More news

Kampioenenhulde van de “Arend “ Rekkem , de Grand Slam of Belgium en de Zwalmvallei groeide uit tot een stijlvolle feestzitting .

06 Feb 2020

Zondag 2 februari – Domein Maelstede te Kuurne . In het prachtig decor van “Zaal Symfonie” van vernoemd feestzalencomplex werden de vele laureaten gehuldigd in de kampioenschappen van het LAR Verbond, van de Fondclub Rekkem, van de Grand Slam of Belgium en van de Vierdaagse van de Zwalmvallei . Sinds een aantal jaren hebben bovenstaande organisaties de handen in elkaar geslagen om de huldiging samen te laten verlopen en dit blijkt een succesformule te zijn. Voor de eerste maal werd hiervoor uitgeweken naar het bekende Domein “Maelstede “ en ook dit werd een absolute meevaller. Ook de all-in formule werd positief ontvangen waarbij iedere aanwezige voor de prijs van € 70 kon genieten van een bijzonder fijn menu , aangepaste wijnen & water plus drank tot einde v/h feest ( 19 u 30 ) , dit alles voorafgegaan door een uitgebreid aperitief . Bij aanvang van het feestbanket nam Frederik Bracke, als voorzitter van “de Arend” Rekkem de honneurs waar om heel kort de 140 aanwezigen te verwelkomen en wenste hen een fijne feestnamiddag toe . We mogen daar onmiddellijk  aan toevoegen: het werd inderdaad na alle plichtplegingen inzake de huldiging van de laureaten , die tussen haakjes zeer verzorgd en goed georganiseerd verliep , een prachtige feestzitting waarbij de D.J. van dienst dank zij de schitterende muziek geen moeite had om er een unieke party van te maken . Het mag gezegd, het werd een happening die op alle vlakken een schitterend verloop kende .  Voor de organisatie van de Grand Slam en de Vierdaagse van de Zwalmvallei staat alles onder coördinatie van de heer Luc Willem uit Aalter . De aanwezige voorzitters/secretarissen van enkeel der disciplines daarin waren Eric Claerhout voor de Marathon en Jan Buysschaert voor de Champions League .

  • De “Arend “ Rekkem kende 100 jarig bestaan in 2019 !

De alombekende vereniging “de Arend” uit de zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen had de eer om in 2019 haar 100-jarig bestaan te vieren . Deze organisatie groeide in al die jaren uit tot één der sterkste verenigingen van het land . Boegbeelden uit de duivensportwereld als een Robert Vanrobaeys, een Etienne Devos, een André Lietaer , om er voor de vuist weg maar enkele op te sommen , zorgden ervoor dat de naam en faam van deze duivenmaatschappij op een bijzonder hoog niveau bleef voortbestaan, een onderscheiding die heden ten dage wordt voortgezet door voorzitter Frederik Bracke en zijn bestuursteam . Dit werd andermaal bewezen door de huidige bewindvoerders aan de hand van deze  bijzonder geslaagde en stijlvolle feestzitting . 

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan werden ondermeer 100 gratis ereprijzen verspeeld op snelheid/ halve fond en fond . Aan kampioenschapsgelden gingen volgende bedragen naar de vele laureaten: € 4800 op de fond, € 1875 op de snelheid en halve fond, 40 ereprijzen t.w.v. € 50 , voeg daar dan nog de bloemen en naturaprijzen aan toe en je komt reeds aan een aardig bedrag . Voor 2020 verhuist “de Arend” trouwens naar een nieuwe locatie die door de liefhebbers zeer positief werd onthaald . De nieuwe locatie bevindt zich in het V.T.I. te Gullegem vlakbij de afrit van de dichtbijliggende Ring . 

Onze hartelijke felicitaties aan het bestuur van “de Arend”, aan de verantwoordelijken van  de Grand Slam en de Vierdaagse van de Zwalmvallei  alsook aan de vele aanwezige kampioenen in de drie organisaties . 

 

Kampioenen LAR Verbond ( d.i. snelheid en kleine halve fond)

Algemeen Kampioenschap :

            1e Truyaert Geert

            2e Chris Debacker

            3e Goegebeur John

Top-3 oude duiven : 1e Debacker Chris ( Beveren-Leie)

                                   2e Wastyn Roland ( Lauwe)

                                   3e Goegebeur John( Kortrijk)

Top-3 jaarlingen : 1e Debacker Chris

                                   2e Truyaert Geert ( Aalbeke)

                                   3e Goegebeur John 

Top-3 jongen : 1e Truyaert Geert

                        2e Alb. Polfliet (Marke)

                        3e Reynaert Willy ( Rekkem) 

Kampioenen Grand Slam 

Top – 4  Nationale Marathon ( Barcelona – Narbonne - Perpignan met 1e ingegevene) 

            1e Debaene Hubert ( Beernem)

            2e Aerens Daniël (Drongen)

            3e Dhondt Freddy ( Overmere) 

            4e Deweerdt Filip ( Kortemark)

Aanwezige laureaten  Nationale Superprestige ( 1e ingegevene op Cahors – Agen – Barcelona – St Vincent – Narbonne )

            1e Dhondt Freddy

            2e Yvan Haelters ( Maarkedal)

            3e Debaene Hubert

            9e Velghe F & K (Zwevezele) 

