Brother 1+2 Nat.z Chateauroux

 

 

CASTERMANS-MAES - EISDEN 1st and 2nd NATIONAL BOURGES 8,978 YEARBIRDS 2018

Eisden: Wat een gevoel moet dat geven… u weet dat wanneer u nationaal kop wil pakken u alle momenten moet gaan constateren en plotseling duiken er 2 duiven tegelijk richting valplank. De klok wijst 13u33min en 39sec aan als de eerste duif zich laat registreren. Juist geteld 1 seconde later staat ook al de ringnummer van uw 2e Bourges duif op het elektronisch constateersysteem genoteerd en op KBDB-online nemen uw 2 duiven de eerste 2 plaatsen nationaal categorie jaarse in. We zijn ervan overtuigd dat je uzelf dan meermaals in de armen knijpt om zeker te zijn dat men niet aan het dromen is. Dit alles overkwam de tandem Caestermans-Maes uit het Limburgse Eisden. Castermans-Maes staat voor Gerry Castermans en zijn vriendin Jenny Maes… maar voegt er Gerry onmiddellijk aan toe, “vergeet niet om mijn moeder Sonja te vermelden want zij is de “duivel-doe-het-al” op onze hokken. Wegens drukke beroepsbezigheden hebben we niet altijd de vrije tijd om de duiven tot in de puntjes te soigneren maar gelukkig is mama er nog”

TOTAAL WEDUWSCHAP

Gerry kwam als jong knaapje van 10 jaar via zijn grootvader in contact met de duivensport, maar enkele jaren later overleed grootvader en zo geraakte Gerry ook het gevoel met de duivensport kwijt. Doch het duivenvirus bleef aanwezig en een nieuwe start werd een drietal jaar geleden genomen op het huidige adres in de Bloemenlaan. De basis van deze jonge kolonie wordt gevormd met duiven van Ide Hoefs (Rekem) , Das Jos (Meldert) , Maes Erik (Maasmechelen), Heyerick Etienne (Deinze) en Vanoppen-Luyten (Herk-de Stad). 
In Eisden wordt de kaart van totaal weduwschap getrokken en hiervoor hebben ze 16 duivers en 16 duivinnen ter beschikking. Geen vroege winterkweek voor de vliegploeg…nee… het was wachten tot begin Februari vooraleer ze samen mochten. Een korte broed van maximum 10 dagen en dan zaten ze op weduwschap.
Tijdens het seizoen huizen de duivinnen op een speciale duivinnenafdeling. Deze is zo gemaakt dat de duivinnen geen kans hebben om bij elkaar te kruipen om onderling te paren. Zo bestaat de vloer uit een rollensysteem en zijn er enkel kleine zitplaatsen. Overdag moeten de duivinnen in een kleine volière welke voor het hok hangt zitten, enkel ’s nachts mogen ze op hun hok overnachten. De duivers blijven op het hok met woonbakken zitten en zij hebben de vrije keuze of ze wel of niet in de aanpalende kleine volière gaan.
Zowel duivers als de duivinnen zien wekelijks de binnenzijde van een reismand. Ofwel vliegen ze een nationale vlucht (grote halve fond) ofwel wordt er een snelheidsvlucht afgewerkt. Voor de vlucht komen duivers en duivinnen minimum 1u tot maximum 3 uur samen en na de vlucht mag het feest zelfs tot ’s anderdaags duren. 
Het voeder komt van de firma Beyers. Als basis is er een eiwitarme mengeling en wanneer de inkorfdatum nadert wordt er opgevoederd met een sportmengeling. De laatste dagen wordt er eveneens een extra portie snoep en pinda’s gegeven.
Medisch gezien heeft deze tandem het volle vertrouwen in dierenarts Norbert Peeters. Iedere maand gaan ze in zijn wachtkamer zitten en zijn adviezen worden blindelings gevolgd.

DE WINNAARS

Afstand: 494km
Snelheid: 1419.60 m/m - 1419.53 m/m

 De nationale Bourges winnaar is duiver “B17-5095010” . Tweede op de uitslag is duivin “B17-4177335”. Beide duiven zijn zeer mooi in de hand, goed gepluimd, goed gespierd en blonken in hun vel van conditie. Zeker duivin “335” is een pracht exemplaar. 
Of ze voor deze vlucht speciaal gemotiveerd waren? “Nee” zegt Gerry “we hebben niets speciaals gedaan en hebben gehandeld zoals we iedere week doen. Nu moet ik wel zeggen dat onze duiven tijdens de week nog steeds keihard trainden. De conditie zat echt nog op het hok.”

Deze Bourges vlucht was een van de laatste vluchten op het huidige adres want Gerry en Jenny gaan een paar km verder verhuizen en gaan daar op een nieuwe installatie een nieuwe start nemen. Gerry  “Ik heb er wel voor gezorgd dat mama Sonja ook daar de duiven zal komen verzorgen want zoals reeds gezegd, zonder haar hulp zullen we nooit zulke prestaties mogen verwachten”.

Gerry, Jenny en Sonja… geniet nog van deze unieke prestatie.

B17-5095010 : 1e NATIONAAL BOURGES 8.978 JAARSE

B17-4177335 : 2e NATIONAAL BOURGES 8.978 JAARSE

Overview

  • Middle distance
  • Breeder:
    CASTERMANS-MAES
  • Seller:
    CASTERMANS-MAES

More info

BROTHER 1.PROV. FAY-AUX-LOGES 3972 YOUNGSTERS 2019

BE19-5019401

€ 750.00 € 400.00