Dirk Van Dijk - Pigeon Bids Oktober Part 1

 DE “KANNIBAAL” FAMILIE

VAN

VAN DIJCK DIRK

BLIJFT IMPONNEREN

Zandhoven: Was het jullie ook opgevallen? Ons wel…en dat was het feit dat olijke Dirk Van Dijck 3 weken na elkaar de ereprijs in het sterke halve fond verbond Union Antwerpen wist weg te kapen. Eenmaal werd er zelfs de eerste drie prijzen geklokt en dit tegen maar liefst 2.907 jonge duiven !

Dirk Van Dijck is alles behalve een onbekende naam in onze internationale duivensport. Wereldfaam die hij te danken heeft aan de vlieg- en kweekcapaciteiten van topduiven zoals “De Kannibaal”, zijn broer “Den Bourges” en hun vader “De Rambo”. De stam Van Dijck staat voor veelzijdigheid. De Van Dijckduiven zijn snelle duiven die over een krachtige motor en uithouding beschikken. Dirk legt sinds jaar en dag de selectie lat zeer hoog en dat resulteert niet alleen in knaluitslagen op eigen hok, maar ook in uitmuntend succes met de Van Dijck duiven op andere hokken.

 

Dirk…proficiat met uw seizoen…je moet als een tevreden liefhebber het seizoen afgesloten hebben?

Inderdaad…ik ben meer dan tevreden van mijn seizoen. Niet minder dan 17 maal heb ik mijn naam bovenaan de uitslag geklasseerd. Zoals reeds vermeld won ik drie weken op rij de eerste prijs in het sterke Union Antwerpen verbond. Hier zijn de bewijzen:

31.07.2010          Dourdan              2.907 jongen: 1-2-3-19-21-30- enz… (32/56)

07.08.2010          Dourdan              2.189 jongen: 1-15-25-59 enz… (31/58)

14.08.2010          Dourdan              1.482 jongen: 1-76-78- enz… (18/37)

Sterk werk Dirk…en nog steeds de kweeklijn van de “Kannibaal” die overheerst?

Als ik de “Kannibaal” vermeld moet ik eveneens zijn broer “De Bourges” vermelden. Ik ga niet overdrijven, maar in 80% van mijn duiven  zit het bloed van deze duiven verweven. Als ik echt correct moet zijn, mag ik die andere broer namelijk “De Gigant” ook niet vergeten. Kinderen en kleinkinderen van “De Gigant” hebben toch ook al meer dan bewezen dat ze prachtprestaties op papier kunnen zetten

“De Kannibaal” , “De Gigant” en “De Bourges” zijn allen kinderen van “De Rambo”.  “De Rambo” won 3 x 1e in Union Antwerpen.

“Kannibaal” (B95-6246005) won:

                1e nationale asduif KBDB ½ Fond ’96.

                1e Noyon 157d.

                1e Dourdan 727d.

                1e Dourdan 694d.

                1e Marne  856d.

                3e Dourdan 1.060d.

                5e Noyon 290d.

                7e Dourdan 1.004d.

                7e Orleans 5.140d.

 “Den Bourges” won 1e provinciaal Bourges en 2e nationaal tegen 40.401d.

Deze duiven werden bij manier van spreken wereldberoemd toen ze op andere hokken superieure nakweek gaven. Hierbij denk ik spontaan aan Gerard Koopman  (Golden Lady, de moeder van “Kleine Dirk”), Jespers Van Der Wegen (scoren top met de “Bourges “ lijn), Eddy Janssens (Zandhoven), Op De Beeck-Baetens (Putte), Veenstra Pieter, Gebroeders Atema en zeer veel Duitse liefhebbers . Ik heb schrik om verder namen te noemen want ik zou er enkele kunnen vergeten.

Weet je dat het mij steeds veel plezier doet als er mij een liefhebber meldt dat hij succesvol was met de aankoop van mijn duiven.

Leven deze wereldkwekers nog?

Wel…”De kannibaal” en “De Rambo” leven nog. “De Bourges” is niet meer. “De Kannibaal” zit in een aparte kweekbox, vast broeden doet hij niet meer, zijn vleugel hangt half slag maar een jong azen dat lukt hem nog net.

"De Kannibaal " anno 2010

Wat is het geheim achter uw zo succesvolle kolonie?

  1. Duiven van uw eigen soort tussendoor aan familie kweek laten doen
  2. Zoveel mogelijk kruisen, hiervoor heb ik graag duiven met een zeer zachte pluim
  3. Bijgehaalde duiven krijgen twee jaar de tijd om hun waarde te bewijzen. Ze worden tegen verschillende partners gekoppeld
  4. Spelen is zilver, kweken is goud
  5. Voor de rest heel veel geluk hebben om een werkelijk top kweekkoppel te kunnen samen stellen.

De kweekhokken

De vlieghokken

Ander deel van de vlieghokken

Resultaten 2010