General news

CHRISTIAENS - DE SMEDT UIT PAMEL WINT 3X 1STE PROV ZWARE FOND

Wanneer we op zoek gaan naar een hok dat we als zware fondrevelatie van 2014 de titel kunnen geven komen we uit bij de tandem Christiaens - De Smedt uit Pamel. Pamel is een deelgemeente van Roosdaal en ligt in de provincie Vlaams Brabant. Hier woont Dirk met zijn vrouw Kristel De Smedt en zijn kinderen Evelien en Stephanie. Vandaar de naam Christiaens - De Smedt. In 2014 wonnen ze maar liefst 3x 1ste provinciaal en op Nationaal gebied klokte ze 4x TOP 10 Nationaal. Hoog tijd om deze nieuwe tandem en zijn systeem eens te bekijken en deze kolonie aan u voor te stellen.

SABRINA BRUGMANS UIT HALEN 1 NATIONALE ASDUIF ZWARE HALVE FOND JAARSE KBDB 2014

Deze naam zagen we al meermaals tussen de Nationale Asduiven staan de laatste jaren met hun topduivinnen "Sandy" en "Blue Ace" maar dit seizoen nemen ze het hoogste schavotje voor hun rekening en dit op de zware halve fond. De topduivin "Charlotte" 5024923/2013 van Sabrina Brugmans en haar man Stephan Machiels werd 1 Nationale Asduif zware halve fond jaarse KBDB 2014. Voor hen de mooiste titel in hun carrière. Als je sinds 2011 tussen de Nationale Asduiven kan staan beschik je over een kweekhok met superkwaliteiten en zullen er in de toekomst nog mooie prestaties volgen.

Danny Vagenende, Schellebelle: 5de Nationale kampioen Grote Fond

Danny Vagenende, 53 jaar, en zijn vrouw Jenny hebben in 2014 weer een nieuw hoofdstuk geschreven in de Belgische duivensport geschiedenis. Na de 1ste Internationale Barcelona 2008 overwinning in Smetlede winnen ze op de nieuwe locatie in Schellebelle de 5de plaats in het nationale kampioenschap Grote Fond. Dat hij zo stilaan in vader Adolf zijn voetsporen treedt is een feit!

YVON DENEUFBOURG, 1 NAT CHAMP HEAVY LD KBDB 2014

Yvon Deneufbourg from Estinnes ( in the province of Henegouwen) can be found at the top of the Belgian pigeon sport for many years now. In 1979, about 35 years, he already became Champion of Belgium !! He won the Golden Wing Barcelona in 1989 ! ... the 1 National Beziers in 2001 !!! Every year again, he won one or another top result ! When somebody can show this kind of prize list, he earns to become National Champion Heavy LD KBDB ... this discipline is also a passion to Yvon !