Nieuws algemeen

Luc De Maesschalck uit Zele (OVL); 1ste Provinciaal Argenton oude duiven

Welgeteld 10 jaar heeft onze gastheer Luc De Maesschalck moeten wachten op zijn tweede provinciale overwinning. Ik geef toe dat verwonderde me toch sterk. Want wat kan die man de laatste jaren een resem topuitslagen voorleggen. Begin dit jaar, na de eerste provinciale vlucht vanuit Vierzon, was ik reeds langs gegaan. Toen realiseerde hij een fenomenale uitslag in de Lokerse Fondclub tegen 498 oude duiven;

Hard gepakt 2016

Please send us your super results by e-mail: jo@herbots.be and we publish your results on our web-site

Geert Verbeke uit Tielt (WVL); 1ste Provinciaal Tours jonge duiven

Eindeloos respect heb ik voor de mensen die zich steeds met de grootste toewijding inzetten voor een duivenmaatschappij. Eigenlijk hoop ik dat iedereen goed beseft dat we zulke mensen hard nodig hebben. Geert Verbeke uit het West-Vlaamse Tielt is er zo ééntje. Hij was één van de mensen die in 2003 de doorstart verwezenlijkte van de maatschappij Excelsior Tielt (waar uitsluitend de snelheid en kleine halve fond gespeeld wordt). Hij nam de secretaris-functie op hem en zijn goede vriend en buur Jerome Deforche werd voorzitter. Door het jammerlijk overlijden van Jerome is er ondertussen wel een nieuwe voorzitter maar Geert is nog steeds de man van het vele papierwerk.

Emiel Denys uit Tielt (WVL) stunt vanuit Marseille; 1ste en 3de provinciaal

In de eerste week van een ook al te natte augustusmaand had ik twee afspraken in West Vlaanderen. Twee waar ik echt naar uit keek. De éne was bij Noël Peiren in Zedelgem en de andere bij Emiel Denys uit Tielt. Beide bezoeken waren leuk en vooral zeer leerzaam maar als ik aan de reportages begon te schrijven botste ik onmiddellijk op een moeilijke vraag; wat schrijf je nog over zo’n twee duivenlegendes?