UPDATE PERSBERICHT - NIEUW GEVAL VAN ZIEKTE VAN NEWCASTLE TE OLSENE

update 

Vandaag werd de KBDB ervan in kennis gesteld dat er een nieuwe besmetting van de ziekte van Newcastle werd vastgesteld op een professioneel opfokbedrijf met legpoelen in ZULTE.

Opmerkelijk is dat de dieren waren gevaccineerd, maar die vaccinatie is dus onvoldoende gebleken om doorbraak van de ziekte te voorkomen.

Door het FAVV wordt vanaf vandaag 9/7/2018 rond het bedrijf in Zulte een schutkring van 10km ingesteld, wat voor onze liefhebbers betekent dat

-          verenigingen die binnen deze straal van 10km vallen geen duiven kunnen inkorven

-          liefhebbers die binnen deze straal van 10km vallen geen duiven kunnen inkorven.


De KBDB heeft vandaag nog contact gehad met het FAVV om te trachten de gevolgen van de genomen maatregelen in de verschillende streken van België tot een minimum te beperken voor onze liefhebbers en verenigingen.

Woensdag 11/7/2018 vindt nieuw contact met het FAVV  plaats.

Van zodra er zich een wijziging in de toestand voordoet, zullen wij hierover onmiddellijk communiceren met onze liefhebbers en verenigingen.

PERSBERICHT

Er is een nieuw geval van ziekte van Newcastle vastgesteld in Olsene. In bijlage de maatregelen voor de 3km zone en de maatregelen voor de 10km zone. Tevens een namenlijst van de liefhebbers die in deze schutkring vallen.