Meer nieuws

Chris Debacker de PLETWALS van Beveren-Leie

28 Jan 2020

Het was op een  namiddag toen we ons begaven richting Beveren-Leie op zoek naar de Nijverheidstraat 86 waar de 51-jarige Chris Debacker( directeur van een Middelbare school) woont. 

Je gaat het niet geloven, maar één beeld spookte constant door mijn hoofd, namelijk het zicht van 3 duiven die naast elkaar vlogen vanuit de vlucht Chateaudun terwijl ze streden voor de 1e plaats.  Hij behaalde die dag de 4 eerste provinciaal uit die vlucht. Fenomenaal.

Chris Debacker is reeds vele seizoenen een vaste keiharde waarde in de duivensport. Zijn winnaars mentaliteit is de leidraad doorheen zijn ganse carrière. Deze kolonie is jaarlijks goed voor een 30-tal eerste prijzen, op zijn palmares staan er reeds een 25-tal 1e prijzen provinciaal en een 1e prijs Nationaal uit Gueret. In 2019 speelde men hier zelfs 5 x een 2e provinciaal met wekelijkse kettinguitslagen. De mensen die hier naar de thuiskomst van de duiven komen kijken mogen soms zeggen ipv daar er is er ene, daar zijn ze. Leute en plezier verzekerd.  Zoals bij veel werkende mensen, en doordat Chris ook nog eens veel vergaderingen moet doen voor zijn werk werd hulp ingeschakeld voor extra verzorging. Het zijn één voor één liefhebbers die het doen met hart en ziel alsof het hun eigen duiven zijn. Hij is die mensen dan ook zeer dankbaar want het team scoort aan de lopende band met de wind in de zeilen. 

Veel heeft Debacker te danken aan zijn fantastische stamduif: Nick (BE04-3238525). Deze uitzonderlijke kweekduif is verantwoordelijk voor handenvol nazaten die op vele hokken het mooie weer maken. 

Rassen: Oorspronkelijk werd deze kolonie opgebouwd uit duiven van Stevens-Luyten uit Nijlen, aangevuld in 2001 met duiven van Rik Cools Ruiselede, later met rechtstreekse van Gaby Vandenabeele uit Dentergem, Willy Vanhoutte Wevelgem, Georges Soenens Beveren-Leie, Verschoot Joël Ingelmunster, Deprez…..met als laatste inbreng Willem De Bruijn uit Nederland. Er wordt ook al eens aan samenkweek gedaan met andere toppers. Sedert 2005 worden er jaarlijks 15à 20 duivinnen geruild tegen duivers met vriend Rik Cools. Er wordt echt niks aan het toeval overgelaten om steeds maar betere duiven te zoeken.

Kolonie kweek –en vliegduiven: Dat hier streng wordt geselecteerd bewijst het aantal duiven die hier maar gehuisvestigd zijn. Slechts 28 kweekkoppels worden eind november gekoppeld en herkoppeld. Uiteraard zijn er ook een paar vaste kweekkoppels maar de oudste kweekduivinnen doen niet aan winterkweek. Wel wordt er gewerkt met een 30- tal voedsterkoppels, die later nog dienst kunnen doen in koppeling met de jongen van 2020. Alles moet hier werken en opbrengen. De duiven van Debacker zijn geen bureauduiven, maar werkpaarden. Hun kost moeten ze verdienen. Ook zal er gespeeld worden met 36 weduwnaarsduivers ( waarvan slechts 4 oude) alsook  met 20 jaarling duivinnen. De betere vliegers zitten op het kweekhok. Misschien wel het sterkste wapen ten huize Debacker.

Spelsysteem: Met de oude weduwnaars wordt het klassiek weduwschapspel gespeeld. Ook in de winter kweken ze 1 ronde jongen groot, nadien wordt er niet meer gelegd door hun partner. Ze vliegen dan allemaal in de volière tot begin maart, dan pas begint het seizoen met training en bestellen in een afzonderlijke potje (2x daags). Ze worden terug gekoppeld 3 dagen voor de 1e Arras en komen terug op weduwschap na thuiskomst. Voor de inkorving wordt er nooit een duivin getoond.  Er wordt een vaste regel toegepast, de duivinnen blijven bij hun partner, evenveel minuten als de vluchtduur. Ook tijdens de training is er discipline van het baasje( zeg maar baas, want de enige plaats waar Chris baas is is op het duivenhok), ze mogen een half uurtje vliegen, maar als Chris beslist dat de training gedaan is dan moeten ze onmiddellijk binnen. 

Voor het spelsysteem met weduwduivinnen houdt hij heel simpel. Met zijn 20 duivinnen zal hij deze ook 2x daags laten vliegen in de week, mogen iets lichter en iets minder besteld worden dan de duivers( enkel de laatste 3 maaltijden 50% VDAB + 50% Beyers sport). Wel wordt er extra maïs bijgegeven. Ze vliegen los op het hok en zitten op kapjes. Op de grond wordt er niet gewerkt met rollen maar met elastieken. De paarlustige duiven moeten er onvermijdelijk weer uit; zo kweek je een soort die minder snel paart. 

De jonge kolonie wordt gesplitst in de 1e leg en de 2e leg. Sommigen worden op weduwschap gespeeld met een oude duivin die thuis wacht op de jonge doffer, andere speelt hij op de schuifdeur, maar ook jaloezie wordt soms wel eens toegepast. Kwestie om het spannend te houden en de drift op te drijven. Alle jongen worden verduistert.

