Nieuws algemeen

Van Looy-Van Nieuwenhuyse, Wetteren Eigenaar van een dubbele Nationale Asduif!

Normaal gezien start ik in de rubriek “kennismaking” steeds over de personen achter desbetreffende kolonie, maar nu begin ik misschien wel met de belangrijkste schakel in deze reportage. Ik ga een superduif voorstellen, iets uniek, als een duif een dubbele nationale asduif is op verschillende vluchten, dan mag je dat als UNIEK beschrijven. Het gaat hier over de 4009402/07, deze klepper is 1ste Nationale Asduif Perpignan 2010-2013 en 1ste Nationale Asduif Pau 2010-2014. Op zijn grandioos palmares staan ook nog de volgende titels, 1ste Int.IFV, 6de Nationale Asduif K.B.D.B Grote Fond 2010 en 2de Internationale Asduif IFC4000. In zijn aderen loopt dan ook puur fondbloed, de beroemde Witneus van Roger Florizoone, de dubbele provinciale winnaar uit Pau van Luc Van Coppenolle, nogmaals Florizoone bloed via Van Maele en dan ook nog de oude succesrijke lijn(VanHee) van

De duivenmarkt te Lier, steeds een leuke uitstap.

Zondagmorgen, 6:30, de wekker loopt af, toch ben ik reeds klaarwakker. Want naar jaarlijkse traditie gaan we met enkele vrienden naar de duivenmarkt te Lier. Ondanks de gladde wegen door de vrieskou stapt iedereen goedgemutst in de wagen.

Algemene Vergadering KBDB van woensdag 25 februari

De Nationale AV van woensdag 25 februari zorgt voor een aantal veranderingen in onze duivensport. : Enerzijds is er de Nationale vluchtkalender (met extra vluchten fond voor de jaarduiven Montélimar, Montauban, ...., de herschikking van de zones (vertrekpunt vanuit Limoges i.pl.v. Chartres) , de regionalisering (Wallonië - Vlaanderen) … We overlopen voor u de verschillende onderdelen die besproken werden tijdens deze “toch wel langdurige vergadering” Ondergetekende vertrok om 12u00 te Nieuwerkerken en arriveerde terug om 22u00 !, het was wel een zeer drukke dag op de weg.

Thienpont-Van Laecke (Semmerzake) waren vorig jaar toonaangevend met een provinciale overwinning als toetje!

Roland Thienpont (64jaar) en Gerrit Van Laecke (57 jaar) zijn schoonbroers en al meer dan 30 jaar samen actief als duivensporters. Beiden gepassioneerd door het spelleke met de duiven. En als Roland aan je tafel zit dan zal je het geweten hebben want hij is een vurige pleitbezorger. Mensen die met passie hun hobby beoefenen stralen dit ook uit en gaan dan ook graag in gesprek.