Meer nieuws

Combinatie van der Meer-Plomp ’S-Gravenzande wint pittige Issoudun 10850 duiven

08 Jun 2021

De nog jonge combinatie Ad van der Meer en Arie Plomp zijn sinds 2017 actief in onze mooie duivensport. Ad 58 en Arie 83 zijn beide herintreders in de duivensport. Beide zijn zo wie zo sportfanaten Ad stapte zelf graag op de fiets en Arie was in vroeger jaren ook een fanatiek sportman en geniet nu op zijn leeftijd van de duivensport, maar ook kan ook enorm genieten van Nederlands voetbal en mannen als Jos Verstappen en Matthieu van der Poel. 

Een goede start

Toen Ad overstapte van zijn hobby tropische vogels had hij als doel de duivensport  serieus aan te pakken. Goede duiven, professionele begeleiding en zelf veel tijd vrijmaken.

Een van eerste stappen was het in contact komen met Theo de Kruijk die in de duivensport een nationaal en internationaal net werk heeft. Theo adviseerde hem om duiven te kopen uit de eigen omgeving” Ga het daar maar eerst mee proberen, die zijn betaalbaar en waarschijnlijk net zo goed”. Zo kwam Ad terecht bij Ted franke( Koen Minderhout), Peet en Ted Kester ( o.a Lelyveld en Zuyderwijk). Wat betreft de medische begeleiding en supplementen werd door Theo een Systeem van Herbots products en Herbovet opgesteld. De basis is Herbosol/optimix/4 olieen en prorecup.

In 2020…….

Werd Ad en Arie met dit systeem in de zeer goed vliegende club PV de geveugelde vrienden 1 Generaal/2e eendaagse fond/1e jonge duiven. Hun topduivin 2019- 1601592 Won een Asduif titel in het samenspel op de zware eendaagse fond ( Theo de Kruijk uit Lijn Nationaal Sierens van  der Broeke* Ted Franke Minderhout).

De 1e Provinciaal Issoudun 

Komt in zoverre als verrassing dat de wind voor Ad en Arie niet geheel gunstig was. Ad woont aan de kust en met de NW wind werd een hele vroege duif niet verwacht. Maar Lady Issoudun won met een snelheid van 1199 meter het afdelings concours. Zelfs enkele meters los. In club bijna 40 minuten los in het samenspel Westland ongeveer van 1315 duiven meer dan een half uur los……

WAT een prestatie.

Proficiat.