General news

Hok Demely Liliane: Winnaar 1ste Provinciaal Chateaudun 3.101 jaarse duiven & 1ste Provinciaal La Souterraine 1018 oude duiven.

Hok Demely Liliane uit Moorsele , bestaande uit Filip Vanneste, vrouw Liliane en zoon David Vanneste, is alweer aan een ijzersterk seizoen bezig! Elk jaar slaagt deze kolonie er in één of meerdere provinciale overwinningen mee te pikken, in 2014 is dit niet anders! De kolonie werd oorspronkelijk gesticht door Gerard Vanneste, de grootvader van David Vanneste en vader van Filip. Na het overlijden van vader Gerard Vanneste werden al de duiven totaal verkocht. Het was 1988 en het werd een der beste verkopingen van de jaren tachtig. Zoon Filip, verhuisde in 1989 naar Moorsele en begon in 1990 opnieuw met de duiven te spelen, samen met zijn vrouw Liliane en zoon David. Filip en David die een familiebedrijf runnen in binnenhuisinrichting zijn drukbezet, daarom neemt Liliane de duiven onder haar hoede en speelt men ook onder haar naam.

De Ruy – Galazka: 1ste Nat. (z) St. Vincent 1122d. &1ste Provinciaal St. Vincent 506 duiven O-Vl.

Meilegem. In het landelijke Meilegem, aan de oevers van de Schelde, daar waar het minuscuul dorpje zich op de landkaart van België exact situeert, speelt Johan De Ruy samen met zijn vrouw Agnieszka Galazka onder de naam De Ruy – Galazka. Vroeger beter bekend onder de naam De Ruy Armand & Zoon op de halve fond. Maar sinds 2006 na het overlijden van vader Armand is deze tandem