Medisch vlak:Het seizoen begint hier wanneer het elders stopt. In september worden alle duiven
gedruppeld in de nek tegen luizen, wordt de dierenarts gevraagd alles te controleren want preventief iets geven is hier uit den boze. Alles wordt behandeld tegen paramyxo, vanaf oktober een 14 daagse kuur met Cosumix om dan de duiven in te spuiten tegen paratyfus. Er worden ook veel natuurproducten gegeven en dagelijks verse biergist. 

Tijdens het broeden krijgen ze 7 dagen tegen tricho op het eten. Geen vitaminen, wel hanteert hij een eigen samenstelling van 3 soorten grit,P40 korrel, roze vitamineral poeder, 2 soorten eivoer, een ketel Vanrobays, klijtblokken Natural en wat extra snoep. Dit wordt dagelijks 2x vers gegeven.

Bij het spenen wordt er een 1e maal ingeënt tegen paramyxo + Herpes. Wanneer de laatste jongen op het hok komen een 2e maal na 3 weken( eveneens weduwnaars)alsook worden de duiven met het borsteltje tegen pokken gedaan. Er wordt nooit preventief iets gegeven tegen ornithose zonder raadpleging van een dierenarts. Pascal Lanneau, Piet Blancke en Schröder zijn de mensen waarmee hij werkt. Duiven worden wekelijks zowel gedruppeld in de ogen als met de gele druppels. Kwestie om problemen te vermijden en om het kuren niet te moeten doen want als ze goed vliegen moet je er afblijven.

Op eigen hok beter doen dan in 2018 zou moeilijk worden ...

Zoals het voor een superkampioen hoort, was het in 2018 na een lange lijst provinciale zeges ook raak op nationaal vlak met 1° nationaal Gueret met Cilleke (BE17-3048323).  

Na deze prachtige nationale overwinning kwam Dynamite Dana (BE18-3035227) toen ook nog eens volop onder stoom. Deze wonderduif behaalde 5 overwinningen na elkaar en werd daarmee 1° provinciale asduif .

En toen kwam 2019 ...

Na dergelijke hoogtepunten in 2018 was het afwachten wat 2019 zou brengen. Het vertrouwen bij Chris was er echter en dat werd door zijn atleten zeker niet beschaamd. Op de halve fond eindigt hij in de provinciale KBDB kampioenschappen ondermeer als 2° net na Elody Ace van Rik Cools (dus eigenlijk geklopt door een eigen gekweekte duif!). Maar in de All-Round categorie bij de jonge duiven is het wel bingo met goud én zilver, met verder ook nog een resem eervolle vermeldingen is het duidelijk dat 2019 nog maar eens een jaar 'hors categorie' was voor de kolonie Debacker. Enkele blikvangers zijn ondermeer Super Nicky (BE19-3029573) en Nicky Boy (BE19-3029422) die 5° en 6° nationale asduif KBDB op de kleine halve fond werden. Aan de namen van deze 2 supers is direct te zien wie verantwoordelijk is voor hun talent ... Super Nicky werd 5° nationale asduif KHF KBDB en tevens op provinciaal vlak 1° asduif KBDB All-Round, deze klasseduivin deed het met volgende topprijzen :

Chateaudun :  2 / 1.923 d.  prov. - Chateaudun : 17 /  2.843 d.  prov. - Pontoise   11 / 17.443 d.  prov. - Blois      : 36 / 3.898 d.  prov. - Chateaudun : 12 /  7.622 d.  prov. - Fontenay   :  1 /    155 d.  club.  

Super Nicky : 5° nationale asduif kleine halve fond en 1° provinciale asduif All-Round 2019

Nicky Boy moest niet veel onderdoen voor zijn hokgenote want hij werd 6° nationale Asduif KHF KBDB en 2° provinciaal in betreffende KBDB-asduifkampioenschappen : Chateaudun : 15 /  1.923 d.  prov. - Chateaudun :  10 /  2.843 d. prov. Pontoise   189 / 17.443 d.  prov. - Blois      : 57 /  3.501 d.  prov. - Chateaudun :  11 / 7.170 d.  prov. - Fontenay   :  28 /  7.114 d.  prov. 

REFERENTIES: leverancier van vele topduiven:

1. Rik Cools uit Ruiselede werd in 2019 ook 1° provinciaal kampioen werd met een superduif die rechtstreeks vanuit het hok Debacker uit Beveren-Leie kwam. Diezelfde duif werd ook nog 2° nationale asduif KBDB kleine halve fond jongen. Het gaat hier over Elodie Ace (BE19-3029408) die ten huize Cools o.a. voor volgende voltreffers zorgde: Chateaudun : 2 /   933 d. Chateaudun : 1 /   987 d. Fontenay   : 7 / 1.059 d. Chateaudun : 8 / 2.843 d.

