General news

WESLEY LIMBOURG 3e NAT. KAMPIOEN KBDB FOND JAARSE – 6e NAT. ASDUIF FOND KBDB JAARSE – 9e NAT. KAMPIOEN KBDB FOND JONGE

Buggenhout: Was de naam Wesley Limbourg u afgelopen seizoen 2013 ook al opgevallen? Wesley (34 jaar) is een nieuwkomer op de fond vluchten en het mag gezegd worden, hij heeft zijn entree alles behalve gemist. Slechts sinds 2 seizoenen richt deze jonge liefhebber zijn pijlen op de grote halve fond en nationale fond vluchten en met succes trouwens want in de nationale KBDB kampioenschappen 2013 konden we zijn naam 3 x terug vinden: 3e Nationaal kampioen KBDB Fond jaarse – 6e Nationale asduif KBDB Fond jaarse met “Nabri” (B12-4068472 ) en 9e Nationaal Kampioen KBDB Fond jonge duiven. Velen onder ons moeten met veel minder tevreden zijn ! Wesley “ik had mij altijd voorgenomen om ooit aan deze vluchten deel te nemen, maar eerlijk gezegd…ik had schrik om volledig uit de boot te vallen. Zouden mijn duiven dat wel aankunnen? Eens een goed resultaat op papier zetten, zag ik nog wel zitten…maar een heel seizoen sterk uit de hoek komen, dat was toch mijn grootste vrees. En zie… twee seizoenen later mag ik meer dan een positieve balans opmaken ! Hopelijk zet deze trend zich de komende seizoenen verder want het is toch steeds bang afwachten wat een nieuw seizoen gaat brengen.”

LAMBRECHTS – LISMONT UIT KORTENAKEN 1ste ASDUIF BRABANTSE UNIE ZWARE HALVE FOND JONGE

In de Lapstraat te Kortenaken zijn al meermaals grootse prestaties geleverd, dit komt grotendeels door de tandem Lambrechts - Lismont. De naam is ontstaan vanaf 1969 toen Marcel Lismont ging samenspelen op de hokken van schoonbroer Ferdi Lambrechts. Deze 2 woonden naast elkaar en het was al duiven wat de klok sloeg. De prestaties waren uitstekend maar in 2008 overleed Ferdi

Patrick & Olivier De Smet: 6de Nationale Asduif Fond K.B.D.B. 2013.

Een naam als een klok, waar het vroeger wijlen vader André en zoon Patrick was, heeft deze laatste de fakkel prima overgenomen. Maar Patrick staat er niet alleen voor want ook zoon Olivier kwam het team vervoegen! Dat ze het schitterend doen, bewijzen de recente klasseringen in de Nationale kampioenschappen KBDB in 2013. Als men daar op het podium mag staan, dan kan het niet anders dat er sterk gepresteerd wordt bij de vader- en zooncombinatie uit Semmerzake!

GUSTAAF DE BISSCHOP UIT ASSE NATIONAAL KAMPIOEN JONGE DUIVEN KBDB 2013

Een nieuwe naam op de nationale vluchten in 2013 en met de jonge duiven zorgde hij direct voor vuurwerk. Hij behaalde niet alleen 2 Nationale Asduiven op de zware halve fond met 2 jonge duivinnen maar kroonde zich ook tot Nationaal Kampioen jonge duiven. Als we de prestaties bekijken van zijn ganse kolonie mogen we gerust zeggen dat hij deze titel dik en dik heeft verdiend. We hebben het hier over Gustaaf en Jan De Bisschop uit Asse die we in het seizoen al bezochten vanwege zijn topprestaties en toen zag het er al mooi uit voor de kampioenschappen maar dit succes was geheel onverwacht

MARC BOLLEN UIT HASSELT - SPECIAL EDITION PIGEON BIDS

Op dit ogenblik loopt er via de “Special Edition Pigeons Marc Bollen” een veiling om naar uit te kijken. Kwaliteitsduiven die topprestaties hebben geleverd de voorbije seizoenen maar vooral in Marc’s beste seizoen. Dit was vorig jaar toen hij meermaals in de top van uitslag Nationaal te vinden was. Hij beschikt over een superkolonie van duiven die zowel op 100km als 600km kunnen winnen in alle omstandigheden.