Nieuws algemeen

VAN DE WIEL-SCHREUDER: KWALITEIT BOVEN ALLES

Deze combinatie is ook wel bekend onder de naam Boscheind Flyers. Sinds 2009 wordt er op twee locaties gespeeld. In Luyksgestel wordt gevlogen onder de naam Comb.v.d.Wiel-Schreuder en in Veldhoven onder de naam Comb.Schreuder-v.d.Wiel, doordat ook de echtgenoten actief in de duivensport betrokken zijn. André heeft al een meer dan 50-jarige carrière als duivenliefhebber achter zich. De laatste twintig jaar behoort André tot de topmelkers van Afdeling Oost-Brabant. Jan is veel korter actief. Halverwege de jare

Jos en Jan Loobuyck: 1e Provinciaal Kampioen (1+2) Fond KBDB Oost-Vlaanderen

Met een eerder beperkte kolonie lukt deze tandem erin om reeds jaren na elkaar een koppositie aan te houden op nationaal en internationaal vlak op de fond en zware fond. Mocht er een klassement of ratio bestaan van het aantal kopprijzen per ingekorfde duif, dan eindigen zij ongetwijfeld in de top deze ranking. Zo speelden ze o.a. in 2014 de eerste provinciaal op Limoges en de tweede provinciaal op Limoges.

Jaak Nouwen-Paesen en Zoon, Grote-Brogel (II)

Het nakende einde van een succesverhaal DEEL II: Zo houd je een ras in stand In deel 1 las u hoe Jaak Nouwen en schoonvader Pier Paesen in 1967 de handen in elkaar sloegen en met het zuiverste Cattryssebloed een nieuw fondras uit de grond stampten. U las verder hoe steeds meer mensen tot op het allerhoogste niveau lukten met hun duiven en hoe ze daarvan profiteerden om steeds het beste van hun eigen soort terug te halen en de stam op peil konden houden.

Jaak Nouwen-Paesen en Zoon, Grote-Brogel (I)

Het nakende einde van een succesverhaal DEEL I: Ontstaan en uitbouw van een nieuw wereldras Wie Jaak Nouwen van de befaamde combinatie Nouwen-Paesen kent, weet dat het niet zo goed gaat met de gezondheid van Jaak. Jaak is pas 72 maar zijn lichaam wil niet zo goed meer mee. De "goesting" voor de duiven is er nog wel, maar de inspanningen om er op topniveau mee bezig te zijn vallen hem veel te zwaar. Natuurlijk is er ook zoon Dirk die het leeuwenaandeel op zich neemt van de verzorging, maar Jaak vindt het niet verantwoord dat hij zijn zoon alle gewicht van zo een grote kolonie alleen laat dragen. Daarom heeft hij het moedige maar pijnlijke besluit genomen om de combinatie Nouwen-Paesen te ontbinden,....

Tony Poppe, Zele: Verzamelaar van kampioentitels!

Als een vogelliefhebber zich gaat toeleggen op de duivensport is dat meestal met groot succes. Zo ook bij Tony Poppe uit Zele, Tony momenteel 60 jaar, was vroeger een grondwerker maar nu gaat alle energie naar de hobby’s, duiven, kanaries, konijnen en antiek.