2. Vermeersch-Depraetere uit Zwevegem zijn terug te vinden tussen de nationale laureaten met de 14° nationale asduif KBDB op de grote halve fond bij de jongen. Hun Tikkel (BE19-3071277) deed het met volgende topprijzen op de vluchten van de waarheid: Chateauroux :   4 /  4.978 d. provinciaal   Argenton   : 438 / 23.258 d. nationaal -Chateauroux :  46 / 3.608 d. provinciaal

Zowel vader als moeder van deze Tikkel zijn afkomstig van Chris Debacker, natuurlijk kon ook hier absolute stambeer Nick niet ontbreken in de afstamming.

3. Anthony Maes uit Waregem met hun wonderduif 'de Bonte Crack', 1° nationale asduif KBDB op de fond. Hier nogmaals superkweker Nick in de stamboom.

4. Roger en Jurgen Vervaeke uit Deerlijk waren vorig jaar ook al winnaar van een 1° nationale asduif KBDB grote halve fond die het bloed van de kolonie Debacker in zich draagt

5. Luc Deprez uit Ingelmunster, Grymonprez Dominique Kuurne, Grymonprez Philippe, wijlen Herve Dhossche, Ignace Slots Waregem, …..en zo kunnen we nog vele hokken vernoemen die het ontzettend goed doen met de soort Debacker.

Toekomstplannen: Als we Chris vragen wat zijn motivatie is om er dagdagelijks keihard mee bezig te zijn na zo een carriere met dergelijk palmares, dan antwoord hij heel spontaan dat het grootste plezier voor hem erin bestaat als een ander lukt met zijn duiven. Ik ga zelfs meer zeggen, wie niet lukt mag terug komen. Wie zou dat doen? En uiteraard voor 2020 graag terug een 1e nationaal of enkele provinciale overwinningen( lacht). Het kan niet anders of we maken hem meteen favoriet voor volgend jaar en wensen het hem uiteraard van harte toe. Chris is een crème van een ………, één uit de 1000 of één uit de 10.000. Ik overdrijf niet

Mvg Geert Declercq

 

RESULTATEN 2019

We weten dat dit een lange lijst is maar is dit niet de beste manier om zelf de waarde van deze kolonie te beoordelen?

 

6/04/2019       Arras                                 Oude                      494          22-27-33-37-91-92-94-112-113-115-
                                                                                                                         119-121-121-143-152-155-156-162-165 
                                                                                                                         (19/51)
                                                                       Jaarse                    274          10-13-42-43-53-54-57-71-72-75-76-79-
                                                                                                                         81-84-92 (15/38)

13/04/2019     Arras                                 Oude                      405          4-5-11-15-18-20-22-27-31-32-37-43-48-
                                                                                                                         50-61-69-71-87-89-90-97-97-103-103-
                                                                                                                         108-109-110-111-116-129-131-134 
                                                                                                                         (32/51)
                                                                       Jaarse                    238          8-11-12-19-20-23-27-44-45-46-50-50-
                                                                                                                         54-54-56-57-58-59-63-71-73-74 (22/38)

20/04/2019     Clermont                        Oude                      689          7-7-9-14-19-27-30-31-37-39-39-41-43-
                                                                                                                         46-55-58-66-71-73-74-76-87-90-100-
                                                                                                                         101-102-106-107-114-123-129-131-133-
                                                                                                                         144-172 (35/51)
                                                                       Jaarse                    371          5-5-11-12-17-18-21-22-24-27-34-36-37-
                                                                                                                         41-49-50-51-53-54-58-65-72-84-117-
                                                                                                                         122 (25/38)

27/04/2019     Clermont                        Oude                      205          8-22-28-31-38-48-51 (7/15)
                                                                       Jaarse                    116          2-12-16-17-22-27-29-38 (8/15)

05/05/2019     Clermont                        Oude                      517          4-10-12-16-18-29-30-34-36-37-40-67-
                                                                                                                         70-83-87-88-90-103-111-112-124-125- 
                                                                                                                         125-127-130-132-158-169 (28/36)
                                                                       Jaarse                    259          3-7-9-13-18-19-20-36-37-42-50-62-63-
                                                                                                                         63-65-67-69-79 (18/23)

05/05/2019     Fontenay                        Oude                      316          6-13-15-24-42-68-71-74-99 (9/13)
                                                                       Prov                        5760        22-83-90-166-373-610-659-727-1111 
                                                                                                                         (9/13)
                                                                       Jaarse                    165          5-7-9-12-24-36-38-39-50 (9/13)
                                                                                                        2360        10-34-36-62-140-225-251-276-422  
                                                                                                                         (9/13)

12/05/2019     Fontenay                        Oude                      446          25-52-60-61-82-95-126-127-130-135 
                                                                                                                         (10/29)
                                                                       Provinciaal           9355        198-619-737-746-1197-1401-1821-
                                                                                                                         1832-1863-2029-2283-2345-2719-2867 
                                                                                                                         14/29
                                                                       Jaarse                    237          21-26-27-35-41-56-57-64-66- (9/23)
                                                                       Provinciaal           4239        228-277-281-461-536-709-722-877-903-
                                                                                                                         1317 (10/23)

12/05/2019     Blois                                  Oude                      533          6-82-87-88-149-156-163 (7/18)
                                                                       Provinciaal           3583        13-404-419-429-772-821-883 (7/18)
                                                                       Int Prov.                4845        13-470-486-497-895-955-1026-1432-
                                                                                                                         1449 (9/18)
                                                                       Jaarse                    288          35-36-66-95 (4/12)
                                                                       Provinciaal           1400        163-168-281-425-433 (5/12)
                                                                       Int prov.                1982        184-190-320-497-506 (5/12)

