Nieuws algemeen

Freddy en Jacques Vandenheede, ongeëvenaard en een illuster palmares

We schrijven 2008, te Zingem wordt een plan gesmeed om de duivensport naar een nieuwe dimensie te sturen. Jacques en Freddy Vandenheede besluiten de krachten te bundelen. Individueel bevolkten zij heel vaak de podiumplaatsen op de provinciale en nationale kampioenschappen. Daarnaast zien we ook een aantal nationale palmen. Op dat moment kon de impact op de duivensport nog niet ingeschat worden. Ondertussen schrijven we 2015 en kan iedereen het erover eens zijn dat de broers Vandenheede het nationale duivenspel mee beheersen. Op afstanden 400 tem 800 kilometer dien je eerst de Zingemse broeders te kloppen alvorens met de bloemen te kunnen weglopen.

Guy Van Holder, Zegelsem: 1ste Provinciale Asduif, OVL, Snelheidskampioenschap (O+J)

Hoe mijn gesprekspartner het allemaal klaar speelt is mij een raadsel. Hij is werkzaam bij de bankinstelling/ verzekeraar Crelan als regio manager, is een echtgenoot en vader, BCK keurder en hij is een provinciale topper op de snelheidsvluchten in Oost-Vlaanderen! Zijn naam is Guy Van Holder, 49 jaar en wonende te Zegelsem, deelgemeente van Brakel.

GEERT VAN ROY UIT ASSE "OLYMPIADEDUIF NITRA" ZORGT VOOR UITSTEKENDE NAKWEEK

In het voorjaar van 2013 brachten we al eens een bezoekje aan Geert Van Roy in Asse. Geert won toen met zijn "Zwarte Olympiade" 1ste Olympiadeduif Cat.A in Nitra. Toen werd ook besloten deze duif niet te verkopen en hem op het kweekhok te plaatsen. Hij koos niet voor het geld maar voor de toekomst en deze zet heeft hem geen windeieren gelegd want verder in deze reportage zal u merken dat de "Zwarte Olympiade" kinderen op de wereld zet die even snel zijn als hem en willen winnen.

KOEN VAN ROY WINT DE LAATSTE 2 SEIZOENEN 31 x 1e PRIJS: SUCCESSEN DANKZIJ ZIJN QUALITATIEF STERK KWEEKHOK !

Koen Van Roy uit Asse heeft niet enkel en alleen een neus voor kwaliteit om een sterk kweekhok op te bouwen maar ook op sportief vlak kan onze sympathieke Brabander de nodige referenties op papier zetten. “Daden spreken luider dan woorden” zegt het spreekwoord… wel … hierbij de mooiste resultaten behaald met duiven welke allen geboren zijn op zijn impressionant kweekhok !

Houtvense fondclub zet zijn toppers in de bloemen

De fondclub in Houtvenne is een fenomeen. Met leden zoals Gaston Van De Wouwer, Johan De Belser, Van Hove-Uytterhoeven, Jos & Jules Engels, Wim De Troy, Van Eynde-Goovaerts, Hilde Ceulemans, Wim Storms, … heb je een bijna oneindige rij van te kloppen concurrenten. Dat je dan net hier op het podium mag staan is een heuse prestatie.

HILDE CEULEMANS EN HET SUCCES MET ERIC GOOVAERTS DUIVEN TOP VERKOOP MET 7 VLIEGERS DIE TOP 50 NATIONAAL WINNEN

Hilde Ceulemans is een klasse melkster uit Booischot die op korte tijd haar "mannetje" staat in de duivensport. Ze won zowel in 2013 als in 2014 de 1ste Nationaal in de zone op Argenton met 2 klasbakken van weduwnaars. Daarnaast schitterde ze meermaals met verschillende duiven in de top 100 Nationaal op alle gebieden, van oud tot jong... niets was haar te veel