LOUIS MATTHEUS UIT BAAL 1 BR.UNIE BLOIS 1.186 JONGE DUIVEN

Het Vlaams Brabantse Baal, enkele jaren geleden bezochten we Louis Mattheus al omdat hij toen Nationaal Bourges won en tevens de snelste had van 46.721 duiven in totaal. Nu anno 2017 is hij opnieuw aanwezig op de eerste grote afspraak voor jonge duiven. De 1ste provinciale vlucht van de Brabantse Unie werd gevlogen vanuit Blois waar 1.186 jongen aan de start kwamen waar zijn zwart duivinnetje 2102336/2017 de primus van werd. Voor Louis een mooie overwinning extra die aan zijn palmares wordt toegevoegd. 

Mattheus Louis logo

Jonge duiven 

Dit jaar kreeg Louis zoals velen hier in de regio te maken met grote verliezen, hij liet de moed er zeker niet door zakken. De duiven vlogen in hun voorbereiding 2x Momignies, 2x Soissons, 2x Melun en nu Blois.

 Tot aan de 2de Momignies zaten de geslachten nog onder elkaar maar nadien werden ze dan gespeeld op de schuifdeur. Vanaf de week nadien liet hij ze één uurtje samenkomen voor de vlucht en kwamen er ook extra oude doffers op het hok omdat er niet veel meer jonge duivers aanwezig waren. Bij thuiskomst mogen ze dan bij elkaar blijven tot ’s avonds. Nu na Blois was dit zelfs de dag erna om er toch een beetje voor te zorgen dat ze goed gepaard geraken. 

In de ochtend mogen ze dan elke dag trainen en dit samen met de oude vliegduiven om er extra zwier in te brengen. Nu na Blois gaan ze elke week mee op de provinciale vluchten tot einde seizoen. 

2102336/2017 Zwarte Duivin
1 Br.Unie Blois 1.186d
 

Vader 6118149/2014 Grijze Rechtstreeks Dirk Vervoort 

Moeder 2097609/2016 Vale “Lijn 1ste Nationaal Bourges” 

2102336-2017 logo2102336-2017 vleugel logo

Verzorging 

Ik voeder aan de vliegduiven in het seizoen een mengeling die wordt samengesteld door dorpsgenoot Raymond Dehaes. Dit is een kweek, rui, superdieet en sportmengeling. De verdeling onderling verschilt van echt heel licht in het begin van de week naar volle bak sport op het einde van de week. Verder gaat er wekelijks vitaminen over het voer en Nutri Power van Natural. Bij thuiskomst geef ik dan Elektrolyten en Naturamine van Natural. 

Voor het medisch plaatje kregen de duiven in het najaar een kuur met Soludox en in het seizoen zelf beperk ik mij tot ¼ flagyl om de 4 a 6 weken afhankelijk van hoe de prestaties zijn. 

Mattheus Louis hokken logoMattheus Louis voliere logo

Van harte proficiat aan Louis met dit mooi resultaat vanwege het hele HERBOTS TEAM.

Buelens Kim