18/05/2019     Chateaudun                  Teruggebracht

18/05/2019     Vierzon                            Oude                      452          30-114 (2/4)
                                                                       Prov                        3085        133-604 (2/4)
                                                                       Zone                       7179        410-1692 (2/4)
                                                                       Nationaal              20912     962-4577 (2/4)
                                                                       Jaarse                    316          4-40-52-81 (4/8)
                                                                       Prov                        1473        6-153-202-313-446 (5/8)
                                                                       Zone                       3357        26-431-553-826 (4/8)
                                                                       Nationaal              11572     61-1315-1721-2748 (4/8)

18/05/2019     Clermont                        Oude                      153          1-3-4-29-31-38-39 (7/16)

25/05/2019     Bourges                           Oude                      374          60-88 (2/4)
                                                                       prov                        3444        457-766 (2/4)
                                                                       Zone                       6026        839-1419 (2/4)
                                                                       Nationaal              24055     3425-5866 (2/4)
                                                                       Jaarse                    382          3-12-22-30-34-42-70-77-108 (9/27)
                                                                       Prov                        2228        9-43-110-124-179-326-375-726 (9/27)
                                                                       Zone                       4302        29-100-216-242-295-363-648-739-1011 
                                                                                                        (9/27)
                                                                       Nationaal              17969     134-428-1018-1099-1274-1635-2905-3254-4408 (9/27)

25/05/2019     Chateaudun                  Oude                      329          1-2-7-14-20-36 (6/12)
                                                                       Prov                        9319        25-72-212-307-414-1286 (6/12)
                                                                       Jaarse                    212          1-2-7-11-(4/7)
                                                                       Prov                        5422        13-38-108-145 (4/7)

26-05-2019      Arras                                 Jonge                     367          12-16-19-21-22-29-30-40-41-42-47-48-
                                                                                                                         49-50-51-57-60-60-63-63-66-69-73-89-
                                                                                                                         91-92-94-95-99-103-104-107-116-117-
                                                                                                                         120 (35/107)

 

01/06/2019     Clermont                        Jongen                  366          2-6-12-13-16-26-27-29-35-44-46-55-56-
                                                                                                                         61-62-63-65-72-73-74-75-76-85-88-90-
                                                                                                                         91-91-91-94-95-96-99-103-107-117-
                                                                                                                         118-119-120 (39/105)

01/06/2019     Clermont                        oude                      98            5-9-11-15-16-30-32-(7/12)

01/06/2019     Chateaudun                  oude                      145          11-17-31 (3/6)
                                                                       Prov                        5704        336-669-1063 (3/6)
                                                                       Zone                       2967        184-374-631 (3/6)
                                                                       Jaaarse                  87            6-14-26 (3/5)
                                                                       Prov                        3305        304-540-964 (3/5)
                                                                       Zone                       1823        181-323-555 (3/5)

01/06/2019     Tours                                oude                      452          25-39-62-63-75 (5/6)
                                                                       Prov                        4880        182-355-660-666-745 (5/6)
                                                                       Int Prov                 5864        210-407-780-786-876 (5/6)
                                                                       Jaarse                    284          32-41 (2/3)
                                                                       Prov                        2666        319-354 (2/3)
                                                                       Int prov                 3091        364-403 (2/3)

01/06/2019     Limoges                           Oude                      676          96-126 (2/3)
                                                                       Prov                        2614        402-554 (2/3)
                                                                       Zonaal                    4612        586-834 (2/3)
                                                                       Nationaal              13569     855-1318 (2/3)

08/06/2019     Arras                                 Jongen                  208          13-19-34-36-37-38-46-47-48-55-59-60-
                                                                                                                         61-69 (14/46)

08/06/2019     Clermont                        Jongen                  504          1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-11-15-17-18-
                                                                                                                         21-31-33-45-46-51-57-60-62-64-66-74-
                                                                                                                         75-78-88-93-94-96-101-102-103-104-
                                                                                                                         105-107-112-113-114-122-126-127-128-
                                                                                                                         129-152-163-164-166 (51/102)

08/06/2019     Chateaudun                  oude                      93            1-13-15-16-18-21-24-31 (9/16)
                                                                       Prov                        5396        56-756-808-1024-1057-1160-1266-
                                                                                                                         1305-1612 (9/16)
                                                                       Jaarse                    51            1-8-10-12 (4/9)
                                                                       Prov                        3369        23-384-534-589-1027-1033 (6/9)

08/06/2019     Chateauroux                 Oude                      241          59 (1/2)
                                                                       Prov                        3231        672 (1/2)
                                                                       Zone                       5601        1252 (1/2)
                                                                       Nationaal              20522     /
                                                                       Jaarse                    427          3-33-80-99-103-110-131-142 (8/22)
                                                                       Prov                        3472        11-190-688-854-876-948-1102 (7/22)
                                                                       Nationaal              24611     976-3025-5902 (3/22)

