Rik Cools (Ruiselede) zijn duivinnenploeg is zeer sterk op dreef met 1e provinciaal Tours als toetje !

Rik en zijn madammen, het is al tal van jaren een succesformule. Een specialisatie ifv tijdsbesteding waarbij de prioriteit wordt gegeven aan het spel met de weduwduivinnen ipv duivers.

Rik heeft het ondertussen reeds meer dan onder de knie. Het vraagt een inwerkperiode om de juiste aanpak te leren, maar bij Rik is deze leerfase reeds heel lang voorbij.

Hij bouwde zijn stam uit met als zeer brede basis de duiven van zijn goede vriend Gaby Vandenabeele. Het is een synergetische samenwerking die voor beiden goed is. Gaby is gekend om zijn kennis van het weduwschap met duivers en als topkweker, Rik kent het duivinnenspel als zijn broekzak.  Geregeld werden en worden duiven uitgewisseld en werd de inbreng van de succesduivinnen van Rik ook voor Gaby een duidelijke meerwaarde.

Een geslaagde wedergeboorte

Enkele jaren terug verkocht Rik een belangrijk deel van zijn duivenkolonie in een zeer succesrijke verkoop…en dan is het altijd wel een beetje afwachten of de wedergeboorte kan slagen. De basis was aanwezig en de vruchten waren nog even vruchtbaar als daarvoor. De herstart was geen probleem en meteen werden sterke successen geboekt. Deze winter werden ook een aantal hokken verfraaid in de mooie omgeving van het landelijke Ruiselede.

Deze successen waren niet enkel op de eigen hokken, maar evenzeer op de hokken van anderen (Chris Debacker, Leo en Gerry Dockx, Benny Steveninck, Team De Jaeger, Marnick De Neve,…) lukken wonderwel met de duiven van Rik.

Een vliegende start in seizoen 2017

Van bij de start van het seizoen was het duidelijk dat de vliegploeg van Rik in goede doen was en de laatste twee weken is dit enkel crescendo gegaan. Rik vertrouwde ons ooit toe dat zijn duivinnen zonder veel poespas goed hun training volbrengen…maar wanneer ze hoog boven de boven gaan vliegen, dan wordt het pas echt leuk !  En zoals ze nu presteren trainen ze meer dan waarschijnlijk boven de boven.

Bea pakt de trofee op provinciale Tours jaarduiven

Het is duivin Bea (ringnr 16-3041188) die op de provinciale vlucht Tours van vorig weekend de snelste is van 1.076 jaarduiven. Gedubbeld haalt ze de 3e prijs van 2.389 oude duiven.  Naast deze zege vloog ze eveneens reeds de 89e provinciaal op Chateaudun.

Bea is een rechtstreekse duif van het hok van Chris Debacker uit Beveren-Leie. Geregeld wisselen Rik en Chris duiven uit met elkaar en deze worden ook meestal opgeleerd en hard getest.

Chris won in seizoen 2015 tweemaal eerste provinciaal op Tours met Amigo een rechtstreekse Rik Cools-duif.

Nu is het de beurt aan Rik om te zegevieren met een rechtstreekse duif van Chris Debacker.  Van een succesvolle samenwerking gesproken.

Bea heeft in haar origine duiven van Rik maar ook het sterke bloed van topkweker "Nick" van Chris Debacker.

Van een vruchtbare samenwerking gesproken !

Nu de mooie vluchten eraan komen durven we er wel wat op verwedden dat de damesploeg van Rik ongetwijfeld nog van zich laat horen, maar de provinciale palm op Tours staat reeds te prijken in Ruiselede.

Proficiat vanwege het Herbotsteam !

Geert Dhaenens