Aanwezige laureaten Steeple Cup ( 1e en 2e ingegevene op Limoges I – Cahors - Agen – Montauban – Limoges II – Libourne ) 

            1e Debaene Hubert

            2e Mylle Roger ( Bellegem)

            3e Eric Vermander ( Oekene) 

            4e Velghe F & K ( Zwevezele) – 6e N & F Norman (Knokke) – 8e J. Verschoot (Ingelmunster) - 9e F & J Vandenheede (Zingem) – 10e Johan De Meulemeester ( Zulte) 

Aanwezige laureaten  Champions League jaarlingen ( 1e en 2e ingegevene te kiezen uit Bourges I – Chateauroux I - Argenton I – Limoges II – Montluçon – Aurillac – Issoudun – Tulle – Bourges II – Chateauroux II ) 

            1e Hofman Eric( Scheldewindeke ) 

            2e F & J Vandenheede ( Zingem)

            5e Vermassen David ( Gavere)

Aanwezige laureaten  Champions League Decathlon ( 1e en 2e ingeg. te kiezen uit Limoges I – Cahors – Montauban – Agen – Barcelona – Limoges II – St Vincent – Libourne – Narbonne – Souillac – Tulle – Perpignan ) 

            1e Debaene Hubert

            2e Yvan Haelters

Aanwezige laureaten Champions League jongen ( 1e + 2e + 3e ingeg. op Bourges II – Chateauroux II – Argenton III – Chateauroux III .)

            1e André Van Haute ( Moerzeke)

            4e Yvan Haelters 

Vierdaagse van de Zwalmvallei      

Aanwezige laureaten lichte fond ( 1e + 2e ingeg. op Bourges oude – Chateauroux – Limoges oude – Limoges jaarl ) 

2e F & J Vandenheede  - 3e Hubert Debaene – 5e J. Verschoot – 7e N & F Norman – 8e F & K Velghe 

Aanwezige laureaten fond oude (1e + 2e ingeg. op Limoges – Cahors – Limoges – Libourne )

            1e N & F Norman

            2e Ann Caelenberghe ( Torhout)

3e F & J Vandenheede – 4e Eric Vermander – 5e Hubert Debaene – 7e J. Verschoot – 10e Roger Mylle – 11e F & K Velghe

Aanwezige laureaten grote fond ( met 1 + 2 op Barcelona – St Vincent – Narbonne – Perpignan )

            1e Yvan Haelters

            2e Freddy Dhondt

            3e Filip Deweerdt – 6e Daniël Aerens – 8e Hubert Debaene

Aanwezige laureaten fond jongen ( 1 + 2 op Bourges II – Chateauroux II – Argenton III )

            1e André Van Haute

            3e Yvan Haelters – 6e Hubert Debaene

Fondclub “de Arend” Rekkem

Ziehier de top-3 bij de kampioenen in Fondclub “de Arend” 

Op de zware fond en fond oude 

1e Vansteenhuyse-Vanbruaene ( Lauwe)

2e Joël Verschoot

3e Roger Mylle

 

Op de zware halve fond oude 

            1e Chris Debacker

            2e John Goegebeur

            3e Patrick Casteur

Op de fond jaarlingen :

            1e Joël Verschoot

            2e Wilfried Vandemaele ( Heule)

            3e Decuypere-Thibaut (Ingooigem)

Op de fond jongen :

            1e Geert Maroy (Heestert)

            2e Bourdeaudhui-Bracke ( Waregem)

            3e Decuypere-Thibaut 

Eindstand in het Algemeen Fond Kampioenschap :

            1e Joël Verschoot

            2e Decuypere-Thibaut

            3e Wilfried Vandemaele

 

  • Als ereprijs van de voorzitter Frederik Bracke op de nationale Souillac ontvingen de drie eerste liefhebbers bij de oude én bij de jaarlingen een fles champagne .  Bij de oude duiven waren dit Simon Moreels – Eric Van Eeckhout – Geert Maroy . Bij de jaarlingen ging de ereprijs naar Chris Debacker – Roger Mylle – Rino Verheye .
  • In de Grote prijs “Armando” werden een aantal ereprijzen verspeeld op de vlucht uit Souillac in het samenspel Avelgem – Rekkem – Waregem . Bij de top-3 oude hadden we Simon Moreels – B. Van Den Berghe – A. Van Houtte . Bij de jaarlingen Chris Debacker – R. Mylle  - R. Verheye . Er waren eveneens nog ereprijzen voor andere plaatsen benevens de top-3 .
  • De firma Vanrobaeys schonk in samenwerking met “de Arend” een aantal zakken duivenvoeders, deze werden verspeeld op Argenton ( 22/6 en 24/8) , op Barcelona, op Chateauroux ( 10/8 en 06/9) en op Clermont (22/6) .
  • Op alle ingekorfde en (inter)nationale vluchten ging  er eveneens per kategorie een ereprijs naar de winnaar van de lokale dubbeling .

Ondanks de grote parade aan kampioenen en ereprijswinnaars die de revue passeerden verliep de uitreiking bijzonder vlot , zodat alles netjes kon afgerond worden binnen het tijdsbestek van het ruime feestbanket .  Nadien was het aan de D.J. om de ambiance in de keet te brengen en die was er voor volle 100% . 

J. Mestdagh