Nieuws algemeen

Ko Van Dommelen, St-Philipsland, Nl. Nu al een levende legende!

Toen men me vroeg of dat ik een reportage wou maken over Ko Van Dommelen was mijn eerste gedacht… wanneer kan ik vertrekken! Dat men nu snelheid, halve fond of fond speelt, bij Ko Van Dommelen leert en ziet men steeds nieuwe dingen. Ook was ik benieuwd naar de moderne Aarden duiven, en ja ze zien er op foto geweldig uit maar in levenden lijve zijn ze nog indrukwekkender.

HULDIGING OLYMPIADEDUIVEN BOEDAPEST 2015

Vorige week donderdag werden alle Liefhebbers die tussen de Olympiadeduiven in Boedepast in Sport en Standaardklasse stonden gehuldigd. Zij kregen elk van hen een medaille en een diploma dat werd uitgereikt door de mensen van F.C.I.

Nechelput-Cornet: Snelheidsduivels in Vlaams-Brabant

Mijn eerste ervaring met duivensport dateert ergens uit de jaren '80. Als kleine uk bij de opa de duiven letten op zondagmorgen. De grootmoeder kreeg een uitdrukkelijk verbod om de was buiten te hangen. Ook lawaai maken onder welke vorm dan ook werd op het nodige commentaar onthaald. De buurvrouwen hadden trouwens dezelfde boodschap gekregen en hielden zich daar aan. Langs de straatkrant stonden een aantal aandachtigen naar de lucht te kijken en mijn opa was bloednerveus. De eer van de straat stond zoals elke zondag

De jonge duiven 3

In dit derde gedeelte betreffende de jonge duiven, zullen we het hebben over de vluchten met de voorbereiding en het spel.

HILAIRE’S HOEK : Het ROMMELT in duivenland !

Vanuit organisatorische hoek horen we over veel veranderingen die op komst zijn, hoogdringend is dit, wanneer we kijken naar het aantal leden, ieder jaar minder en minder en er wordt bitter weinig gedaan aan promotie ! Men heeft wel inkomsten, doch we hebben weinig zicht op de uitgaven, en de vormen van promotie ….. Reeds meer dan 20 jaar werd er gezegd en geschreven dat het vijf voor twaalf was, doch reeds geruime tijd is de twaalf uur overschreden, we naderen eerder middernacht !

Van Elsacker-Jespen, Schilde King of the middle distance!!

Als men op het internet naar oude artikels zoekt over de succesrijke tandem Vanelsacker-Jespen vind je in één bepaalde reportage een mooie uitspraak, “ de grote namen dachten dat hij een eendagsvlieg was”. Dit gebeurde in 1986 nadat ze Koning werden in “den Union” Antwerpen, maar zij waren flink mis! Bijna 30 jaar lang bevestigden Serge en Kirsten ieder jaar met vele topresultaten. Nu zijn ze ook een “grote” naam geworden, maar niet enkel in Antwerpen. Met 41 provinciale zeges, nationale asduiven, Olympiade duiven en nationale titels zijn ze nu internationale bekendheden in de duivensport!