15/06/2019     Chateaudun                  Oude                      181          3-9-19-23-2425-26-33-34-35-36-44-51-
                                                                                                                         52-54-60-61 (17/24)
                                                                       Provinciaal           4848        7-154-438-517-524-590-595-711-714-
                                                                                                                         789-818-957-999-1080-1168-1283-
                                                                                                                         1306-1309 (18/24)
                                                                       Jaarse                    130          2-5-12-13-14-15-19-20-21-29-33-35-39-
                                                                                                                         40-41 (15/19)
                                                                       Provinciaal           2917        2-67-190-226-253-255-306-337-350-
                                                                                                                         413-435-519-579-589-592 (15/19)

15/06/2019     Arras                                 jongen                   133          3-7-15-18-24-25-25-27-30-38-39-42-43 
                                                                                                                         (13/45)

15/06/2019     Clermont                        Jongen                  530          3-5-10-14-15-16-25-38-44-48-56-57-58-
                                                                                                                         58-64-66-68-70-76-86-87-92-101-102-
                                                                                                                         106-109-113-116-117-127-128-144-145-
                                                                                                                         147-148-151-155-157-164-166-167-168-
                                                                                                                         169 (43/101)

16/06/2019     Poitiers                            Oude                      370          13-14-18-22-46-52-59-73 (8/12)
                                                                       Povinciaal             4596        223-324-393-492-829-890-992-1115 
                                                                                                                         (8/12)
                                                                       Int prov.                5720        257-369-443-565-971-1041-1160-1306 
                                                                                                                         (8/12)
                                                                       Jaarse                    179          6-9-13-41-47 (5/8)
                                                                       Provinciaal           2371        115-200-247-514-576 (5/8)
                                                                       Int. Prov.              2854        132-222-281-595-699 (5/8)

 

22-06-2019      Clermont                        Jongen                  705          8-17-29-46-49-50-62-66-83-85-124-125-
                                                                                                                         136-152-197-205-206-225 (18/45)

22/06/2019     Clermont                        Jongen                  654          3-413-17-17-25-27-48-64-65-67-88-97-
                                                                                                                         106-113-119-120-138-142-164-171-175-
                                                                                                                         178-179-210 (25/37)

22/062019       Fontenay                        Oude                      116          2-3-4-18-19-25-31 (7/10)
                                                                       Provinciaal           3999        15-16-34-315-347-473-731-1084-1123 
                                                                                                                         (9/10)
                                                                       Jaarse                                     geen dubbeling voor jaarse
                                                                       Provinciaal           2337        10-151-221-340-527-754 (6/6)
                                                                       Jongen                  155          1-4-7-12-14-17-18-20-21-22-24-25-30- 
                                                                                                                         36-37-38-39-41-45-49-50-52 (24/61)
                                                                       Provinciaal           3197        27-64-113-183-200-237-246-271-285-
                                                                                                                         287-325-340-452-544-547-557-563-572-
                                                                                                                         575-581-636-700-707-758-882-916-
                                                                                                                         1000 (27/61)

22-06-2019      Argenton                        Oude                      218          21-47 (2/4)
                                                                       Provinciaal           2712        120-378 (2/4)
                                                                       Zone                       5067        197-673 (2/4)
                                                                       Nationaal              15235     373-1390-3668 (3/4)
                                                                       Jaarse                    554          10-18-30-44-70-71-101-105-120-158-
                                                                                                                         164-166-170 (13/21)
                                                                       Provinciaal           4084        33-64-116-154-286-287-429-459-507-
                                                                                                                         738-798-816-831-1022-1024-1084 
                                                                                                                         (16/21)
                                                                       Zone                       7481        86-142-240-307-550-554-838-890-980-
                                                                                                                         1390-1518-1548-1570 (13/21)
                                                                       Nationaal              15235     147-266-466-594-1107-1113-1712-
                                                                                                                         1828-2074-3134-3483-3570-3617-3598-
                                                                                                                         4619-4931 (16/21)

29-06-2019      Tours                                Oude                      130          5-32 (2/7)
                                                                       Prov                        2629        139-655 (2/7)
                                                                       Int prov                 3110        157-773 (2/7)
                                                                       Jaarse                    88            2-18 (2/7)
                                                                       Prov                        1627        70-346 (2/7)
                                                                       Int prov                 1958        82-422 (2/7)

29-06-2019      Fontenay                        Oude                      77            2-4-5-16-19-20 (6/10)
                                                                       Prov                        2361        123-282-328-687-768-784 (6/10)
                                                                       Jaarse prov          1362        132-156-385 (3/6)

29-06-2019      Clermont                        Jongen                  593          5-6-7-8-9-10-14-15-17-18-21-29-29-31-
                                                                                                                         32-39-40-41-42-43-44-45-46-60-64-68-
                                                                                                                         70-71-73-75-84-89-91-107-111-113-
                                                                                                                         114-118-119-121-125-146-148-153159-
                                                                                                                         160-175-182-183-195-196-197-198 
                                                                                                                         (53/140)

 

06/07/2019     Montlucon                     Oude                      125          1-36-42 (3/4)
                                                                       Prov                        1295        15-386 (2/4)
                                                                       Zone                       2656        67 (1/4)
                                                                       nationaal              9857        364 (1/4)
                                                                       Jaarse                    269          17-19-20-42-58-67 (6/10)
                                                                       Prov                        1444        158-173-180-330-430 (5/10)
                                                                       Zone                       3434        502-531-548 (3/10)
                                                                       Nationaal              14107     2493-2618-2675 (3/10)

