Reportages

VAN HOVE – UYTTERHOEVEN UIT PUTTE HET PUTSE GOUD OP DE NATIONALE VLUCHTEN

De tandem Van Hove – Uytterhoeven uit het Antwerpse Putte, de streek van meerdere bekende liefhebbers waar de concurrentie moordend is zijn zij al zovele jaren één van die toppers die op de zware halve fond en ééndaagse fond meestrijden met de allerbesten. Vroeger was het vooral Gust en Mit die zich ontfermden over de duiven waar nu vooral Geert het merendeel van het werk voor zich neemt.

OVERLIJDEN WILLEM DE ZUTTER (Ninove)

Wij vernemen het overlijden van Willem De Zutter. Willem was jarenlang een van de betere duivenliefhebbers van Ninove. Zijn gekende grijze soort heeft hem internationale roem gebracht. Langs deze weg wenst het hele Herbots team veel sterkte aan familie De Zutter.

JANSSENS-HAUSOUL (Epen – NL): EEN VASTE WAARDE OP DE MARATHON VLUCHTEN

Barcelona 2017 (1079 km.) was een der zwaarste vluchten van de laatste jaren! De combinatie Janssens-Hausoul begonnen nationaal tegen 4.504d. op plaatsen 12-16 en 96 (int. tegen 6 landen en 17026 d. 25-31 en 300). Ook vrienden bewezen de klasse van de Janssens-Hausoul duiven, zoals Bert de Regter uit Weert met prijs 24 en Johan Boonen uit Neer met 27 en 108!

GERARD KOOPMAN: “HET IS VERBAZENDWEKKEND HOE GOED DIENS DUIVEN OVERAL PRESTEREN” dixit Ad Schaerlaeckens

In 2016 werd Gerard nog gehuldigd als 1e Nationaal kampioen NPO Marathon onaangeduid en vandaag zaterdag 17/03 mag hij terug op het podium gaan staan van een nationale competitie want vandaag is er de huldiging van de kampioenen van de nationale Nederlandse competitie WHZB/TBOTH. De top van de Nederlandse duivensport heeft gedurende een heel jaar de degens gekruist om op een van de podia te kunnen staan. Gerard Koopman klasseerde zich op plaatsen 2,4 en 11 in de categorie Eendaagse Fond (vluchten tussen 500km en 700km). Het zoveelste bewijs van de klasse van de Koopman duif.

Sjaak Van De Velde & Zoon (Breskens – Nl) zijn absolute topspelers op de zware fond !

Netjes verscholen achter de branding van Breskens, maar dichtbij de Westerschelde wonen Sjaak senior en zijn echtgenote. Gewoon de dijk over en de zee ligt letterlijk aan hun achterdeur. Sjaak is ook vergroeid met de zee, hij heeft zijn ganse leven aan het leven op zee gewijd. Meegaand met de kotter van jongs af aan leerde hij het letterlijk het reilen en zeilen op een vissersboot.

AANKOMEND WE...EERSTE AFGELASTING VLUCHTEN

Transporteurs Bauwens & zoon, Lathouwers & Co en Martens-Verougstraete hebben een gezamenlijk schrijven verstuurd waarin ze mededelen dat wegens de slechte weersvoorspellingen ze komen WE niet met de duiven rijden.

Comb. Reedijk-Jongekrijg uit Puttershoek (NL) ook in 2017 aan de top !

Zelden zo’n unieke samenvloeiing gezien tussen oude gloriën en jong geweld! Of is de naam “oude gloriën” voor de gebroeders Janssen uit Arendonk slecht uitgedrukt? Bij de combinatie Gerard Reedijk- Elly Jongekrijg uit het Nederlandse Puttershoek misschien wel! Voor “Janssen”-liefhebbers klinken de namen; “De Afgekeurde”, “Blauw Kweekduifje 77”, “Geeloger”, “Groten Donkeren”, “Klamper”, “De Vos”, “Jonge Merckx”, “De Raket”, “Victor” en “Schoon Duivin” als muziek in de oren.

SFEERBEELDEN-PHOTOS: PROFFSPORT - VOORJAARSBEURS 2018

Afgelopen WE vond de 23e editie van de voorjaarsbeurs te Houten (NL) plaats. Net zoals de vorige jaren was het een treffen van internationale bezoekers en mag de organisatie op een schitterende editie terug kijken. In bijlage enkele sfeerbeelden.