Nieuws algemeen

Hard gepakt 2015

Please send us your super results by e-mail: jo@herbots.be and we publish your results on our web-site

Kon.Denderbond Ninove

in bijlage de persuitslagen en foto's van de overwinnaars van dit WE

ULRICH LEMMENS UIT BALEN 1 NAT KAMPIOEN ZWARE HALVE FOND OUDE KBDB 2014

In de loop van het seizoen 2014 gingen we al 2x langs bij Ulrich Lemmens in Balen voor zijn provinciale overwinning uit Valence en Zonale zege uit Tulle. Maar na het seizoen 2014 volgde nog verschillende kampioenentitels zoals het behalen van 1 Nationaal Kampioen zware halve fond oude duiven KBDB 2014 waarop Ulrich enorm fier is. Hoog tijd om hem dan nog eens een bezoek te brengen en zijn spelsysteem te bekijken.

Vanelsacker-Jespen, Schilde, King of the HF!!

Als men op het internet naar oude artikels zoekt over de succesrijke tandem Vanelsacker-Jespen vind je in één bepaalde reportage een mooie uitspraak, “ de grote namen dachten dat hij een eendagsvlieg was”. Dit gebeurde in 1986 nadat ze Koning werden in “den Union” Antwerpen, maar zij waren flink mis! Bijna 30 jaar lang bevestigden Serge en Kirsten ieder jaar met vele topresultaten. Nu zijn ze ook een “grote” naam geworden, maar niet enkel in Antwerpen. Met 41 provinciale zeges, nationale asduiven, Ol.e duiven en nationale titels zijn ze nu internationale bekendheden in de duivensport!

Marc van Haute, Smetlede: 1ste Nationaal Kampioen kleine halve fond jonge duiven

Als duivenmelkers onder elkaar spreken over de jonge duivenspecialist uit Oost-Vlaanderen dan gaat het meer dan waarschijnlijk over Marc van Haute uit Smetlede. Eigenlijk mag men deze “titel” niet beperken tot één provincie maar moet je die doortrekken naar het ganse land. Als je sedert 2005 zesmaal geklasseerd bent voor een nationaal kampioenschap, met als hoogtepunt 1ste Nationaal Kampioen kleine halve fond jonge duiven 2014, mag je gerust spreken over een nationale vedette! Ook werd er in 2007 de nationale vlucht uit Gueret gewonnen, één van de vele topprestaties ten huize Van Haute. Marc, 55jaar, is een gewezen militair. Aan de orde en discipline die er op het hok heerst merk je dat hij dit doortrekt naar de duivensport. Hij is via zijn vader in de duivensport gerold, sedert 1994 speelt hij zelfstandig en dit met een prestatiecurve die steeds hoger en hoger gaat!

Joost De Smeyter-Restiaen, Topper met uniek kweekhok

Sterke karakters, momenteel loopt er een reeks op canvas. Eddy Merckx, Kim Clijsters, Luc Nillis, Marc Wilmots, … allemaal hebben ze een eigen verhaal. Maar ze hebben eveneens heel wat raakvlakken. Eén voor één hebben zij iets bereikt waarop ze trots mogen zijn. Eén voor één hebben ze heel wat wateren moeten doorzwemmen om hun dromen na te streven. Kritische blikken deden hen soms twijfelen, maar toch was hun vastberadenheid groter dan hun twijfel. Die wil om te slagen heeft hen op de kaart gezet, die wil heeft er voor gezorgd dat anderen over hen spreken, die wil heeft heel wat deuren geopend … Maar bovenal hun wil om te slagen heeft ook anderen getriggerd om dit te evenaren, om willen die top te bereiken!