General news

Elke week de snelste duif van het land klasseren…duivensport in de media !!

Verschillende wedstrijden, verschillende losplaatsen en afstanden, verschillend aantal duiven, verschillend vervoer en verschillende lossingsuren dat zijn waarschijnlijk de grootste bezwaren die tegen dit voorstel zullen komen. En toch zien we dit weer als een manier om onze sport in de actualiteit te houden omdat er aandacht kan voor zijn door de media indien er vooraf duidelijke contacten zijn gelegd. Als u en ik naar de radio luisteren wordt er elk uur gesproken over één of andere manier om te SMS-en naar een viernummering cijfers waarbij u dan kort een antwoord op de vraag kan zetten. Ik lees ook dat er rechtstreeks op het nieuws zelfs ‘twitterberichten’ verschijnen..zijn we nog wel mee ??

1995-2015, Limburgse duivenvluchten steunen Kom op tegen kanker

Limburgse duivenliefhebbers ook in 2015 steunen we kom op tegen kanker Woensdag 21 januari werd in Limburg opnieuw de start gegeven voor de organisatie van de jaarlijkse vlucht voor het goede doel nl. kom op tegen kanker 2015. Heel wat maatschappijen hebben reeds toegezegd om in te korven, want zonder lokale besturen kan het comité natuurlijk niets. Op enkele dagen tijd is er reeds een respons van 39 lokale besturen die zich hebben ingeschreven zodat we zeker zijn dat we weer een mooi aantal duiven aan de start gaan krijgen.

Haesaert Paul en Yannick Top door vader-zoon competitie

Het ontstaan van de duivensport in zijn huidige vorm heeft een hele historie achter de rug. Heel ver terug vinden we reeds duiven in de geschiedenisboeken. Rond 1810 ontstond in de omgeving van Luik de eerste duivenvereniging. Daar werd de start gegeven van de eerste wedvluchten zoals we deze nu kennen. Toen diende bij thuiskomst zo snel mogelijk naar het lokaal gelopen te worden, nu bestaan daar elektronische klokken voor.

5e NATIONALE ASDUIF SNELHEID JAARLINGEN en tal van KAMPIOENSCHAPPEN voor de tandem GOEMAERE José en Gustave uit HAVINNES

Ze zijn er elk jaar weer bij en ze gaan gelijkmatig omhoog sinds 2010. Niet alleen hun aantal eerste prijzen neemt jaar na jaar toe maar eveneens hun aantal prijzen stijgt. Ze blijven onvervalste snelheidsspelers en toch worden ze vaak verleid door de mooie halve fond en grote halve fond vluchten waarop ze elk jaar weer goed op slagen. Op het einde van dit artikel, kunt U de som van de kampioenschappen lezen die ze wonnen in hun lokaal van Leuze, in “l'Entente de l'Ouest, “la colombophilie HO” en van onze krant; La Colombophilie Belge. En ook in 2014, behaalden ze een mooie 5e plaats bij de asduiven jaarlingen.

SFEERBEELDEN-PHOTOS: FUGARE 2015

Afgelopen weekend was er de 5e editie van de internationale duivenbeurs Fugare. Een echt top evenement want na afloop van deze 2-daagse waren er niets dan blije gezichten te zien. Zowel de duizenden bezoekers als alle standhouders waren super enthousiast en kijken nu al uit naar de volgende editie.

Etienne Meerschaert, Kemzeke: Een gevestigde waarde in het Waasland!

Verwacht in deze reportage geen spectaculaire geheimen om uw duiven “sneller” te doen vliegen of tips in verband met “super medicatie”. Dit ga je bij mijn gesprekspartner niet vinden. Bij Etienne Meerschaert uit Kemzeke zijn goede duiven en een natuurlijke gezondheid de belangrijkste punten, duivensport in al zijn schoonheid dus! Etienne, 59 jaar, is een gewezen mekanieker en werkte zijn laatste jaren als chauffeur voor uitzonderlijk vervoer.

Mira 2015

Championnats Internationaux de Colombophilie - Mira 2015 - Portugal (FPC)

PROVINCIALE KAMPIOENENDAG KBDB OOST-VLAANDEREN

Zaterdag 14 Februari werden de provinciale kampioenen van de provincie Oost-Vlaanderen gevierd. Provinciaal voorzitter Mark De Backer, perfect geassisteerd door de KBDB medewerkers en mandatarissen, vierden op een zeer gepaste wijze alle kampioenen.