Meer nieuws

Claeys Patrick - Maria Aalter: 1e Nationaal Bourges 10.359 jaarse

30 Jul 2022

Maria-Aalter: Verleden week dienden de snelheid van de nationale winnaars uitgerekend te worden tot 4 cijfers na de komma om de winnaar te kennen en nu was het op Bourges nationaal categorie jaarse duiven bijna van hetzelfde laken een broek. Onkerzelenaar Koen Crucke stond op de eerste plaats met een snelheid van 1337.14 m/m maar 18min en 20sec later weerklonk er in Maria-Aalter het geluid van een EC toestel door de staalblauwe lucht. Het was de registratie van “B21-4121062” van Patrick Claeys en hij klopt zeer nipt de duiver van Koen Crucke met een snelheid van 1337.23 m/m. Een uitzonderlijke close finish waarbij Patrick al overwinnaar uit de bus komt. “Bij zijn thuiskomst heeft hij nog een grote toer gemaakt” weet Patrick te vertellen “gelukkig geen al te grote want het komt er inderdaad werkelijk op een seconde of iets meer op aan.”

Patrick, 64 jaar jong en gepensioneerd NMBS medewerker, was vroeger een pur-sang snelheidsspeler die jaarlijks een 15-tal zeges tegen het spreekwoordelijke plafond spijkerde. “Sinds een 4-tal seizoenen ben ik overgestapt naar de nationale vluchten” begint onze Bourges winnaar zijn verhaal “om die reden heb ik dan ook duiven aangeschaft bij Bert Vanden Berghe, Norbert Ally, Herbots Gebroeders en Van den Abbeel-Van Paesschen. Bewust zoeken naar kwaliteit en geen kwantiteit want de duivensport moet nog een hobby blijven en liever een kleiner team perfect verzorgen dan zullen de duiven u ook als liefhebber belonen.”

De nationale winnaar deed net zoals zijn hokgenoten aan winterkweek en bracht een koppel jongen groot. De weduwnaars trainen 1 x daags en voor de rest is de verzorging zoals op vele plaatsen. Bij thuiskomst zijn er electrolyten in het drinkwater en voederen gebeurt van licht naar zwaar waarbij de laatste dagen voor de inkorving wel veel energy mengeling gevoederd wordt. 
Medisch gezien kregen de duiven voor de start een behandeling tegen tricho en voor de rest wordt er niets verstrekt. “Mijn weduwnaarshok is redelijk diep met een aanpalende volière en aangezien ik zo een zeer luchtig hok heb, dien ik nooit meer te behandelen tegen kopziekten.
Eens de conditie aanwezig wordt alles stipt verzorgd om deze te behouden en op het einde van het jaar zijn het de uitslagen die de selectie bepalen waarbij het aantal gewonnen prijzen per tiental doorslaggevend is.”

Of mijn nationale winnaar speciaal gemotiveerd was? Wel, normaal gezien toen ik bij de inkorving gedurende een 15-tal minuten hun duivin, maar nu zijn ze een 3-tal uur samen gebleven. Dat heeft hem blijkbaar geprikkeld om tot het uiterste te gaan.”

 

Patrick nogmaals proficiat van het gehele Herbots team. 

 

B21-4121062
1e Nationaal Bourges 10.359 jaarse

Afstand: 453km
Snelheid: 1337.23 m/m

Afstamming en resultaten

De hokken

Stefan Mertens