Nieuws algemeen

Hok Demely Liliane Moorsele , kent een topseizoen 2015 met dubbele zege provinciaal Tours en overwinning Derby Riachos (Portugal)

Het is een gezellige bedoening daar in Moorsel met moeder, vader en zoon David aan het duivenroer. Dit omringt door nog wat klein geweld is het geen duivenhobby meer, maar een duivenpassie. Het zijn winnaars, meedoen voor de zijgaaien is aan hen niet besteed, het is voor het podium of het is niets ! We schreven het vorig jaar reeds dat de resultaten, die toen reeds top waren, nog kans hadden om crescendo te gaan. Vader was immers gestopt met zijn beroepsactiviteiten en kon zo wat meer tijd vrijmaken voor de duivensport. Het kon allemaal wat accurater, stipter en er kon ietsje tijd aan gespendeerd worden. En zoals we weten zijn het soms de laatste kleine inspanningen die het verschil maken om bovenaan het podium te staan.

2015, het wonderjaar van Marc en Geert Pollin (Snellegem) met 4 nationale zege’s op de fond !

Goed, beter, best....Pollin ! We kunnen nog naar een aantal superlatieven zoeken, maar over het knalseizoen 2015 van Marc & Geert Pollin geraken we maar moeilijk uitgepraat. Zelfs Marc, die niet zo gauw zijn kalmte verliest, kwam er bijna nerveus van. Toen we na bij de 4e nationale zege (dubbele nationale zege op Libourne) op bezoek waren schoof hij zijn pet ietsje naar achteren en krabde zich in de nog weinig resterende haren...en sprak “nu verstoak hèt nie mier wè”.