General news

Bas en Gerard Verkerk (Reeuwijk – NL) zijn de Sagan’s van de moderne duivensport ! (deel 2)

Je kan je als lezer de vraag stellen waarom we de vergelijking maken met de wereldkampioen wielrennen Peter Sagan en Bas Verkerk ? Je hoeft niet lang na te denken om toch wel wat vergelijkingspunten te vinden. Beiden zijn spontaan doch heel nederig. Kan je Sagan nederig noemen. M.i. wel, want hij hoeft geen moeite te doen, hoeft geen pose aan te nemen om de mensen te boeien. Met een natuurlijk flegme bekoort hij zijn supporters en ook de niet-wielerfanaten in zijn doen en laten. Sagen valt niet uit zijn rol want hij speelt geen rol, net zomin als Bas dit doet.

Lionel Vermander uit Oekene; 1ste Provinciaal Valence West-Vlaanderen

Bijna, maar opnieuw net niet! Wel de 1ste provinciaal winnen maar nationaal stranden op een zeer verdienstelijke 6de stek. Op alle plaatsen binnen de top 10 van een nationale uitslag heb je de naam Lionel Vermander uit Oekene al kunnen terug vinden. Behalve op de belangrijkste, met een nationale palm heeft Lionel nog niet “mogen” zwaaien. Een mens zou er grijze haren van krijgen. De gewezen aannemer (68j.) is nu zo’n acht jaar op welverdiende rust maar veel rusten zit er bij Lionel niet in.

NATIONALE PLOEGKOERS - GENT

De Nationale Ploegkoers –Gent wordt verspeeld in ploegen van 2 liefhebbers (u kiest zelf uw ploegmaat) met de 1° getekende op de nationale uitslag Oude van BARCELONA en PERPIGNAN.