BLUE SEEN - 3136573-16

Kweker: Maes Anthony
Naam duif: BLUE SEEN
Geslacht: Duivin
Categorie: Middellange afstand

Info & resultaten

Bekijk alle resultaten

FATHER: 4212124-13
Meirlaen
Son to sister SUPER ACE:
1 Tulle 1817 p.<...

Terug naar overzicht
female
Prijs: € 325,00

Info & resultaten

FATHER: 4212124-13
Meirlaen
Son to sister SUPER ACE:
1 Tulle 1817 p.
8 Limoges 2174 p.
16 Brive 1581 p.
79 Limoges 5476 p.


Mother: 3022653-10 SPROET PROVINCIAAL
Is mother to ROGER:
1 Prov. Fontenay 5279 p.
1 Prov. Fontenay 4084 p.
daughter to BONTEN PROVINCIAAL:
2 Tours 421 p.
4 Orleans 261 p.
7 Orleans 844 p.
46 Argenton 1398 p.
46 Bourges 2710 p.
son SUPERKWEKER: base breeder of the loft.


Original Maes Anthony

Info & resultaten


Chantal en Anthony, een zeer complementair duo dat zowel op professioneel vlak als op het vlak van hun hobby niets onverlet laten om het echt goed te doen. Het grootste deel van de verzorging van de ploeg duiven is in handen van Chantal.Zij beschikken hierbij ook over een zeer mooie accommodatie. In de late namiddag is het dan meer Anthony die de duiven verzorgt en observeert na zijn dagtaak.


Het is reeds een aantal jaren na elkaar dat er gestaag verder wordt gewerkt aan de opmars naar de top en in de voorbije jaren werden de vruchten van de inspanningen reeds veelvuldig geplukt met o.a. : • 1e provinciaal Chateauroux

 • 1e asduif provinciaal

 • 3e asduif provinciaal

 • 8e nationale asduif

 • 1e nationaal Argenton (Chatearoux II)

 • Enz….


Kleppers zoals SeroSero, Papillon zijn ondertussen door iedereen gekend omwille van hun topprestaties.


Mooie dubbele zege op Tours provinciaal


Traditioneel is Tours voor de provincie West-Vlaanderen de openingsvlucht van het seizoen als voorbereiding op de nationale vluchten, hetzij Bourges nationaal voor de zware halvefond, hetzij Limoges voor de dagfond en fond.


Iedereen is dan ook in de mate van het mogelijke paraat om zijn ploeg in te korven voor deze voorbereidingsvlucht. Bijkomend zijn deze startvluchten bezet met een groot aantal duiven, in het geval van Tours 3.353 jaarduiven en 6.720 oude (gedubbelde jaarlingen inbegrepen).


Duivinnetje Cartouche is de snelste van het ganse peloton


Het is het mooie vuilblauwe duivinnetje Cartouche (16-3122099) dat het ganse peloton het nakijken gaf. Met een minuutsnelheid van 1.608,0199 meter per minuut zoefde ze alles en iedereen voorbij en behaalde zowel bij de oude als bij de jaarduiven de eerste prijs.

Ze was niet aan haar proefstuk toe en had reeds meer dan blijk gegeven van haar talenten met volgende resultaten in haar loopbaan als jonge duif en als jaarse duif : • 1e  Arras                118 duiven

 • 2e  Brionne             309 duiven

 • 20e  Pontoise          316 duiven

 • 37e  Clermont         696 duiven

 • 40e  Fontenay         544 duiven

 • 43e  Clermont         363 duiven

 • 47e  Pontoise           526 duiven

 • 53e  Clermont         317 duiven

 • 73e  Pontoise          567 duiven

 • 1e Prov Tours         6.720 oude duiven

 • 1e Prov Tours         3.353 jaarlingen


 


De basis van de successen • Een stevige basisstam


Anthony zit van kleinsaf aan in de duiven, Chantal is besmet door het virus via Anthony. Voorheen in Roeselare was het een pure hobby, met de verhuis in 2007 naar hun fraaie woonst in Waregem werd de hobby ernstig aangepakt.  De basisrassen zijn Jacques Catteeuw, Andre Debeouf, Marc Medart, Chris Debacker, Roger Vervaecke en later Patrick Houfflyn en Gaby Vandenabeele. • Een beheersbare kolonie en een eenvoudige verzorging


Ondanks het feit dat er ruime en mooie hokken ter beschikking staan is de kolonie beheersbaar in volume. Met 42 weduwnaarduivers, 18 weduwduivinnen, en een 100-tal jonge duiven is de vliegploeg gevormd.


Ook in de verzorging wordt eenvoud als principe gehanteerd. De duiven worden prima verzorgd maar niets ‘erover’, geen tierlantijntjes waar dit niet nodig is en geen trukendozen om de motivatie nog te verhogen. De klassieke gekende er erkende methodes worden hier gebruikt.  De weduwduivers krijgen geen duivin voor de inkorving. Ze vliegen pas vanaf einde mei tweemaal daags. De weduwduivinnen vliegen tweemaal daags een halfuurtje en worden zonder dralen na het vliegen binnengehaald. Overdag verblijven ze in hun nestbak om het onderling paren te vermijden en voor de inkorving krijgen ze gedurende een 15-tal minuten hun duiver te zien. Na de vlucht mogen ze geruime tijd samenblijven.Bij de jonge duivenZe worden relatief licht gevoederd en krijgen in feite maar 1,5 dag zware kost (de voeders die gegeven worden zijn van Destoop uit Waregem en het Matadorgamma). Geen snoepzaad, geen pinda’s.  Als bijprodukten wordt het Röhnfriedgamma vrij rigoureus gegeven.


Tussen de vluchten in (de duivinnen gaan wekelijks de mand in) wordt niet met de duiven op lapvlucht gegaan.


De oude duivinnen hebben voor het seizoen gekweekt maar zijn nadien niet meer samengeweest.


De jongeduivenploeg wordt op de schuifdeur gespeeld maar er wordt vrij omzichtig met hen omgesprongen. De duivers vliegen maximaal 1 nationale vlucht uit schrik voor de verliezen en ook met de duivinnen wordt verstandig ingekorfd. De ervaring leert spijtig genoeg dat er jaarlijks beloftevolle jonge duiven verloren gaan op de nationale vluchten.


Medisch is alles vrij basic, goed eventuele trichobesmettingen overwaken en voor de rest liever pro-actief laten onderzoeken, beter dan het blind kuren.


Door het beheersbaar en niet té ingewikkeld te maken is de hobby voor Chantal en Anthony uitgegroeid tot een echte ontspanning.  Ze zijn gepassioneerd met hun duiven bezig zonder evenwel in overdrive te gaan. De resultaten bewijzen ten overvloede dat ook dit een goede weg naar succes is. 2017 kan alvast niet meer stuk, daar zorgde Cartouche voor, en we verwachten ze zeker nog wel in de kop van de komende vluchten.


Proficiat en alle succes vanwege het Herbotsteam !


Geert Dhaenens

/
Loading…

Klik om in te zoomen