binnen enkele jaren een nieuwe kampioen uit deze exclusieve koppelingen zullen mogen bewonderen. 

Het Herbots team wenst Eddy en Maarten heel veel succes toe.