ANNEMIE VANHEE (WERVIK) IS AAN EEN STERK SEIZOEN 2018 BEZIG

Wervik: Reeds meer dan 80 jaar staat de naam Vanhee garant voor pure zuivere kwaliteit. In 1949 won grootvader Gerard zijn eerste nationale zege vanuit Chateauroux. Het is schitterend om de foto’s van toentertijd te bekijken. Wervik stond op zijn kop en met vlag en fanfare werd er een stoet door de dorpskern gehouden om deze zege te vieren. In de loop der jaren vervoegde zoon Michel de tandem en ondertussen zijn we met kleindochter Annemie 3 generaties verder en staat de teller van nationale zeges op het getal 21 ! Tel daarbij 16 x 2e Nationaal en 2 x 1e Internationaal en verdere uitleg is simpelweg overbodig. Unieke crack duiven zoals “Atoom”, “Motta”, “Patrick”, “Napoleon” en “Tobias” maakten de naam Vanhee onsterfelijk.

ANNEMIE

Sinds het tragische ongeval in September ’98 waar vader Michel het leven liet stond dochter Annemie er plotseling alleen voor. Zo’n grote kolonie alleen runnen zag Annemie niet zitten en daarom werd er besloten om in 1999 een totale verkoop te houden. Enkel een ronde zomerjongen uit de hierboven genoemde duiven werd behouden zodat Annemie een stevige basis had om in 2001 aan een nieuw tijdperk Vanhee te beginnen. Ondertussen startte Annemie een volledige gamma aan kwaliteitsproducten die natuurlijk onder de naam Vanhee gecommercialiseerd wordt. Alle info kan u op haar website terug vinden.

DE VLIEGPLOEG

Annemie speelt zowel met weduwnaars als met duivinnen. In totaal bevat de vliegploeg 85 eenheden waarbij een deel duivers op klassiek weduwschap en een ander deel vliegers op totaal weduwschap gespeeld worden. Voor sommige grote fondvluchten zoals Narbonne worden ook enkele duivinnen op nest geprepareerd.
Als voorbereiding werden de weduwnaars op 4 december gekoppeld, dit samen met de kwekers. Vele eieren van de kwekers worden namelijk bij de vliegers onderlegd. Een 2e koppeling van de weduwnaars gebeurde eind Maart en na 5 dagen broeden zaten ze op weduwschap.
De weduwnaars werden in 5 groepen verdeeld en werken elk een eigen vluchtprogramma af.

VERZORGING

Annemie, kan u ons wat meer info geven over uw verzorgingssysteem: “Natuurlijk… met heel veel plezier… Ik gebruik uiteraard de Vanhee producten. Na de vlucht is dat vloeibare biergist (Van-Biergist liquid 17000)  op het voeder en droog ik alles met conditiepoeder (Vanergy 13000+), in het drinkwater verdwijnen vloeibare elektrolyten (Van-Electrolyth 11000+ met recuperatiepoeder (Recup Boost 7000). Daarna staat er 2 dagen Vanasept Nature 12500,  dit is een natuurproduct voor optimale luchtwegen. De laatste dagen voor de inkorving verstrek ik vloeibare vitamines met aminozuren (Van-Vitamino 16500) en dag vóór inkorving vloeibare elektrolyten (Van-Electrolyth 11000+). Op het voeders gaat er energierijke oliemix  Van-Oliemix 10500 met Vanergy 13000+, de  laatste dag wordt deze vervangen door Van-Teunisbloemolie 13500.
Individueel worden de duiven zowel vóór de inkorving als bij thuiskomt gedruppeld in ogen en neus met Van-Ogentroost 4000 en een energiepil toegediend in de bek (Victory Power Pills 3000+). Bij thuiskomst ook een gele druppel in de neus. Er wordt gebruik gemaakt van de gele druppels ter voorkoming van tricho in combinatie met ons natuurproduct Van-Tricocci 16000.
Medisch gezien wordt ik begeleid door dierenarts Pascal Lanneau die controle komt doen en Raf Herbots. Er werd bij aanvang seizoen behandeld voor de koppen en na Châteauroux volgende een 2e korte kuur omdat ik zag dat de duiven minder trainden. Tuinhokken en grote temperatuurschommelingen zijn niet altijd ideaal.

“IRON PRINCESS”

Deze schitterende duivin won 1e Nationaal zone Brive en 5e Nationaal Brive tegen  9.278d. !

 

“RAKETJE ATOOM II”

Top duiver met 3e Nationaal zone Brive en 14e Nationaal Brive tegen 9.278d.

 

Annemie… nog heel veel succes gewenst tijdens de komende vluchten

 

Stefan Mertens