General news

GUY DE CLERCQ – BRAKEL DAG FOND TOPPER MET OERSTERKE DUIVEN

Michelbeke: Michelbeke met zijn helling “Berendries” is gelegen in hart van de Vlaamse Ardennen. Elk jaar komen duizenden wielertoeristen hier de heroïsche sfeer opsnuiven die vooral door de ronde van Vlaanderen bepaald wordt. Aan de voet woont Guy De Clercq met zijn vrouwtje Magda. Guy is vooral op de fond een te duchten tegenstander. 2014 was een fantastisch jaar, misschien wel zijn beste tot nu... Eerste prijzen aan de lopende band en steevast topduiven op de zonale en nationale uitslagen.

VANOPPEN - LUYTEN UIT HERK DE STAD 1 PROV LA SOUTERRAINE 523 OUDE

Na hun weergaloze uitslagen op Bourges, Chateauroux en Argenton ging bij Vanoppen - Luyten uit Herk De Stad nog een gedeelte van de vliegploeg voor de laatste keer mee op La Souterraine. Hier schitteren zij opnieuw met 1 prov La Souterraine met een jaarse duivin 5002365/2013 Liesle. Hierdoor sluiten ze het seizoen af met 5 x 1ste provinciaal en 40x TOP 10 provinciaal ! Klasse, klasse en nog eens klasse...

NICO JASPERS UIT NEREM 1 NAT.ASDUIF ZWARE FOND JAARSE KBDB 2014

De nationale kampioenen zijn bekend en voor het eerst werd er op de zware fond ook een kampioenschap ingericht voor Nationale Asduiven bij de jaarlingen. De Nationale Asduif vinden we in het Limburgse Nerem bij Tongeren op de hokken van Nico Jaspers. Deze jaarling won 2x TOP 20 Nationaal op Agen en Narbonne waardoor hij met voorsprong de 1ste Nationale Asduif werd. Een titel die voor Nico de kers op de taart is voor zijn lange duivencarrière.