6/07/2019       Fontenay                        Oude                      61            1-9-10-11-12-13-19 (7/8)
                                                                       Zone                       1359        18-190-194-208-224-238-400 (7/8)
                                                                       Prov                        2502        19-266-273-293-330-355-618 (7/8)
                                                                       Jongen                  202          2-4-6-8-10-11-12-13-15-16-17-18-21-22-
                                                                                                                         23-24-26-27-28-30-31-33-35-39-40-41-
                                                                                                                         42-43-44-45-46-48-50-52-53-54-56-57-
                                                                                                                         58-60-52-64-65-65-67-68 (45/86)
                                                                       prov                        7114        8-28-55-58-62-64-69-86-127-128-130-
                                                                                                                         155-174-225-233-248-285-313-321-324-
                                                                                                                         332-359-386-454-465-476-482-486-567-
                                                                                                                         570-684-762-764-885-935-945-1115-
                                                                                                                         1127-1160-1178-1245-1333-1337-1337-
                                                                                                                         1340-1475-1477-1494-1498-1629-1727-
                                                                                                                         1773-1750-1791-1866-2012-2082-2252-
                                                                                                                         2355-2357 (60/86)
                                                                       Zone                       4389        8-27-53-57-59-61-65-81-119-120-122-
                                                                                                                         139-155-199-207-222-256-277-284-286-
                                                                                                                         292-315-338-392-400-408-413-417-480-
                                                                                                                         481-566-626-628-716-750-755-877-884-
                                                                                                                         911-920-962-1019-1022-1022-1025-
                                                                                                                         1106-1108-1117-1120-1203-1271-1275-
                                                                                                                         1285-1311-1360-1458 (56/86)

6/07/2019       Clermont                        Jongen                  626          4-18-26-31-32-47-49-66-68-89-92-93-
                                                                                                                         112-117-120-123-125-125-129-132-146-
                                                                                                                         154-185-186-190 (25/46)

13/07/2019     Clermont                        jongen                   437          3-4-7-8-17-18-20-29-30-36-42-49-50-54-
                                                                                                                         56-57-73-76-107-109-123-124-127 
                                                                                                                         (23/41)

13/07/2019     Chateauroux                 Oude                      129          40- (1/5)
                                                                       Prov
                                                                       Int Prov
                                                                       Jaarse                    80            25 (1/4)
                                                                       Prov
                                                                       Int prov

13/07/2019     Chateaudun                  Oude                      277          5-8-17-18-24 (5/5)
                                                       Prov                        2332        11-25-104-109-167 (5/5)
                                                       Zone
                                                       Jaarse                    145          4-14-18 (3/3)
                                                       Prov                        1331        6-54-86 (3/3)
                                                       Zone
                                                       Jongen                  1-2-5-6-8-14-18-19-24-25-34-35-36-37-38-39-40-
                                                                                        43-47-49-59-66-67-69-71-75-76-78-80-82-100-
                                                                                        101-106108-111-112-125-130-132-134-142-148-
                                                                                        149-165-171-172-175-179-184-185-188-194-
                                                                                        209-210-224-225-226-235-236-242-245-253-
                                                                                        254-262-269-278-315 (67/84)
                                                       Provinciaal           7622        2-5-11-12-16-27-38-39-63-73-94-95-
                                                                                                          100-107-109-113-115-133-166-168-
                                                                                                         199-240-241-249- 251-262-267-273-
                                                                                                         283-316-395-398-419-421-428-429-494-
                                                                                                         516-535-541-584-608-616-709-810-812-
                                                                                                         829-882-915-917-948-968-1054-1084-
                                                                                                         1182-1185-1193-1263-1283-1320-1336-
                                                                                                         1411-1417-1483-1549-1639-2029 
                                                                                                         (67/84)

20/07/2019     Clermont                        Jongen                  357          18-19-44-59-63-64-71-98-112 (9/16)

20/07/2019     Chateaudun                  jongen                   890          8-9-11-16-24-25-50-63-64-68-90-142-
                                                                                                         170-189-190-191-231-270-294 (19/35)

20/07/2019     Chateaudun                  jongen                   203          1-2-3-4-5-6-7-10-13-14-14-17-19-20-20-
                                                                                                         22-25-26-28-29-31-32-36-37-38-40-41-
                                                                                                         42-43-44-45-46-47-48-49-50-52-54-56-
                                                                                                         58-60-61-63-65-68 (45/69)
                                                       Provinciaal           7170        3-4-6-10-11-12-14-20-32-33-34-41-49-
                                                                                                         51-52-53-79-83-86-107-121-122-161-
                                                                                                         163-175-186-189-198-211-212-232-234-
                                                                                                         237-263-265-268-285-319-331-359-424-
                                                                                                         451-521-540-592-667-785-932-960-990-
                                                                                                         1003-1056-1123-1197-1301-1432-1496-
                                                                                                         2011-2014-2312-2319-2350 (62/69)

21/07/2019     Issoudun                         oude                      100          1-7 (2/2)
                                                       Prov                        948          3-31 (2/2)                
                                                       Zone                       2091        17-120 (2/2)
                                                       Nationaal              8248        385-1126 (2/2)
                                                       Jaarse                    176          4-11-17-23-31-42-(6/9)
                                                       Prov                        1049        21-43-63-102-143-209 (6/9)
                                                       Zone                       2780        135-229-316-432-543 (5/9)
                                                       Nationaal              11465     1313-1711-2155-2617 (4/9)

