General news

Le Vieux Bleu de F. Walthéry

Qu’on se le dise, Colombophile de tous poils et de toutes plumes, venez retrouver le vieux bleu et ses personnages désopilants à Liège et …. en français ! ( pas en wallon ! )

UPDATE: Beste duivinnen internationale vluchten

Nu de laatste uitslagen van de internationale vluchten gekend zijn en ook de dubbelingen van de duivinnen, zijn we eens op zoek gegaan naar de beste dames van dit jaar (2 vluchten) en de laatste 2 jaar (4 vluchten).

Etienne Strobbe: 1ste Provinciaal Barcelona 1.434 oude duiven West-Vlaanderen.

Ruiselede. Barcelona, El Clasico, ligt alweer een tijdje achter ons… Desalniettemin maken wij graag nog eventjes tijd om de provinciale winnaar van West-Vlaanderen aan u voor te stellen. Daarvoor zijn we te gast bij Etienne Strobbe uit Ruiselede. Deze gemeente maakt deel uit van het arrondissement Tielt en flirt in het oosten met de grens van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Van Themsche – Houfflyn: Winnaars 1ste Provinciaal Argenton 4732 jonge duiven.

Voor de provinciale overwinning bij de jonge duiven uit Argenton in het weekend van 16 augustus komen we terecht op “Hoeve Ter Leie” in het landelijke Sint-Eloois-Vijve bij Waregem. Op deze prachtige hoeve die een zeer rijke geschiedenis kent en al sinds 1869 bewoond is door de familie Van Themsche, woont de immer sympathieke liefhebber Raf Van Themsche. Raf, 62 jaar, is een relatief gekende

Danish Pigeon Race 2014

On Saturday August 30th the big final of Danish Pigeon Race gathered around 500 happy fanciers from all over Europe!

HENRI EN DANNY VAN AVONDT UIT WESPELAAR 1 NAT (Z) ARGENTON 5.758 JONGE

Dat de hokken in Wespelaar bij Danny Van Avondt goedgekeurd zijn kan je onmiddellijk zien aan de prestaties. Deze hokken werden in de winter rechtgezet en hierop kwamen dan de 1ste en 2de ronde jonge duiven terecht. Na 4 van de 6 nationale vluchten brengen we hen een bezoekje. Danny is tevreden over de resultaten. Hij runt nu samen met zijn zoon Nick deze kolonie, waar vroeger de hokken bij vader Henri stonden in Haacht is het voor Danny zelf iets gemakkelijker nu hij de duiven dichtbij hem heeft.