General news

HAGENS GEBROEDERS … PURE GROTE FOND KWALITEIT … GOUDEN REFERENTIES

Hagens Gebroeders uit Achthuizen (Nederland) een wereldnaam in de internationale duivensport als men over de Marathon vluchten spreekt. Broers Ad en Rinus hebben in de loop der jaren een familie duiven gecreëerd die zich meer dan in hun sas voelen wanneer de lange afstandsvluchten onder hun vleugels geschoven worden. De eerste basisduiven kwamen van Jan Theelen en Gebroeders Van de Weerdt. Later aangevuld door top duiven van Gebroeders Brugemann, de Jong Sam en enkele vrienden duivenliefhebbers.

Louis De Clercq uit Eine, een Golden Oldie met de kleine korf op de halve fond !

Louis De Clercq uit Eine, deelgemeente van Oudenaarde, is in de echte zin van het woord een Golden Oldie. Hij is 78 jaar jong, kwiek, alert en steeds in beweging. Gezegend met een goede gezondheid en in het fijne gezelschap van zijn vrouw Annie is het gezellig om bij hen op bezoek te gaan. Ze zijn de fiere ouders van 4 kinderen (enig minpunt, er is geen enkele duivenliefhebber bij…) en 9 kleinkinderen. Dit familiale resultaat staat bij hen afgetekend op nummer 1 in hun persoonlijke hitlijst.

VAN HERTEM - SCHUURMANS UIT NEERPELT 2 OLYMPIADEDUIF CAT.D BOEDEPAST 2015 MET TOPDUIVIN "LAURA"

Wanneer we richting Neerpelt rijden weten we sowieso dat het richting de topkolonie Van Hertem - Schuurmans is. Henri en Lisette staan al verschillende jaren garant voor topduiven op het hoogste niveau. Niets is hen teveel en dat kan je dan ook opmaken uit de topresultaten van de laatste jaren, Nationale Asduiven, Nationale overwinningen, Asduiven op de Europa Cup en last but not least de Olympiadeduiven. Dit was dan ook het geval op de Olympiade in Boedapest 2015 waar ze schitterden met hun topduivin "Laura" 5047095-2012 die 2de Olympiadeduif All Round Cat. D werd. Een topklasse duivin die zich nu mag gaan bewijzen op het kweekhok.

ROGER BUVENS UIT LOKSBERGEN 2 NATIONAAL KAMPIOEN ZWARE HALVE FOND OUDE KBDB 2014

Vorig jaar wou Roger Buvens na zijn wonderjaar 2013 bevestigen dat zijn duiven op de Nationaals meedoen met de allerbeste. Dit is hem dan ook fantastisch gelukt ! Waar hij in 2013 nog het hoogste schavotje mocht betreden als Nationaal Kampioen op de zware halve fond bij de oude moest hij in 2014 tevreden nemen met de 2de plaats als Nationaal Kampioen. Wie 2 jaar na elkaar 1ste en 2de wordt en daarnaast nog provinciale en zonale overwinningen moet gewoon toegeven dat Roger aan de Nationale top behoort in de duivensport.

Mevr. De Maesschalck, Eksaarde Een familieteam met schitterende uitslagen!

Een naam die me vorig jaar reeds opviel en die dit jaar wederom een mooie start maakte is Mevr. De Maesschalck uit Eksaarde. Ook dat het om een “mevrouw” ging maakte me benieuwd, gaat het om een mannelijke duivenmelker die op de naam van zijn vrouw speelt of is het effectief een vrouwelijke duivenmelkster? Wel eigenlijk is het nog enigszins anders, het is een team bestaande uit de moeder en haar drie zonen. Irène is de vrouw van wijlen Mathieu De Maesschalck.

TOTALE VERKOOP REMY SPELTDOORN - WINKSELE DEEL II : 2 KWEEKKOPPELS

Velen onder ons zijn op zoek naar een gouden kweekkoppel waardoor we onze kolonie naar een hoger niveau kunnen brengen. Dit was ook het geval bij Remy Speltdoorn in Winksele maar hier was het niet 1 kweekkoppel dat hiervoor zorgde maar 2. Deze 2 gouden koppels zorgden tegen elkaar en ook tegen andere bloedlijnen voor fantastische resultaten bij Remy en elders. Een ingeteelde kolonie dankzij 2 gouden kweekkoppels is hiervan het gevolg.

Mira 2015

Championnats Internationaux de Colombophilie - Mira 2015 - Portugal (FPC)