29/072019       Clermont                        Jongen                  232          5-8-21-40-43-44-50-55-60-61-69-74 
                                                                                                         (12/23)

29/07/2019     Soulliac                            Oude                      180          36 (1/2)
                                                       prov                        856          224 (1/2)
                                                       Zone                       1357        327 (1/2)
                                                       Nationaal              3737        469 (1/2)
                                                       Jaarse                    120          1 (1/4)
                                                       Prov                        835          17 (1/4)
                                                       Zone                       1424        27 (1/4)
                                                       Nationaal              3737        28 (1/4) 

29/07/2019     Blois                                  Jongen                  643          1-3-4-5-7-12-13-14-17-19-22-23-54-56-
                                                                                                         66-68-75-94-95-99-108-114-124-125-
                                                                                                         141-155-165-174 (28/36)
                                                       Provinciaal           3501        4-9-10-11-14-34-35-37-46-52-57-60-
                                                                                                         160-166-206-252-245-322-324-336-362-
                                                                                                         385-425-428-483-547-604-640-958-967-
                                                                                                         999-1037-1125 (33/36)

29/07/2019     Fontenay                        Jongen                  65            2-3-4-5-6-7-9-11-12-13-16-17-18-19-20-
                                                                                                         21 (16/32)
                                                       Provinciaal           3416        24-43-43-45-47-59-96-156-161-162-
                                                                                                         208-210-264-266-267-270-300-344-344-
                                                                                                         443-465-495-580-595-698-988 (26/32)
                                                       Zone                       2032        7-16-16-18-20-31-60-102-106-107-140-
                                                                                                         142-179-181-182-185-209-242-242-319-
                                                                                                         334-354-408-419-494 (25/32)

03/08/2019     Pontoise                         Jongen                  861          2-3-5-7-7-9-12-21-22-26-34-35-37-38-
                                                                                                                         39-40-41-46-47-49-50-58-59-60-61-62-
                                                                                                                         70-71-72-73-73-87-93-113-119-123-
                                                                                                                         123-125-130-134-149-158-164-166-180-
                                                                                                                         211-213-231-236-252-253-260-279-282- 
                                                                                                                         (54/73)
                                                                       Provinciaal           17443     3-4-11-25-25-28-40-60-62-81-118-120-
                                                                                                                         127-128-131-136-138-175-176-187-189-
                                                                                                                         231-237-238-242-247-301-302-308-317-
                                                                                                                         317-387-405-508-545-563-563-584-617-
                                                                                                                         682-771-810-850-896-988-1212-1218-
                                                                                                                         1345-1452-1574-1582-1652-1851-1875-
                                                                                                                         2465-2473-2887-2878-2890-3168-3280-
                                                                                                                         3890-4349 (63/73)

                                                                       Zonaal                    9426        3-4-11-25-25-28-39-57-59-76-110-112-
                                                                                                                         119-120-122-127-129-163-164-175-177-
                                                                                                                         218-223-224-228-233-282-283-288-295-
                                                                                                                         295-357-372-465-501-519-519-537-567-
                                                                                                                         625-702-733-767-810-888-1079-1085-
                                                                                                                         1183-1260-1346-1353-1412-1569-1587-
                                                                                                                         2008-2014-2282-2288-2298-2486-2557-
                                                                                                                         2763 (62/73)
                                                                       Oude                      1314        9-25-26-64 (4/5)

03/08/2019     Bourges                           Jongen                  448          9-33-53-55-60-72-84-119-123-144-146 
                                                                                                                         (11/24)
                                                                       Provinciaal           4881        53-2454-453-471-510-560-678-993-
                                                                                                                         1025-1284-1308-1559 (12/24)
                                                                       Zonaal                    8472        146-522-925-961-1036-1134-1363-
                                                                                                                         1984-2037 (9/24)
                                                                       Nationaal              28319     581-1905-3253-3349-3606-3954-4687-
                                                                                                                         6566-6746 (9/24)

03/08/2019     Tulle                                  Jaarse                    292          5-20-30 (3/8)
                                                                       Provinciaal           853          8-35-70-248 (4/8)
                                                                       Zonaal                    1865        12-45-125 (3/8)
                                                                       Nationaal              7155        12-60-147-941-1212-1371-1761 (7/8)

10/08/2019     Chateaudun                  Jongen                  92            1-2-3-4-8-9-17-18-19-21-22-25-26-27-
                                                                                                         28-29-30-31 (18/59)
                                                       Provinciaal           4755        5-10-11-17-37-38-127-128-132-153-
                                                                                                         160-209-210-233-234-240-306-309-311-
                                                                                                         345-437-440-484-507-528-595-766-784-
                                                                                                         1074-1105-1133-1176-1268-1283-1315-
                                                                                                         1347 (36/59)

10/08/2019     Chateauroux                 Jongen                  744          3-5-43-52-68-75-85-88-102-104-123-
                                                                                                         144-176-199-200-201-209-214 (18/34)
                                                       provinciaal           4976        13-17-183-214-278-311-357-368-487-
                                                                                                         491-607-737-901-1012-1014-1018-
                                                                                                         1042-1072-1401-1547 (20/34)
                                                       Zone                       7593        76-119-609-673-813-863-943-959-1200-
                                                                                                         1206-1404-1633-1886 (13/34)
                                                       Nationaal              22476     1358-1629-3683-3883-4319-4449-4639-
                                                                                                         4684-5367-5378 (10/34)

