Meer nieuws

De Troy Wim (Berlaar): 1e Nationaal Limoges 9.218 jaarse - snelste van 16.204d.

11 Jul 2021

Berlaar. Op de uitslag staat de naam Wim De Troy vermeld maar in feite moeten we in een adem eveneens vrouwtje Marianne en zoon Steven vernoemen. Wim heeft heel zijn leven zwaar werk geleverd en dat voelt hij nu zwaar in de onderrug (reeds 3 operaties ondergaan).  Het onderhouden van een uitgebreide duivenkolonie vraagt veel energie en tijd. Daarom is hij meer dan tevreden dat Steven, werkt vroege en late diensten in het ziekenhuis, al zijn vrije tijd aan de duiven spendeert en Marianne de administratie perfect bijhoudt.
In 2016 wonnen ze hun eerste nationale vlucht namelijk La Souterraine tegen 16.613 jonge duiven en datzelfde jaar werden ze eveneens als 1e Nationaal Kampioen KBDB Fond jonge duiven gehuldigd. Dankzij de pracht prestatie van “Iron Lady” (B17-6050011) werd een 2e nationale zege op palmares genoteerd. “Iron Lady”, een schitterende blauwe witpen duivin, klopte toen met een gemiddelde snelheid van 1322,23 m/m alle andere 9.859 oude Montluçon vliegers.  De topprestatie werd verleden seizoen op Nationaal Argenton op papier gezet. Tegen 23.280 jonge duiven nam familie De Troy het hele podium voor hun rekening. Inderdaad 1e, 2e en 3e nationaal. Wim geniet nu nog altijd met volle teugen van deze prestatie. Zijn haar op zijn armen komt nog steeds recht als hij aan die aankomsten denkt.  
En dan afgelopen weekend… Limoges nationaal…in Berlaar hadden ze 26 duiven in concours en toen ze Gino Clicque bovenaan de aanmeldingslijst van de KBDB zagen staan, dachten ze totaal geen kans te maken omdat de duiven in het westelijk deel van België volop vielen, maar dat was buiten de krachtexplosie van blauwe duiver “Wout” gerekend. “Wout” (B20-6181006) knalde met een gemiddelde snelheid van 1372 m/m alle 16.204 Limoges vliegers omver. De “Numero Uno” van deze Limoges vlucht heeft een woonbak in Berlaar!

Niet ver rijden

Als je in Berlaar woont moet je niet ver rijden om iets goed op de kop te kunnen tikken. Zo ging Wim zijn “inkopen” doen bij Jos & Jules Engels, Van Eynde – Goovaerts, Jozef & Swa Goovaerts ( De Kaasboer ) en Willy Daniels. Vooral de lijn van “De Keesboer” (via Jozef en Swa Goovaerts), de “Marianne” lijn (2e  Nat Asduif zware halve fond  gevlogen bij Victor Danneels ) en de “Boxer” lijn (Rene Renders) zijn hier de lijnen die tot nu toe hun genen heel goed verder geven. 

Duiver

“Wout” is een schitterende duiver in de hand. Een en al pluim op een bedje van een sterk spierenstelsel. Ondanks hij rustig oogt kan hij hevig uit de hoek komen, met andere woorden we hebben hier met een karakterventje te doen. 
“Wout” maakt deel uit van de weduwnaarsploeg (duivin blijft thuis). Deze ploeg deed niet aan winterkweek en werd rustig op het seizoen voorbereid. Als jonge duif zag “Wout” enkel de lossingsplaats van Noyon en dit jaar kreeg hij de nationaals onder de vleugels geschoven. 
Qua voeding hebben we onze eigen mengelingen van fabrikant Hoebrechts (Heers) en qua bijproducten trekken we de kaart van Aidi.
Medisch gezien spelen we kort op de bal en wordt de man in de witte kiel op regelmatige basis bezocht. 

Wim, Marianne en Steven…van harte proficiat vanwege het hele Herbots team. 

"Wout"
B20-6181006
1e Nationaal Limoges 9.218 jaarse - snelste van 16.204d.

Afstand: 666km
Snelheid: 1372.20 m/m

Afstamming

Hokken

Stefan Mertens