18-08-2019      Pontoise                         Jongen                  241          2-3-6-9-17-20-22-26-30-31-32-33-37-42-
                                                                                                                         43-45-48-60-61-62-65-73-74-75- (24/62)
                                                                       Provinciaal           10257     8-35-57-66-159-209-242-311-343-357
                                                                                                                         -360-364-471-582-605-636-658-921-
                                                                                                                         928-934-951-1076-1083-1106-1384-
                                                                                                                         1461-1468-1470-1480-1506-1529-1561-
                                                                                                                         1731-1801-1806-1843-1864-2081-2342-
                                                                                                                         2430-2430-2751-2765-3084-3094-3199 
                                                                                                                         (47/62)

19/08/2019     Chateaudun                  Jongen                  61            2-3-4-5-6-7-7-9-11-12-13-15-15-18-20 
                                                                                                         (15/36)
                                                       Provinciaal           2843        3-5-6-7-9-10-10-12-14-17-18-32-32-50-
                                                                                                         97-180-182-187-196-216-221-222-283-
                                                                                                         291-305-307-379-472-651-686-811-860-
                                                                                                         872 (33/36)

24/08/2019     Pontoise                         Jongen                  364          49-110 (2/6)
                                                       Provinciaal           7754        880-1766 (2/6)

24/08/2019     Chateaudun                  Jongen                  212          1-2-3-4-6-7-8-9-10-11-13-18-20-23-25-
                                                                                                         28-30-35-37-38-40-41-57 (23/31)
                                                       Provinciaal           1923        1-2-3-4-8-9-10-11-12-13-15-29-36-40-
                                                                                                         65-68-70-90-97-100-105-106-179-354 
                                                                                                         (24/31)
                                                       Zone                       1165        1-2-3-4-8-9-10-11-12-13-15-29-36-40-
                                                                                                         65-68-70-90-97-100-105-106-179-354 
                                                                                                         (24/31)

24/08/2019     Argenton                        Jongen                  738          6-7-15-19-28-29-33-34-37-50-59-63-72-
                                                                                                         79-82-92-115-126-127-140-148-161-
                                                                                                         166-185-188-193-204-208-214-227-234 
                                                                                                         (31/63)
                                                       Provinciaal           5665        24-30-63-87-125-129-161-173-188-247-
                                                                                                         317-347-390-437-457-524-679-721-727-
                                                                                                         780-832-939-959-1094-1111-1141-
                                                                                                         1225-1267-1313-1363-1418-1582-1601-
                                                                                                         1703 (34/63)
                                                       Zonaal                    8939        51-62-128-173-237-242-285-309-326-
                                                                                                         464-600-644-715-800-832-925-1176-
                                                                                                         1253-1265-1389-1480-1633-1670-1883-
                                                                                                         1919-1968-2096-2155 (29/63)
                                                       Nationaal              23258     75-97-229-312-424-432-542-589-632-
                                                                                                         906-1196-1286-1450-1628-1698-1936-
                                                                                                         2529-2715-2742-3026-3234-3607-3686-
                                                                                                         4207-4289-4407-4723-4879-5080-5264-
                                                                                                         5425 (31/63)

31/08/2019     Pontoise                         Jongen                  246          6-8-9-11-25-26-28-29-30-31-32-45-46-
                                                                                                         46-48-50-56-66-72-73-74-75-78 (24/48)
                                                       Zone                       4248        186-205-221-261-501-503-507-515-518-
                                                                                                         523-533-544-759-767-767-776-781-824-
                                                                                                         841-1068-1072-1078-1085-1094-1186-
                                                                                                         1276-1285-1297-1308-1408- (30/48)
                                                       Provinciaal           7596        348-372-394-454-790-794-798-808-814-
                                                                                                         -821-831-843-1153-1153-1162-1168-
                                                                                                         1236-1404-1578-1584-1593-1601-1615-
                                                                                                         1744-1872-1885-1902-1917-2063-2271 
                                                                                                         (31/48)

31/08/2019     Poitiers                            Jongen                  158          1-5-23 (3/6)
                                                       Provinciaal           1805        3-43-189 (3/6)
                                                       Int. Prov                1921        3-44-198    (3/6)

06/09/2019     Chateauroux                 jongen                   618          6-7-22-48-52-59-64-75-78-79-88-93-96-
                                                                                                         105-108-110-115-121-132-139-143-144-
                                                                                                         146-161-168-189-195-197-202 (29/56)
                                                       Provinciaal           3608        10-13-67-191-207-226-239-277-281-
                                                                                                         312-337-351-393-407-425-447-483-539-
                                                                                                         539-567-586-589-593-658-690-797-850-
                                                                                                         855-874-1019-1024-1116 (32/59)
                                                       Zonaal                    5686        59-67-223-534-574-613-634-725-737
                                                                                                         743-788-842-879-948-976-1009-1047-
                                                                                                         1118-1230-1295-1318-1322-1327 
                                                                                                         (23/59)
                                                       Nationaal              19529     1091-1145-2229-3819-3973-4171-4225-
                                                                                                         4565-4598-